Pearl Jam - MTV Unplugged (2019)

Label: Legacy

1. Oceans (3:59)
  2. State of Love and Trust (3:43)
  3. Alive (5:30)
  4. Black (5:30)
  5. Jeremy (5:19)
  6. Even Flow (5:22)
  7. Porch (6:16)
avatar van lennon
En zo worden de RSD kopers (die vaak veel te veel betalen) dus keer op keer genaaid door dit soort geintjes.

maar begrijp ik nou dat ze de hele set deze keer uitbrengen?

Pearl Jam is lekker bezig maar niet heus. Alweer jagen ze fans op kosten op RSD, om later het 'gewoon' opnieuw uit te brengen. Ook Bruce Springsteen flikt dat tegenwoordig.

avatar van Edwynn
Zo kennen we de heer Vedder weer. Als een soort mislukte Bono vingerwapperen naar alles wat naar kapitalisme ruikt met quasi-verontwaadige teksten maar ondertussen laat hij geen kans onbenut om eens te kijken hoe het is om filthy rich te zijn. Je moet wel weten waartégen je fulmineert natuurlijk.

west schreef:
Ook Bruce Springsteen flikt dat tegenwoordig.

Bij welke albums/releases?

vielip schreef:

Bij welke albums/releases?

Deze twee releases:
Bruce Springsteen & The E Street Band* - Hammersmith Odeon, London '75 (2017, Vinyl) | Discogs
Bruce Springsteen - Greatest Hits (2018, Red Translucent, Vinyl) | Discogs
Beiden een paar maanden later alsnog 'gewoon' uitgegeven. Voor Hammersmith op RSD 60 of 70 euro betaald, nu is 'ie door de re-release in waarde gehalveerd. De re-issue was ook goedkoper. Dan sta je toch gek te kijken als fan, net dus als nu bij Pearl Jam.

Voor alle duidelijkheid: mooi dat zoveel mogelijk mensen dit op vinyl of cd kunnen krijgen, maar breng het dan niet eerst zogenaamd 'limited' op RSD uit.

avatar van vielip
Ja klopt, die twee releases wist ik. Ik dacht dat er n.a.v. je opmerking nog (weer) andere titels bij gekomen waren. Gelukkig (nog) niet dus

avatar van jp
jp
Staat op Spotify zie ik zojuist.

avatar van Rogyros

Deze twee releases:
Bruce Springsteen - Greatest Hits (2018, Red Translucent, Vinyl) | Discogs

Ik snap sowieso het idee van limited editions helemaal niet. En dus begrijp ik RSD ook niet helemaal.

Ik ben zelf erg blij dat dit album ook op cd verschijnt (ik heb geen interesse in een LP voorraad).
Zoals jp net al aangaf, staat ie ook op Spotify. Erg fijn, dan kan ik hem vast 'voorluisteren'!

Rogyros schreef:

Het idee van Record Store Day is dat je bepaalde muziek gelimiteerd op vinyl uitbrengt, zodat mensen (weer) naar de platenzaak gaan en daar hun geld uitgeven. Als je dat een tijd(je) later alsnog ongelimiteerd uitbrengt, ondergraaf je die RSD voor de onafhankelijke platenzaken en het vertrouwen van je eigen fan, puur voor je eigen portemonnee. Dat ze het alsnog op cd uitgeven en op spotify zetten is natuurlijk prima: geniet ervan!

Is deze nu ook weer op vinyl uitgekomen? Ik kom alleen maar CD en Spotify tegen , ondanks eerdere aankondiging van vinyl
Bij platenzaak konden ze deze ook (nog)niet vinden in de systemen...

avatar van Rogyros
west schreef:

Ik snap je punt, west. Dank voor de uitleg. Eens met je dat je op deze manier het idee van RSD ondermijnt. In hoeverre de artiesten zelf hierin een actieve rol in spelen weet ik niet. Maar het staat inderdaad wel haaks op elkaar.

RSD is enkel voor vinyl toch? Dat vind ik als cd-liefhebber persoonlijk ook weer een minpunt. Maar goed, daar gaat het verder niet om.

Ik koop de cd en op Spotify heb ik net idd al genoten!

avatar van Darkzone
Gisteren kwam de cd binnen. De verpakking is teleurstellend, zo dun. Een cd-single gatefold uitvoering zonder verdere poespas. Geen boekje met foto's of linernotes. Wel ruim 35 minuten prachtige muziek, van het immer ingetogen Black, tot het immer energieke Porch. Wat misschien wel de meest energieke MTV Unplugged track ooit is.

Vraag ik mij hierbij af, waar de tijden van de tracks op gebaseerd zijn die hier vermeld staan. Ik mis dan 7 minuten.

Darkzone schreef:

Op en top grunge dus

vielip schreef:

Op en top grunge dus

Dat dan weer wel.

avatar van ZAP!
'State of Love and Trust' staat me nog altijd bij. Die was verder nergens te vinden dan op de 'Singles' soundtrack, meen ik.

ZAP! schreef:
Die soundtrack is legendarisch en staat vandaag de dag nogsteeds als een huis. 3 jaar terug kreeg deze een re-release op vinyl met cd met bonusmateriaal uit de film en demo's.

avatar van ZAP!
Ik zou die soundtrack nog es moeten checken, 'Would?' en 'Nearly Lost You' komen me meteen bekend voor, naast het genoemde, geweldige 'State of...'.

ZAP! schreef:

Vergeet ook de nummers van Mother Love Bone, Smashing Pumpkins en Jimi Hendrix niet.
Of Mudhoney, de vrolijke deuntjes van Paul Westerberg, het lekker rommelige Battle Of Evermore. En Chris Cornell en Soundgarden.

avatar van Elphie
Het lijkt erop dat er een batch van het RSD 2019 vinyl destijds niet verkocht is (door wsl een distributie probleem) en dat deze overgebleven exemplaren enkele weken geleden alsnog zijn verkocht via de Pearl Jam fanclub en via een paar platenzaken in Amerika. Ik las precies op het juiste moment hierover en heb bij een platenzaak het vinyl kunnen bestellen voor 22 dollar. Heel blij mee. Ik heb deze dan ook ontvangen inclusief de RSD 2019 sticker erop.

avatar van Darkzone
Voor wie hem nog niet heeft en hem nog graag wilt hebben. 18 euro, geen verzendkosten. Wel even wachten voor je hem hebt.

avatar van VDB79
Elphie schreef:

Wat is volgens jou het verschil tussen de 2019 RSD release en de 2021 repress, behalve de sticker?

avatar van Elphie
VDB79 schreef:

Het lijkt me niet dat er een verschil is, behalve de sticker. Maar aangezien ik de plaat al heb, heb ik me niet verdiept in de 2021 repress (niet in handen gehad en niet gehoord), dus geen idee verder. Als er wel verschillen zijn is dit vast te vinden op Discogs.

avatar van Bartman
Blijft een geweldig unplugged optreden! En een trip down memory lane, want zodra de eerste klanken van Oceans klinken voel ik me weer 16 jaar oud. Heerlijke energie op dit album, met als toppunt (voor mij toch) Porch. Op Ten is dat bij lange na niet mijn favoriet, maar wat een fan-tas-tische apotheose is het op deze MTV Unplugged!

gastheerg
Een van de beste Unplugged albums. Na Nirvana voor mij persoonlijk de beste. Twee bands die niet direct bij mij in m'n top 10 staan maar deze twee Unplugged platen zijn om te smullen.

Eindelijk op vinyl een goede heruitgave gevonden voor een normale prijs.
Smullen!

avatar van Rainmachine
Deze zojuist na Ten even opgezet en nog los van het feit dat ik het MTV optreden destijds helemaal top vond en de opnames jarenlang op cassette heb gehad vind ik de nieuwe vinyl versie compleet ruk klinken. Veel te veel bas in de mix, het is allemaal boem boem boem. Waardeloze mastering en wat een verkrachting van prachtige opnames. Ik hou het maar gewoon bij de oude opnames, die klinken beter. Voor het optreden en de nummers en de uitvoering geef ik 5 sterren voor de mastering 1 ster. Dat maakt samen 3 sterren.

Wat is een RSD?

avatar van Poeha