Ringo - What's My Name (2019)

Rock / Pop
Label: Universal

1. Gotta Get Up to Get Down (4:20)
  2. It's Not Love That You Want (3:34)
  3. Grow Old with Me (3:18)

met Paul McCartney

4. Magic (4:09)
  5. Money (2:56)
  6. Better Days (2:49)
  7. Life Is Good (3:11)
  8. Thank God for Music (3:38)
  9. Send Love Spread Peace (2:58)
  10. What's My Name (3:45)
avatar van devel-hunt
Ringo, hij loopt tegen de 80, bijzonder productief nog steeds, zijn looks al jaren hetzelfde. Verouderen doet hij niet. Zijn nasale neusstem is ook feitelijk dezelfde gebleven als in 1963. Hij trekt al vanaf 1988 de wereld rond met zijn all starrs band.
De trekker van deze plaat gaat natuurlijk zijn cover van een Lennon demo worden, grow old with me, McCartney en Joe walsh, zijn zwager, zijn er ook op te horen. Een risicovolle onderneming.
En de rest van de plaat?, waarschijnlijk old school Ringo, niets bijzonders, maar best leuk, zo nu en dan.
What's My Name - Ringo Starr - YouTube

devel-hunt schreef:
What's My Name - Ringo Starr - YouTube

Klinkt inderdaad weer als ‘n vertrouwde Mr. Starr!

Lekker titelnummer alvast. Fijne (vintage) productie.

RichardKoning
..lezend dat deze man écht al inmiddels 79 jaar is.

..in dat perspectief luister je toch met open mond naar “What's My Name”? Zoiets nog kunnen opbrengen op je oude dag. Wat een f*cking held ben je dan! Ringo is gewoon tof.

Ik kijk het meest uit naar “Grow Old with Me” met Paul.

avatar van Ebby
Een vermakelijk plaatje van Ringo.

avatar van Michiel Cohen
Dit kan echt niet meer anno 2019.

Michiel Cohen schreef:
Dit kan echt niet meer anno 2019.

want, ..?

avatar van Poles Apart
RichardKoning schreef:

want, ..?

Iedereen kent Ringo's naam natuurlijk al.

Mssr Renard
Ringo Starr en Gang Starr op de Musicmeter frontpagina.

Familie?

Poles Apart schreef:

Iedereen kent Ringo's naam natuurlijk al.

Iedereen kan er niet vaak genoeg aan herinnerd worden.

avatar van Marco van Lochem
Sir Richard Starkey is de Beatle die het minste solo succes heeft gehad, maar die vrolijk doorgaat met het maken en uitbrengen van leuke albums. “WHAT’S MY NAME” is de vijfde in de afgelopen 10 jaar en dat is een tegenwoordig ongebruikelijke aantal. Starr krijgt het al een aantal jaren voor elkaar dat de beste muzikanten met hem willen samenwerken, dan wel op albums dan wel in zijn Ringo Starr & His All-Star Band. Daarvan is op “WHAT’S MY NAME”, zijn 20e solo album, ook weer het geval. Zwager en Eagles gitarist Joe Walsh is prominent te horen in de opener, “GOTTA GET UP TO GET DOWN” dat Ringo samen schreef met Walsh. Een heerlijke rocker met een hilarische tekst, waarbij beiden hun ‘ouderdom’ afzetten tegen alle digitale nieuwigheden. Verder komen Steve Lukather (Toto), Paul McCartney, Richard Page (Mr. Mister), Benmont Tench (voorheen Tom Petty & The Heartbreakers) en Edgar Winter. Dave Stewart (Eurythmics) schreef met Ringo “IT’S NOT LOVE THAT YOU WANT”, een lekkere rocker met aanstekelijk pianowerk, “GROW OLD WITH ME” is een John Lennon cover en de klassieker “MONEY” wordt door Ringo prima vertolkt. “MAGIC” is een song met een Toto feel, niet vreemd als je weet dat Lukather meegeschreven heeft en mee speelt op dit nummer. De song met de titel “THANK GOD FOR MUSIC” spreekt voor zich, een soort “reminiscing” song. Met “SEND LOVE SPREAD PEACE” komt de activist in Ringo naar boven en dit nummer krijgt een extraatje door het geweldige orgelspel en met de door Men At Work zanger Colin Hay geschreven “WHAT’S MY NAME”, de titelsong komt een einde aan het 34 minuten durende prima nieuwe album van drummer en zanger Ringo Starr. Natuurlijk is hij niet de beste zanger, maar het past allemaal perfect bij elkaar en hij wordt omringt door geweldige muzikanten en daarin gedijt hij prima. Dat was ook al het geval op “POSTCARDS FROM PARADISE” in 2015 en “GIVE MORE LOVE” uit 2017. “What’s Your Name?, RINGO!!!”

avatar van devel-hunt
De 20ste solo plaat van Ringo Starr, en wat kan je verwachten? Feitelijk zijn al zijn platen sinds Y not inwisselbaar, allemaal hetzelfde met soms een leuke dreun en een simple boodschap, love & peace.
Toch is Whats my name verrassend, niet eens zozeer dat het concept anders is, die is exact hetzelfde. De nummers zijn sterker, en er zit gewoon een hele positieve vibe in deze plaat, feel-good, be happy, don't worry dat is de constant boodschap op whats my name.