De mondharmonica is het niet. Zonder mondharmonica geen Dylan, wat mij betreft.
Met de twee albums hiervoor heb ik wat meer een emotionele klik. Zeker op Highway 61 vind ik Dylan wat overtuigender in het ter berde brengen van zijn zielenroerselen. Het is alsof ie die plaat meer voor zichzelf maakte en deze iets berekender is. Ik vind H61R wat rauwer, meer tot op het bot. Ik kan niet echt zeggen dat ik zijn latere periode minder vind: daarvoor ken ik er nog veel te weinig van.
Ik begon met Blonde on Blonde ook op 3* (ik vond dat eerste nummer altijd een vervelende opener, het is een beetje zo'n dronken kermisplaat), is nu een ruime 4*. Vind het echt een fijne sfeerplaat. Doet me denken aan het fijnste café in Nederland: de Taverne in Bergen (NH), waar ik goede herinneringen aan heb. Sowieso is dat een fijn dorp waar veel inwoners een artistieke invulling aan hun leven geven, maar in dat café draaiden ze veel van dit soort muziek. Echt een fijne plek om te lang te blijven hangen op bv. een zondagmiddag, onderwijl genieten van een lekkere warme chocolademelk of koffie en de krant lezend.
Het is eigenlijk een beetje zoals ik me de koffiehuizen waar Dylan in het begin van zijn carrière vaak optrad voorstel. Jammer dat Leiden, mijn stadje, niet zo'n plek heeft.