Blut Aus Nord - Hallucinogen (2019)

Frankrijk
Label: Debemur Morti

1. Nomos Nebuleam (8:28)
  2. Nebeleste (6:19)
  3. Sybelius (6:27)
  4. Anthosmos (7:20)
  5. Mahagma (6:21)
  6. Haallucinählia (6:51)
  7. Cosma Procyiris (7:10)
avatar van Razoreater
Beste BaN plaat sinds Memoria Vetusta II. Tevens geweldig artwork.

avatar van andnino
Het is inderdaad een goede Blut Aus Nord, net eventjes anders en met een sterke sfeer. Maar mijn favoriete band zal het nooit worden, het heeft toch hoe dan ook een bepaalde eentonigheid. Of het toevoegen van zang dit zou doorbreken weet ik ook niet, het heeft ook wel weer zijn charme. Maar een hele plaat mijn volle aandacht erbij houden blijft toch moeilijk, en dan is driekwartier nog redelijk kort voor het genre.

avatar van jurado
Met zo'n albumcover had ik gehoopt op een dikke pot spacemetal waar de foute LSD vanaf druipt, waar een band als Oranssi Pazuzu patent op heeft.
Helaas is dit bij deze plaat van Blut Aus Nord (Steenkolenduits) niet het geval.
Saai, standaard, black metal geruis met hier en daar een vrolijke gitaarsolo.
Na drie tracks had ik er schoon genoeg en was het een marteling om de rest uit te zitten.

Doorspoelen!

Ik vind dit toch wel degelijk een soort van spacemetal.
Ik zie mijzelf wel in mijn eentje in een kleine ruimtecapsule door het zonnestelsel gieren. Pikkedonker, bestemming onbekend. En dan deze plaat op!

Toch maar eens de LP bestellen van deze geweldige plaat. Een groeier. Er zit erg veel detail in de muziek. Na een eerste luisterbeurt lijkt het wat eentonig, maar schijn bedriegt.
Pure black metal is het ook niet. Post etiketjes gebruik ik niet want irritant.
Het is denk ik wel één van de meer melodieuze platen uit de kast van BaN. Lang uitgesponnen en erg trippy nummers. Vervreemdend en toch beklijvend.

Toprelease van een van de boeiendste bands in het genre!
Heeft wel verschillende draaibeurten nodig eer het kwartje valt.
Na de 777-trilogie met een inustrial-insteek,kan ik me gerust thuisvinden in het 'zweverige' karakter van deze schijf.
Vooral het gebruik van lichte koorgezangen en onder de huid kruipende synths geven extra sferen.
Volle 5 sterren!

avatar van Don Cappuccino
Een plaat die toch wel een blijver is gebleken. Opvallend melodieuze en ''traditionele'' plaat voor Blut Aus Nord, soms sijpelt de meer dissonante kronkelende stijl door. Waar ik vooral erg enthousiast van word is de aanpak van de vocalen, die meer als een extra dromerige textuur ingezet worden, zoals je het eerder bij een shoegazeband zou verwachten. Het psychedelische aspect zit hem vooral in het repetitieve karakter van de riffs, met verschillende lijnen die constant om elkaar heen cirkelen, waarbij het drumwerk de zwevende sfeer alleen nog maar verder vergroot. Ook heeft deze plaat erg lekkere grooves, pakkende riffs en zelfs meer traditioneel heavymetal-gesoleer. Ik ben erg benieuwd naar de aankomende plaat, aangezien ik lees dat de tracks tot nu toe in de stijl van Hallucinogen verder gaan, maar dan weer meer met de experimentele aspecten van eerder Blut Aus Nord-werk.

avatar van Juul1998B
WTF. Wat een intens gave trip is dit zeg. Een soort space-black-metal-ambient on steroids.
Prachtige hoes ook overigens. Dit is een album voor de koptelefoon, dat is wel duidelijk. We sluiten 2024 af met alweer een nieuwe band ontdekt te hebben, en wat voor één!
Snel meer beluisteren van deze band!

avatar van jerome988
Dikke hoes inderdaad, ik zal hem op mijn lijstje zetten

Pohh Kondoro0614 ik ben hier helemaal verslaafd aan. EPISCH>>>

avatar van Kondoro0614
Juul1998B schreef:
Pohh Kondoro0614 ik ben hier helemaal verslaafd aan. EPISCH>>>

Fuck yeah

Kondoro0614 schreef:

Fuck yeah

Jammer dat ik m nergens op vinyl kan vinden. Zou deze echt graag willen aanschaffen

avatar van Kondoro0614
Juul1998B schreef:

Deze ook niet?

U ARE A HERO.

avatar van -SprayIt-
Man man man, wat ben ik blij dat ik hier even ben komen neuzen. Wat een geweldige plaat! Heb 'm op repeat staan, geweldig. Doet me wat denken aan Sadness, wat ik ook heel vet vind. Mochten jullie meer weten van dit soort, laat het me in godsnaam weten! Genieten.

avatar van Edwynn
Poeh. Blut Aus Nord is erg eigenzinnig en daarom moeilijk te vergelijken met andere bands.

Enigszins vergelijkbaar zijn dan Forhist (ook met Vindsval), Spectral Lore en Sparagmos. En misschien zijn ook Nightbringer en Akhlys ook wat voor je.

Maar Blut Aus Nord heeft al een hele stevige en diverse discografie om je in vast te bijten.