100 gecs - 1000 gecs (2019)

Electronic
Label: Dog Show

1. 745 Sticky (2:21)
  2. Money Machine (1:54)
  3. 800db Cloud (2:20)
  4. I Need Help Immediately (1:21)
  5. Stupid Horse (2:01)
  6. xXXi_wud_nvrstøp_ÜXXx (2:54)
  7. Ringtone (2:23)
  8. Gecgecgec (2:23)
  9. Hand Crushed by a Mallet (2:06)
  10. Gec 2 Ü (3:17)

avatar van Arrie
Praat er hier nog helemaal niemand over 100 gecs? o_o

Nou, vertel er eens wat over!

avatar van Slowgaze
Praat er hier nog helemaal niemand over 100 gecs? o_o

Ik vermoedde het al, maar Pitchfork telt blijkbaar officieel als niemand.

Arrie schreef:

Nou, vertel er eens wat over!

gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec gec

avatar van Marco dB
Nou laatst gezien in het voorprogramma van Brockhampton in NYC. Een vreemde freakshow, mix van gabber, noise, techno, hiphop en ongein. Werd er nu niet echt wildenthousiast van........

avatar van Tha)Sven
ik werd hier een beetje gec van.

avatar van Ploppesteksel
What the fuck is, zoals eerder opgemerkt, de teneur van dit album goed samengevat. Het pakt wat mij betreft het best uit wanneer ze er alsnog een (belachelijke) song met kop en staart proberen uit te puren (money machine, stupid horse, ringtone) zonder ook nog per se noise eruptions erbij te willen hebben. Het is trouwens door de uitstekende remix van die laatste, featuring Charli XCX, Kero Kero Bonito én Rico Nasty, dat ik me toch maar eens aan dit plaatje heb gewaagd. Die remix bevat net genoeg freakiness om de rest van dit middelmatige, doch interessante project te overstijgen.

avatar van McSavah
Al over de 10000 ratings (gecs?) heen op RYM terwijl MuMe op 20 schamele stemmen blijft steken. Wat een vergrijzing en conservatisme hier.

avatar van overmars89
Dude, dit was wel een opmerkelijke listen. Ik moet ze complimenten geven over hun creativiteit, maar ergens ben ik ook heel blij dat dit maar 23 minuten duurt. Gekke electronische beats met chipmunks on speed ofzo. Daarnaast hoor ik nog hardstyle, Garage Rock, Metal, & Trap invloeden. Het is mij allemaal iets teveel.

Bij die hoge stemmetjes moest ik inderdaad wel denken aan Brockhampton. Toch kan je het ook weer niet helemaal vergelijken. Al kan ik het tekstueel het nog wel het meest met Brockhampton vergelijken. Introspectieve tekstjes van outcasts.

Maar al die gekke beats en switches en hoge stemmetjes.. Het was uiteindelijk toch een beetje afzien al zijn er best elementen wat ik wel kan waarderen.

avatar van nuf
nuf
overmars89 schreef:

Mijn eerste luisterervaring was ook: wtf wtf wtf?? Maar luisterbeurt na luisterbeurt ben ik dit duo en dit album steeds meer gaan waarderen. Ook de rare piepstemmen. Het is misschien wel m'n favoriete album van 2020. Zo veel variatie en originaliteit, lak aan alle regels van de (pop)muziek. Laura zei in een interview dat ze alles doen wat lekker klinkt, of dat nou hardstyle of distorted heavy metal is. En dat alles in een cheesy popsetting. Echt een avontuur dit album. Van de aanstekelijke poptracks als Money Machine en Ringtone tot de complete chaos van andere tracks. Het is voor mij absoluut geen afzien meer. Het is net als koffie drinken. De eerste keer niet te zuipen, nu drink ik 8 koppen per dag...

avatar van TornadoEF5
Ik weet het toch ook niet zo. Ik vind Charli XCX - how i'm feeling now (2020) toch pakken beter dan dit. Ik vind dit uiteindelijk wel een leuk experiment voor één keer maar in het algemeen valt het heel erg zwak uit. Ik zie niet in of dit een verbetering is tegenover de huidige pop of EDM-scene. Een hype betekent niet dat iets automatisch goed is. Charli XCX zorgt toch voor een veel meer verfijnde productie dan dit.

avatar van Eis-T
Dankzij deze plaat zie ik Autotune als een tool waarmee je meer kan dan gewoon vocals in tune krijgen of doorheen kan "mumblen".
Deze plaat zou niet moeten werken, alles is opgepompt, puur plastic en vervormd. Maar deze carcrash boeit en introduceert, al dan niet bedoeld, een nieuwe audiovisuele esthetiek. Een liefdesbaby van hardcore, vaporwave, trap en italo. Mijn theorie is dat de 100 gecs hartstikke goed weten wat ze aan het doen zijn, maar kiezen voor zo'n rauwe, ongepolijste digitale punk sound.
Ok ik heb geen idee waar ik over loop te lullen, het voelt alsof ik muziek van een andere planeet luister, en dat is me al sinds Amon Tobin's ISAM niet meer overkomen. Alleen daarom al 4* waard.

TornadoEF5 schreef:

Toch zijn het, los van de autotune en de andere trucjes/gimmicks, gewoon ook echt goeie liedjes die hierop staan.
Ik ben wel benieuwd wat voor vervolg ze hieraan gaan geven. Ze moeten wel door blijven groeien. Niet in herhaling gaan vallen, want het loopt wel het risico om een parodie van zichzelf te worden.

avatar van Eis-T
voskat schreef:

Wat mij betreft hebben ze er een uitstekend vervolg aan gegeven: ontegenzeggelijk catchy, absurdistisch en waar mogelijk méér pop-punk invloeden. Aan de andere kant ook verfijnder (?) en toegankelijker (?) dan wat we op 1000 gecs horen. Waar Charli XCX wat lijkt terug te krabbelen en "veilige pop met retro-saus" is gaan maken gaat dit duo onverminderd hard door.
100 gecs - mememe {OFFICIAL MUSIC VIDEO} - YouTube

Eis-T schreef:
100 gecs - mememe {OFFICIAL MUSIC VIDEO} - YouTube

Klopt. 10000 gecs wordt meer gemaakt met het oog op live optredens. 1000 gecs is toch meer het geluid van.. het internet.

Je moet btw ook eens underscores horen. Die komt er heel hard aan, en staat niet voor niets in het gecs voorprogramma.

avatar van TornadoEF5
Ik heb het nog eens beluisterd. Dit is één van de albums waar ik totaal verkeerd in was. Plots klikt Money Machine toch wel, en vind ik het super catchy. En al de rest kan ik op zijn minst veel beter verdragen, zitten veel sterke nummers in. Dat is toch echt wel een u-turn met twee eerdere luisterbeurten zoals ik ze nog niet veel heb gehad. Wellicht een genre-defining album in hindsight.

Natuurlijk was ik ook al fan van "haunted" in tussentijd van Laura Les (die deel uitmaakt van 100 gecs), en ben ik misschien in tussentijd meer "used" geraakt aan de sounds, en Money Machine misschien ook (onbewust) elders op de achtergrond meer gehoord waardoor het nu veel bekender klinkt in mijn oren.