Herb Alpert's Tijuana Brass - Whipped Cream & Other Delights (1965)

Pop / Jazz
Label: A&M

1. A Taste of Honey (2:42)
  2. Green Peppers (1:30)
  3. Tangerine (2:45)
  4. Bittersweet Samba (1:43)
  5. Lemon Tree (2:23)
  6. Whipped Cream (2:33)
  7. Love Potion No. 9 (3:01)
  8. El Garbanzo (2:12)
  9. Ladyfingers (2:44)
  10. Butterball (2:12)
  11. Peanuts (2:09)
  12. Lollipops and Roses (2:28)
fredpit
Ik heb deze lp in mijn bezit...Enkel voor de hoes,nog nooit gehoord..

avatar van Kos
Kos
lol, mijn ouders hebben deze ook.

fredpit
Zijn miljoenen van verkocht alleen om de hoes, in 1965 was dit natuurlijk erg sexy...

avatar van T.O.
Best leuk elpeetje hoor...typische jaren '60 lounge jazzpop.

fredpit
..hmm.. ik heb nog wat lp's van de T B (gehad) en ben daar niet erg enthousiast over...maar ik zal deze eens uit de kast trekken.

fredpit schreef:

Come on! Zelfs nu toch nog wel een beetje ranzig toch?

Hier is een clipje waar ik zelfs nog wel een beetje mellow van word.....

fredpit
Het zou verboden moeten worden...

dit is wel erg meeeloooowwwww

fredpit schreef:
Het zou verboden moeten worden...

dit is wel erg meeeloooowwwww

avatar van T.O.
Sheplays schreef:

Hier is een clipje waar ik zelfs nog wel een beetje mellow van word.....

Haha, die is wel vrij erg inderdaad

Maar wat meer on-topic: je moet eens het eerste nummer 'A Taste of Honey' luisteren, dan weet je genoeg.

Voor de liefhebbers van de films van Louis de Funès en Peter Sellers

Haha, die is wel vrij erg inderdaad

Mwah
T.O. schreef:

Ik ken het trompetwerk van meneer Alpert!

EVANSHEWSON
T.O. schreef:
Best leuk elpeetje hoor...typische jaren '60 lounge jazzpop.

Mooi omschreven, eigenlijk gewoon goede easy-listening muziek, met het typische Herb Alpert trompetje.

****

avatar van Toon1
'A Taste of Honey' is stiekem een heel leuk nummer. Ik ga toch eens achter deze plaat gaan. Fijne jazzpop inderdaad

avatar van Toon1
Ik ben de laatste tijd een beetje verslaafd aan deze plaat. Ja, het is een beetje foute easy listening muziek (wat ik vooral besef als het nummer 'Peanuts' voorbijkomt), met die Mexicaanse trompetten, maar het is erg zomers en luistert lekker weg, en die hoes is een klassieker natuurlijk
Favorieten: A Taste of Honey, Ladyfingers, Whipped Cream

Ik vind dit ook heerlijk vrolijk en zomers. Lekker luchtig. Zo op z'n tijd is daar niets mis mee.

avatar van Flammazine
Blijkbaar was het model op deze cover ook nog eens drie maanden zwanger, dat zal de controverse nog wat verder hebben doen oplaaien, veronderstel ik. Wel een erg knappe dame, zeg!

En de muziek is niet eens zo slecht,ideaal om wat te chillen. 3,5 *

Ps: ooit een film gezien waarin een personage lyrisch was over deze band. De film is zo'n tien jaar oud gok ik, het personage hoogstens 30. Ik weet het,erg vaag, maar iemand een idee over welke film het gaat?

avatar van freakey
Grappig, deze link geeft enkele parodieën op deze hoes:
Cover versions - johncoulthart.com

avatar van heartofsoul
Vooral bij mooi weer en de mogelijkheid tot het openen van de tuindeur is dit een aangenaam album.
Maar op den duur duurt het allemaal te lang voor mij en gaat die trompet van Herb Alpert een beetje irriteren. Mijn cd heeft trouwens twee bonusnummers, namelijk Rosemary en het stemmige Blueberry Park.
Veel albums van Herb Alpert zijn opnieuw beschikbaar gekomen op cd, zag ik zojuist.

avatar van Ludo
de welbekende albumcover is een verplicht nummertje voor iedere vinyl-fan. (En is in zekere zin nog altijd niet verouderd, het blijft een sexy klassecompositie).

Dit kan echter niet van de muziek gezegd worden. Burt Bacharach de Primark/Action-versie.
Wij snobs zeggen dan: doe mennene Herb maar toen ie nog een echte Mexicano was.

de liner notes zijn trouwens a thing of beauty in itself. Wat een humiliteit!