Guru - Jazzmatazz, Vol. 4: Back to the Future (2007)

Hip-Hop / Jazz
Label: 7 Grand

1. Cuz I'm Jazzy (3:00)

met Slum Village

2. State of Clarity (3:31)

met Common en Bob James

3. Stand Up (Some Things'll Never Change) (3:36)

met Damian Marley

4. Look to the Sun (Solar) (3:26)
  5. Connection (3:24)

9. This Is Art (2:21)

met Ronnie Laws

10. Fly Magnetic (3:01)

met Dionne Faris

11. The Jazz Style (3:41)

met Omar

12. Follow the Signs (4:34)

met Shelley Harland

13. Universal Struggle (3:32)

met Brownman

14. Infinite (3:11)

met Blackalicious

15. Kissed the World (3:41)

met Caron Wheeler

16. Living Legend (4:30)

met David Sanborn

avatar van MJ_DA_MAN
Érg benieuwd naar dit . En hij is al een tijd gelekt dacht ik.

Dr.Greenthump
Hé dat is al verassend snel, had nog helemaal niks over deze plaat gehoort. Ik neem aan dat de meeste - zo niet alle - producties door Solar verzorgt worden? Heb opzich wel zin in een nieuwe ''Guru'' net zoals de nieuwe ''Canibus'', hoewel ik beide solo niet heel bijzonder vindt ...

Solar moet lekker andere dingen gaan doen dan produceren, wat een draak van een producer is die gast. Blijf maar gewoon lekker Jazzmatazz 1 luisteren.

Dr.Greenthump
Tja toen ik eenmaal Primo gewend was ...

Relax
Dit klinkt geweldig, niet helemaal jazz maar wel veel betere teksten en gebruik van beats dan voorgaande Jazzmatazz albums.

raffael77
Dit album is wel goed, maar je kan het geen Jazzmatazz meer noemen. Dat vond ik ook al van de vorige. Solar is er wel op vooruit gegaan na de laatste keer. Prima beats en rhymes.

raffael77
Ik moet toegeven dat er toch wel een paar hele jazzy nummers tussen zitten, want ik had hem nog niet goed beluisterd.

avatar van pascal83
Er matige producties op het eerste gehoord. Maar ik ben ook nooit een fan geweest van het hele Jazzmatazz project. De r&b refreintjes zijn erg irritant en ook Guru doet het niet voor mij. Erg matig dit.

avatar van MJ_DA_MAN
Wel aardig, maar ook ik vind het jammer dat er teveel zangers/zangeressen meedoen want ik had liever wat meer rappers gezien. Producties van Solar zijn over het algemeen wel goed, en Guru komt af en toe wel sterk. Vooral het eerste nummer vind ik echt geweldig, ik luister deze week al zo'n vijf keer per dag . Ook het tweede nummers is erg aardig, Guru en Common komen er wel sterk. Infinite vind ik wat jammer, omdat ik ift Of Gab niet echt op een Jazzmatazz-beat vind passen. Voor de rest is het wel aardig, maar nogmaals vind ik het jammer dat er teveel zang in voorkomt. 3*.

State of Clarity heeft wel een grappige clip

rico-bballer
Ik had of deze of 3 voor 25 kunnen nemen koos voor de eerste.

avatar van waxs
Ik ben nooit echt een fan geweest van de Jazzmatazz serie, ik hou meer van het rauwere Hip-Hop geluid van Gangstarr, maar aangezien Gangstarr tot het verleden behoort is dit nog altijd een leuk alternatief. De producties op deze plaat van Solar passen prima bij het stemgeluid van Guru en het doet eer aan de naam van de plaat, wat mij tegenviel waren de RnB invloeden die veelal de refrein'tjes mijn inzien verpesten. Ondanks dat voorlopige favorieten: "The Jazz Style", "Connection" en "State of Clarity".

avatar van thomzi50
Erg jammer dat ik zo slecht tegen die zwoele en trage refreinen kan, want dat kost het geheel bij dit album geloof ik ook weer de kop.

avatar van waxs
Ik heb precies het zelfde probleem als thomzi50. De gastartiesten zijn het grootste minpunt van het album, Solar en Guru zijn twee prima artiesten maar de refrein'tjes worden compleet verziekte door het zeurderige geluid van nep-RnB. Voor mij scoort dit album dan ook geen voldoende.

Relax

Lekker album, goede jazzy beats, Guru heeft een totaal nieuwe rijmschema en het klinkt veel sterker, maar je hoord echt dat wat rijmd duidelijker opleest.. dat valt wat tegen.
De refrein zangers en zangeressen doen het goed en jazzy.

Wel een originele clip.

avatar van MJ_DA_MAN
Cuz I'm Jazzy blijft echt één van de lekkerste nummers van 2007 .

|Joël|
waxs schreef:
State of Clarity heeft wel een grappige clip
Inderdaad hele originele video clip.

DevendraBan
Zo origineel is die clip nu ook weer niet.
Het zijn beelden uit de tekenfilm Fritz the Cat. Ik moet toegeven dat de beelden wel mooi bij de muziek passen.

|Joël|
DevendraBan schreef:
Zo origineel is die clip nu ook weer niet.
Het zijn beelden uit de tekenfilm Fritz the Cat.
Ja dat zal best, daar heb jij zelfs helemaal gelijk in maar vind jij dat dan niet leuk gedaan en origineel?! Ik zie zo'n video clip als State of Clarity niet regelmatig voorbij komen.

avatar van j.b.b.l
Cuz I'm Jazzy is de enige nummer die ik heb gehoord,klinkt lekker,hij heeft het als single uitgebracht,ben wel benieuwd naar deze.

j.b.b.l schreef:
Cuz I'm Jazzy is de enige nummer die ik heb gehoord,klinkt lekker
Verruit het beste nummer van de CD.

avatar van Reijersen
Erg leuk album. Die Jazzmatazz serie kan me zowiezo wel erg bekoren. De collabo's zijn altijd erg leuk en komen vaak origineel uit de hoek. Voor deze jazzmatazz geef ik 3,5 ster.

avatar van nega
goed album.

standup erg goeie nummer.

horen jullie ook heel de tijd guru praten: jazzmatazz volume 4. the hiphop jazz messenger back to the future. ?

avatar van 'State Of Mind'
geweldige beats en flow!
hier chil je 'm echt op.
vooral de blazer bij Look To The Sun vind k goed
4.0

avatar van FunkyMonk
Idd terug een betere Jazzmatazz. Album begint erg lekker (eerste 6 nummers zijn goed!) Maar weinig nummers beantwoorden nog aan het jazzy-concept (Cuz Im jazzy; Look to the sun). De r&b refreintjes vind ik ook vaak ergerlijk.

jorisje123456
Toch wel sterk album, ben niet zo'n fan van al die R&B refreinen maar sommige zijn wel erg geslaagd. Hadden er meer nummers van het type 'Cuz I'm jazzy' of 'State of clarity' op gestaan had dit zeker een 4.5* gekregen

avatar van Carolaah
Nice nice.. Toch nog iets goed geweest aan een ex-scharrel.
Weer een nieuwe soort muziek die me wel bevalt..
'Kissed the world' is echt een fijne track.

Maxmus
nega schreef:
goed album.

standup erg goeie nummer.

ja in mijn zicht verpest hij de nummers hier erg mee en het album ook gewoon heel irritant.
Echt jammer dat ie dat gedaan heeft.
Want het album opzich is wel ok.

Relax
State of Clarity is geweldig, alleen vind ik het zo ontzettend jammer dat er per maat een hele scherpe toon in de beat zit dat ontzettend snijd in je oren.. vooral met een koptelefoon op.

avatar van Fredericus
Prima album, alleen jammer dat guru zo vol van zichzelf is.

avatar van MAS
MAS
Ik heb dit album gekocht om het nummer met Damian Marley. Dat nummer vind ik dan ook een van de betere nummers van het album. De rest is ook wel leuk maar veel refreintjes staan me wat tegen.

avatar van principal2000
Dit album vind ik bijna een verademing na z'n voorganger. Nog steeds haalt deze het niet bij de 1e 2 Jazzmatazz albums, maar er is wel een verbetering zichtbaar. Helaas is Guru al een aantal jaren niet meer onder ons. Met album 3 en 4 is de afstand tot Jazz wel steeds verder geworden. De focus ligt meer op moderne r&b en dat heeft dit project in mijn ogen geen goed gedaan. Ik hou van hip-hop, kan ook prima luisteren naar redelijk wat r&b en heb niet veel met "zenuwachtige"jazz. Meer smooth jazz (of richting liftmuziek gaande jazz) vind ik wel lekker. Maar op dit album probeert Guru teveel mensen tevreden te houden en daarmee is niemand echt heel echt onder de indruk van het album. De meer op hip-hop leunende nummers (1,2,3 en 14) vind ik het beste uit de verf komen. Een aantal nummers zijn qua r&b hooks een beetje overdreven en echt jazzy zoals deel 1 en 2 wordt het bijna nergens. Toch wel fijn dat de reeks enigszins met waardigheid wordt afgesloten; al kun je het in het algemeen houden bij de aanschaf van Jazzmatazz 1 & 2.