Na het zien van de Rolling Thunder Revue docufilm op Netflix dit album ook maar eens gecheckt. De begeleidingsband van die tournee ging onder de naam The Alpha Band verder, maar dan dus op eigen kracht, zonder Bob. Muzikanten T-Bone Burnett, Steven Soles en David Mansfield zouden garant moeten staan voor fantastische muziek. Maar iemand als Bob Dylan vakkundig begeleiden (wat ze deden) en zelf sterke composities schrijven en uitvoeren is duidelijk een ander verhaal.
Hoewel het ontegenzeggelijk topmuzikanten zijn, valt dit album mij zwaar tegen. Weinig sterke zang, de composities vind ik hier en daar nogal gezocht en inhoudelijk is het ook allemaal erg zwakjes. Dat vond het platen kopende publiek blijkbaar ook, want die liet dit album links liggen.
Later zou met name T-Bone Burnett zijn draai alsnog vinden als producer, liedjesschrijver en begeleider van andere artiesten, maar vind 'm hier duidelijk (nog) niet. The Alpha Band kreeg hierna nóg 2 kansen, daar zal ik me voor de vorm en met enige tegenzin ook maar eens aan wagen, al verwacht ik er na dit album niet veel van. 2,5 ster voor de moeite.