Dave Mason - Headkeeper (1972)

Label: Blue Thumb

1. To Be Free (3:17)
  2. In My Mind (3:14)
  3. Here We Go Again (1:53)
  4. A Heartache, a Shadow, a Lifetime (3:33)
  5. Headkeeper (4:39)
  6. Pearly Queen [Live] (3:34)
  7. Just a Song [Live] (2:59)
  8. World in Changes [Live] (4:46)
  9. Can't Stop Worrying, Can't Stop Loving [Live] (3:01)
  10. Feelin' Alright? [Live] (5:40)
'Headkeeper' heeft - voor zover ik weet- nooit de goedkeuring gekregen van Dave Mason. Tegen zijn wil werd deze plaat namelijk uitgebracht. Kwalitatief gezien doet hij echter amper onder voor zijn klassieke eerste album 'Alone Together'. Op de eerste kant staan studio versies van nummers die later ook op andere albums verschenen, echter nooit zo goed als hier (hoewel velen een andere mening hebben). De tweede kant brengt een selectie van prachtige live-uitvoeringen. Vooral 'Can't Stop Worrying, Can't Stop Loving' is met een ietwat kale versie, een waar hoogtepunt. De LP verdient een reissue en luisterbeurt voor de onbekenden.

avatar van heartofsoul
Marjet schreef:
De LP verdient een reissue en luisterbeurt voor de onbekenden.

Wél op cd verkrijgbaar, namelijk als twofer, samen met Alone Together.

Alone Together/Headkeeper by Dave Mason - bgo-records.com

ik was ervan op de hoogte, heartofsoul. Desalniettemin, bedankt. Hij staat op mijn verlanglijstje, want het schijnt een zeer goede remaster te zijn. De suggestie van een LP release heb ik de deur uitgedaan (Music On Vinyl).

avatar van Enrique
'n nieuwe stapel lp's in bezit gekregen, waaronder deze "Headkeeper" van Dave Mason, voormalig lid van Traffic. Ik kende eigenlijk nauwelijks iets van de solo activiteiten van de man. Maar deze plaat bevalt me wel. Vooralsnog na enkele keren luisteren 3,5, maar wellicht zit er nog meer in....