Bon Iver - i,i (2019)

3. We (2:22)
  4. Holyfields, (3:07)
  5. Hey, Ma (3:36)
  6. U (Man Like) (2:25)

met Jenn Wasner, Elsa Jensen, Moses Sumney, Bruce Hornsby en Brooklyn Youth Chorus

7. Naeem (4:22)
  8. Jelmore (2:30)
  9. Faith (3:37)
  10. Marion (2:21)
  11. Salem (3:44)
  12. Sh'Diah (4:11)
  13. RABi (3:32)
avatar van Lau1986
Ik ben echt een fan van vooral de eerste twee albums van Bon Iver. In dat licht valt dit album mij bijzonder tegen. Het is vooral erg saai en ik mis de bezieling die ik voorheen wel hoorde. Het is allemaal leuk en aardig dat experimenteren, maar eigenlijk niet goed genoeg.

avatar van Tommeh
Het heeft lang geduurd, maar dit kwartje is uiteindelijk goed gevallen zeg. Ik was al fan van zijn eerste albums, maar ik denk dat dit nu mijn favoriet is. De creativiteit, passie en vooral het plezier wat de mannen in dit album steken is aanstekelijk en zorgt bij mij iedere keer weer voor een gelukzalig gevoel.

avatar van VDB79
Verbazingwekkend lage score hier voor dit meesterwerk.
Wat mij betreft Bon Ivers beste plaat waar alles wat hem/hen zo goed maakt samenkomt.

avatar van vinylbeleving
Ik zit in een neon verlichte trein op weg naar huis na een vermoeiende dag. Ik staar wat uit het raam, koptelefoon op, Bon Iver aan.
Ineens komt Naeem vol binnen. Tranen schieten in mijn ogen en een vrouw tegenover me vraagt:
'Gaat het wel?'
'Ja mevrouw' zeg ik, het is de muziek.
'Dan is het vast mooie muziek' zegt ze.
'Ja, hele mooie muziek' antwoord ik.

avatar van Tommeh
Bedankt vinylbeleving voor dat mooie bericht. Ik heb hem meteen weer aangezet en kan niets anders doen dan naar 5 sterren verhogen.

Worden er veel tierelantijntjes en riedeltjes gebruikt? Ja absoluut, maar wat mij betreft zijn ze allemaal functioneel en is elke sample, stemvervormer en elke noot volledig volledig in de roos.

iMi, Holyfields,, Hey Ma, U (Man Like), Naeem, Jelmore, Faith, Marion, Salem, ze zijn allemaal zó mooi, zó creatief, stuk voor stuk totaal uniek, maar bij elkaar toch een coherent geheel. Enige dissonanten voor mij zijn We (vervelend melodietje naar mijn mening) en Sh'Diah (maar dat is omdat ik geen fan van de saxofoon ben). Gelukkig wordt daarna afgesloten met het heerlijk rustige RABi.

Voor de fans van Holyfields,, luister hier naar een interessante podcast van Justin Vernon over de totstandkoming van het nummer. Een mooi inkijkje in de productie van hun muziek.