Polo G - Die a Legend (2019)

Label: Columbia

1. Lost Files (2:00)
  2. Dyin Breed (2:59)
  3. Through da Storm (3:15)
  4. Effotless (2:51)

9. Picture This (2:45)
  10. Chosen 1 (2:07)
  11. Deep Wounds (3:00)
  12. Last Strike (3:17)
  13. A King's Nightmare (2:47)
  14. Pop Out Again (3:43)

met Lil Baby en Gunna

Haroen
Naar mijn mening is dit één van de beste albums aller tijden. Voordat ik dit album had gehoord had ik geen idee wie Polo G was en wat zijn verhaal was. Na dat ik dit album aandachtig heb geluisterd, heb ik echt een beeld gekregen van hoe het is om op te groeien in een ghetto wijk waar veel problemen zijn. Zoals drugsdealers, moordenaars en verslaafden. Polo G en alle andere rappers die uit dit soort wijken zijn georigineerd hebben zeker meer respect gekregen van mij.

Dit album bevat bijna geen slechte nummers, behalve: Pop Out Again met Lil Baby en Gunna. Op papier lijkt het een goed nummer, maar de realiteit is helaas anders. Het nummer lijkt me meer bij elkaar gezet door meerdere korte opnames dan echt achter elkaar opgenomen. Het klinkt dus alsof er veel met de audio is gespeeld waardoor het niet meer natuurlijk klinkt.

Mijn favorieten in dit album zijn: Lost Files, Effortless en BST. Want in deze 3 nummers hoor je echt de pijn en emotie in zijn stem. Je hoort simpelweg dat hij veel heeft meegemaakt. Gecombineerd met diepe lyrics maakt deze nummers de beste uit het album.

Ik zie een glansrijke toekomst voor Polo G. Hij zal, hoe dan ook, één van de beste rappers aller tijden worden. Kortom, dit album is het zeker waard te luisteren.