Justice - † (2007)

Frankrijk
Dance
Label: Ed Banger

1. Genesis (3:54)
  2. Let There Be Light (4:56)
  3. D.A.N.C.E (3:31)
  4. Newjack (3:36)
  5. Phantom (4:59)
  6. Phantom Pt. II (3:21)
  7. Valentine (2:56)
  8. Tthhee Ppaarrttyy (3:46)

met Uffie

9. DVNO (4:13)

met Mehdi Pinson

10. Stress (4:58)
  11. Waters of Nazareth (4:31)
  12. One Minute to Midnight (3:41)
  13. D.A.N.C.E [Rehearsal Version] * (4:29)
avatar van RogerV
Met de nieuwe in het achterhoofd krijgt de verzameling van tracks van dit album voor mij steeds meer een soort gevoel van een kampioenenteam van weleer dat ooit een belangrijk toernooi won. Iedere tracks is een legendarische sterspeler geworden. En de samenhang maakt het een mooie trip om aan terug te denken.

Alle eigenschappen van een classic.

Jav-
Dit is een van de beste electro/dance albums van deze tijd. Zware beats worden gecombineerd met leuke geluiden en goede melodieën, en dat alles op een manier die nog niet eerder is vertoond en dus identiek is voor Justice (ik denk dat we het inmiddels wel zo mogen noemen). Genesis, D.A.N.C.E., Phantom als geheel en Waters of Nazareth springen er wat mij betreft uit. 4 sterren. Het nieuwe album is echt een grote teleurstelling vergeleken met deze...

avatar van 128bpm
Blijft een lekker albumpje!

avatar van Forza
Ben helemaal niet zo van electro muziek, maar de funk-achtige bass maakt dit goed luisterbaar.

Dit album klopt van begin tot eind en blijft fijn om naar te luisteren.

avatar van kobe bryant fan
Mooie plaat, met een rauwe sound die soms wat aan Daft Punk doet denken.
Prachtige nummer zoals Genesis en Let There Be Light wisselen zich jammer af met mindere nummers zoals DANCE (aanstekelijk is hij wel), DVNO en Tthhee Ppaarrttyy deze is gewoon ronduit irritant. Leuk trouwens dat ik DANCE herkende van vroeger.

avatar van Don Cappuccino
Het album begint echt ijzersterk met Genesis, Let There Be Light en D.A.N.C.E. Heerlijke bombast met gore bassen, ik hou er wel van! D.A.N.C.E. heeft een heerlijke groove en het is een zeer pakkend nummer. Daarna haalt het album dat niveau niet meer. Nummers als DVNO en Tthhee Ppaarrttyy zijn zelfs ronduit irritant, bij die laatste heb ik het idee dat ik naar Ke$ha aan het luisteren ben. 3,5 ster voor Cross.

Kesha is dan ook erg beïnvloed door Uffie die je hier hoort zingen. Ik ga zelf mijn stem maar eens verlagen, want ik geloof niet dat ik dit album de afgelopen 4 jaar nog gedraaid heb...

avatar van repelstefan
LoveStoned schreef:

Zoals gebleken is dat er niet van gekomen. Ben bang dat het Justice een beetje naar hun hoofd is gestegen, zoals vele artiesten voor hen. Als ik nog 's twee jaar moet wachten hoeft het voor mij echt niet meer.

Ik vind een beetje een rare reactie. Hoezo zijn ze verplicht dan om het jaar een album uit te brengen? Als ze zin hebben in een nieuw album maken ze dat en anders niet. Ze zijn niemand iets verplicht.

Over dit album, dat is simpel. Geniaal, van begin tot eind. Beste dance album ooit.

avatar van adri1982
Zeer goed album. Heb hem pas eergisteren voor het eerst helemaal geluisterd. Ik downloadde had nadat ik het bij sommigen in de persoonlijke top10 zag staan. DVNO en Waters of Nazareth zijn sowieso mijn favorieten.

avatar van Johnny Marr
Een zeer goed album, maar wel één die ik moeilijk in één keer uit kan luisteren. Ik weet het, dat klinkt vreemd, maar dit album wordt me na een tijdje toch wel ietsje te druk, alhoewel de nummers één voor één allemaal zeer goed in elkaar zitten. Een toch wel redelijk unieke sound, mag ik wel stellen zeker?

Het ultieme hoogtepunt komt toch wel naar het einde toe: Waters of Nazareth. F*ck ja, wat een hééérlijke plaat.

Johnny Marr schreef:

'Waters of Nazareth, dat is het!

adri1982 schreef:
'Waters of Nazareth, dat is het!

Wat bedoelt u met deze opmerking, adri1982?

Johnny Marr schreef:

Wat bedoelt u met deze opmerking, adri1982?
Dat het verreweg de uitschieter van de plaat is. Ik hoor het nummer heel graag op mijn mp3-speler.

avatar van adri1982
Half sterretje erbij. Dit album zit zo ontzettend goed in elkaar, dit is nog beter dan 'Homework' en 'Discovery' van Daft Punk en gaat soms qua geluid richting The Prodigy. daarnaast is terug te horen in dit album dat dit duo Justice naar Michael Jackson, Air, Space Art en veel disco heeft geluisterd.

avatar van Pepino
Ik verhoog ook met een halfje. Wat een plaat!

avatar van Johnny Marr

Ik draai deze ook nog eens, vanop het heilige vinyl dan nog wel. En de eerste twee nummers en Waters of Nazareth blijven toch wel m'n drie favorieten, al is de hele plaat één adrenalinekopstoot van jewelste.

avatar van Nevele
Don Cappuccino schreef:

Even reageren op een 10 jaar oud bericht. Maar ik kan mij hier helemaal in vinden. Heb het album net een aantal maal her-beluisterd voor de 1001 Albums You Must Hear Before You Die. Na Phantom Pt II kakt het album volledig in voor me. Misschien net weer even een kleine lijn naar boven met Waters, maar daar blijft het bij.

avatar van Pepino
Dit blijft echt een meesterlijke plaat