Apparat - LP5 (2019)

8. Eq_Break (3:33)
  9. Outlier (6:06)
  10. In Gravitas (6:12)
avatar van trebremmit
Mooi nummer wel dat Dawan! Na Walls hopelijk eindelijk weer eens een goed album van hem solo.

avatar van -SprayIt-
Fraaie hoes ook, ben wel weer benieuwd wat het gaat worden.

Mooi? Daiwan is werelds. Emotioneler maken ze electronicz niet.

Jan uit Berlijn
Als dit album van hetzelfde niveau is als de laatste release van de vrienden van van Modeselektor, dan heb ik er zin in .
Of het nou Apparat, Modeselektor of Moderat is.....

Straks ga ik naar Berghain. Daar komen ze alle 3 tot hun recht.....

avatar van MDekens
Zeer goed album! Ik vond die van Modeselektor toch niet zo heel fijn, ik ben meer een Apparatman.

avatar van mkrake
Mooi maar mist wat pit. Vind het na de eerste luiterbeurt wel erg rustig en beheerst allemaal.

avatar van trebremmit
Mee eens, het is wel een beetje gezapig dit.

avatar van overmars89
Oke, opzich wel aardig. Ik merk dat ik een beetje klaar ben met zijn manier van zingen. Ik had dat ook al op de laatste Moderat. Het raakt me allemaal nog niet, al staan er zeker wel wat mooie stukken op.

Is zien of ie met de luisterbeurten beter wordt.

avatar van Arno
Is Voi_Do een lost track van Mark Hollis? Ik zou het willen geloven.

avatar van Svendra
Voi_Do en Outlier zijn zo ongeveer verwijzingen naar Spirit of Eden, dat kan geen toeval zijn. Dus Apparat heeft op het laatst zijn opnamen aangepast óf hij wist dat het einde van Mark Hollis nabij was. In een lost track geloof ik niet zo.

Ook LP5 haalt niet het briljante niveau van de soloplaten uit het vorige decennium. Maar dit is in elk geval stukken beter dan de twee voorgangers en dat geeft hoop voor de toekomst. De opener en afsluiter zijn sterk en in Daiwan en Heroist klinkt de 'oude' Apparat door. Het glas is behoorlijk 'vol'.

Aan de andere kant begrijp ik niet waarom op LP5 zo veel vocale nummers zijn. Dat is toch niet zijn grootste kracht en ik begrijp de opmerking van overmars89 wel. Ander minpuntje is dat in Caronte een riedeltje is geleend van Radiohead (Reckoner).

Ik ben niet zo van de reviews en gedachten van anderen. Mijn hersentjes laat ik bepalen wat ik mooi vind of niet.
Omdat dit album zo bijzonder is en niet minder zijn concert in Gebouw aan t IJ vorige maand waag ik toch te zeggen dat album een juweeltje is.
Het zou voor Sascha Ring wel heel makkelijk zijn om in navolging van zn vorige albums lekker in t gehoor liggende nummerkes te produceren, maar deze man met bijzonder uitgesproken stem heeft veel meer in z'n mars. Velen haken af ( zoals velen bij Mark Hollis afhaakten, om die maar eens aan te halen omdat anderen dat hier doen ), maar als je ook moeite doet om echt te luisteren ontdek je een muzikaal hoogstaand album van een bijzonder muzikale man

avatar van Jordipordie
Paar keer beluisterd maar ik weet nog niet of ik het geniaal moet vinden of gewoon goed. Het is bijzonder en ook echt anders. Het luistert lekker weg. In eerste instantie vond ik het geheel wat vlak maar dat is in dit geval niet perse negatief. Ik vind het een mooie aanvulling en eigenlijk ook ontwikkeling op hun bestaande repertoir. Denk dat less is more wel van toepassing is op deze release.

avatar van davevr
Nu al 2 x live gezien dit jaar, AB en Roma. En deze nummers blijven live toch niet overeind. Deze week weer een half goed concert gezien. Moderat was dichtbij het eerste halfuur (begon wel met nummer van LP5) en ik was echt content en toen begon het opeens in te zakken als een Electro - soufflé.

Nu, het was maandagavond. Niet de beste avond voor concerten. Maar toen ik zag dat mijn date haar email aan het checken was, wist ik hoe laat het was.

avatar van Mjuman
davevr schreef:

Dan heb je - denk ik zo - geen bonuspunten gescoord. Zo was is zelf ook huiverig om eerder dit jaar naar Moderat te gaan; met te weinig visuals gaat de aandacht snel verloren.

avatar van davevr
Mjuman schreef:

Ja, die kreeg ik gisteren niet mee naar Metronomy wat dan wel een steengoed concert was

avatar van Dim
Dim
Naast Dawan en het slotstuk van In Gravitas valt er voor mij weinig te beleven aan deze plaat, omdat de vaart er zo vaak uitgehaald wordt, juist op momenten dat je op meer snelheid hoopt.

avatar van jrn
jrn
Dawan beste nummer van 2019 zeg ik

avatar van Svendra
Verhoogd met een halve ster. Ik vind dit toch wel zijn beste solowerk sinds Walls.