dynamo d schreef:
Zoolook is geremastered (of new mastering zoals op de cd staat) en klinkt beter dan ooit. Prachtig! En nu ook nog met de bonus track ‘Moon Machine’.
Ach ja Zoolook! Ik ga nog eens terug in mijn herinneringen: Zoolook was namelijk één van de allereerste CD's die ik ooit kocht. Moet ergens eind 1990 geweest zijn. Ik was toen net 13 jaar oud! Wat vliegt de tijd voorbij!
Mijn versie van de CD is deze en klinkt gewoonweg fantastisch:
Just a moment... - discogs.com
Zou de meest recente remaster van Zoolook nog beter klinken?? En zo ja, dan zou dit voor mij wellicht interessant kunnen zijn, maar meer omdat ik dan in het bezit zal zijn van de originele versies van "Zoolook" en "Zoolookologie" (de versies op mijn editie van het album bestaan namelijk uit de remix-versies en deze staan precies in omgekeerde volgorde op mijn CD).
De bonustrack "Moon Machine" is eigenlijk niet echt een hele interessante toevoeging, gezien dit nummer terugkomt op de compilatie "Images" (waar tevens nog wat andere exclusieve nummers op staan). De meeste fans hebben dit nummer dan ook al in bezit.
Overigens iets heel wat anders en wellicht dat ik hiermee wat heilige huisjes omver trap: ik snap waarom heel erg veel muziekliefhebbers zweren bij vinyl (warmer en puurder geluid, mooiere hoes waardoor het artwork nog meer tot zijn recht komt, authenticiteit etc.), maar ik vind het gewoon nog steeds verbazingwekkend dat deze CD na al die tientallen jaren, nog steeds net zo kristalhelder en puntgaaf qua geluid klinkt, als de allereerste keer dat ik het zilveren schijfje in de CD-speler legde van mijn ouders.
Ik ben dan ook een bevooroordeeld man als het om CD's aankomt. Ik prefereer ze boven vinyl: kristalhelder (lees digitaal) geluid (waar ik absoluut geen probleem mee heb), handzaam, praktisch, gemakkelijk op te bergen en terug te vinden, overal mee naar toe te nemen (auto, draagbare radio/CD-speler) en als je er secuur en netjes mee omgaat, een levenslange garantie.
Zoolook is vanwege de productie, een uitgelezen album om de geluidsinstallatie mee te testen; het is demo-waardig materiaal om de kwaliteit van de speakers tot zijn recht te laten komen door de installatie nét een tandje harder te zetten. Met de CD van Zoolook zit je dus daarmee gebakken.
Het album Zoolook is één van de redenen, waarom ik zo'n slordige 35 jaar geleden besloot, om een CD-collectie op te bouwen. En tot op de dag van vandaag, koopt deze 47-jarige dinosaurus nog steeds zijn albums op CD

!