Kate Bush - Remastered in Vinyl IV (2018)

Alternatieve titels: The Other Side | The Other Sides

Label: Parlophone

1. Running Up That Hill (A Deal with God) [12" Mix] (4:49)
  2. The Big Sky [Meterological Mix] (7:47)
  3. Cloudbusting [The Organon Mix] (6:22)
  4. Hounds of Love [Alternative Mix] (3:01)
  5. Experiment IV [Extended Mix] (6:35)
  6. Rocket Man (5:58)
  7. Sexual Healing (5:58)
  8. Mna Na Heireann (Woman of Ireland) (2:53)
  9. My Lagan Love (2:26)
  10. The Man I Love (3:06)
  11. Brazil (Sam Lowry's First Dream) (3:06)
  12. The Handsome Cabin Boy (3:06)
  13. Lord of the Reedy River (2:39)
  14. Candle in the Wind (4:49)
  15. Home for Christmas (1:44)
  16. One Last Look Around the House Before We Go....... (1:03)
  17. I'm Still Waiting (4:30)
  18. Warm and Soothing (2:40)
  19. Show a Little Devotion (4:50)
  20. Passing Through the Air (2:04)
  21. Humming (2:43)
  22. Ran Tan Waltz (2:43)
  23. December Will Be Magic Again (3:48)
  24. Wuthering Heights [Remix] (4:29)
  25. Walk Straight Down the Middle (3:48)
  26. You Want Alchemy (4:21)
  27. Be Kind to My Mistakes (3:01)
  28. Lyra (3:19)
  29. Under the Ivy (2:07)
  30. Experiment IV (3:35)
  31. Ne T'En Fui Pas (2:30)
  32. Un Baiser D'Enfant (2:57)
  33. Burning Bridge (4:34)
  34. Running Up That Hill (A Deal with God) [2012 Remix] (5:31)

De enige box met inhoud die niet als losse albums verschijnen. Een box die, zoals vaker, niet compleet is.

Toch interessant om nu zoveel bij elkaar te hebben, ook al hebben we ook de box This Woman's Work uit 1990 nog, waar veel op te vinden is wat we hier tegenkomen.

De remixen heb ik altijd uitstekend gevonden, veel b-kantjes zijn ook meer dan uitstekend te noemen. De covers vind ik niet allemaal even geslaagd.

Hebben we ondanks alles toch best een puik stukje werk van La Bush, maar je mag er ook behoorlijk voor in de buidel tasten.

avatar van meneer
Op zich wel een mooie toevoeging. Ik vind alleen de nummers die geïnspireerd (of cover) zijn door Elton John wat mindere nummers. Maar de beste man is een inspiratie voor Bush (geloof ik). Zo'n cover van Sexual Healing is ook niet helemaal mijn ding.

Intro van The Big Sky zet mij op het verkeerde been. Ik zit dan meteen in The Dreaming. Leuke overgang natuurlijk.

En waarom dit duet met Gabriel niet ? Ach ja, het zal nooit compleet zijn en mijn beurs altijd zuchtend onder deze last..

avatar van meneer
The Big Sky Meterological Mix is trouwens wel een prachtige uitvoering zeg ! Intro is verwijzend naar The Dreaming en dan een plotse return naar The Big Sky. Een hoofdrol voor de bas halfverwege het nummer waar de wolken, als de bas is verdwenen, nu door meerdere personen worden vergeleken met bepaalde politieke issues of humoristische items. Dan de drums in overvloed, baslijn erbij en vervolgens gaat, volgens mij, de Fairlight volledig open. Bush luidt het einde van het nummer in met haar eigen koor. Fade away..

RichardKoning
Mooie hoes zeg...?

Twijfels bij originaliteit, maar deze vind ik erg cool uitgevoerd. Sowieso een zwak voor “using space” afbeeldingen.

avatar van Castle
meneer schreef:

Helemaal spijker op de kop, wat een versie.
Ik ben helemaal in mijn nopjes, gekocht voor de 12” maar de rest niet minder content mee.

avatar van vigil
Ik heb de cd versie en daar ben ik toch wel heel erg mee in mijn nopjes. De tracklist is anders dan bij de vinyl versie. Tenminste qua volgorde dan. In de cd versie ziet het er zo uit:

cd 1: 12"mixes
cd 2: The Other Side 1
cd 3: The Other Side 2
cd 4: In Others' Words

Het zijn dus vier cd's waar dit ook wel op 3 of met een beetje geschuif ook wel op twee. Maar ik ben er op deze manier wel blij mee eigenlijk. De B kantjes hadden op zich wel samengevoegd kunnen worden maar de (originele) mixes en de covers op een losse cd is wel fijn. Dat is toch een apart hoofdstuk zeg maar.

De vier cd's zijn netjes verpakt en een mooie verpakking (met andere hoes dan de LP versie) en klinken als een klok, ik snap dat het lullig is voor de mensen die de dure box hebben gekocht voor dit materiaal en dat het nu voor een relatief laag bedrag ook los te koop is maar ik ben er erg blij mee.

avatar van lennon
Heb de lp box zondag op de beurs gescoord voor een heel fijne prijs...

Wat een mooi artwork... de hoes voor 12 inches had gewoon de hoes voor 50 words for snow moeten zijn. Wat een prachtige foto.

Geluid is super en de selectie vind ik prima. Ben er erg content mee.

avatar van Gert1980
Deze box eindelijk op vinyl besteld (erg fijn geprijsd bij Amazon NL) en kan niet wachten tot hij wordt bezorgd.
Hoort toch bij iedere serieuze Kate verzameling en er staan erg veel mooie en nergens anders te krijgen nummers op.

meneer schreef:

Dat was ook het eerste dat ik dacht. Maar ik gok dat dit zeer bewust wordt gedaan, dat er contractueel iets is afgesproken dat dit duet alleen op Peter Gabriel platen beschikbaar blijft.
Begrijp ik ook wel, zo blijven Kate liefhebbers Gabriel albums aanschaffen.

avatar van Gert1980
Heb deze schitterende vinyl box nu een aantal dagen in huis (eindelijk) en hij staat eigenlijk non-stop op.
Ondanks dat één en ander ontbreekt is het een geweldige verzameling van B-sides en niet eerder uitgebracht materiaal en ik ben er persoonlijk onwijs blij mee dat ik dit alles nu op vinyl bij elkaar heb in plaats van op allemaal losse singletjes.
Kate blijft gewoon fantastisch om naar te luisteren, ik zie haar platen draaien altijd als een dagje naar de Efteling, er gebeurt hele veel en je komt eigenlijk ogen en oren te kort om het allemaal goed te kunnen ervaren.
Ik voel me dan ook een bevoorrecht mens door fan van haar te zijn en een box als deze bevestigd dit gevoel voor mij.

Enige minpuntjes zijn dus dat het niet helemaal compleet is én een boekwerkje met liner notes en lyrics was toch wel erg leuk geweest. Maar verder kunnen veel artiesten hier nog een voorbeeld aan nemen!

Één van de beste kerstcadeautjes aan mezelf ooit!!

lennon schreef:

Mee eens, al behoor ik tot die minderheid die het artwork van 50 Words for Snow wél mooi vindt.
Ik denk dat Kate geen behoefte meer voelt om zelf op de covers van haar albums te verschijnen, ik bedoel Aerial, Director's Cut, 50 Words for Snow en Before the Dawn...

Ik heb de cd versie, 4 cd in een pakketje voor een belachelijk lage prijs (iets van 5 euro) op een rommelmarkt gescoord. Zeker benieuwd door het succes van Kate Bush door 'Stranger Things' en dan is het leuk dat 'Running Up That Hill" er twee keer op staat, op de eerste cd als 12 inch mix en op cd 2 een 2012 remix. Hoewel ik heel vaan van Kate Bush heb en dat nummer ook kende, valt me nu pas op hoe sterk het nummer is. Zeker met de beelden van 'Strange Things' laat het een overweldigende onvergetelijke indruk achter. Zal moeilijk worden om het nummer te horen zonder direct de beelden van een wegrennende Max te zien.
Verder is het allemaal dik in orde, cd 1 met remixen, cd 2 en cd 3 dat eigenlijk de echte "Other Side "zijn met niet uitgegeven materiaal , b kanten, andere versies of remixen en cd 4 zijn covers.
Als ik op deze site zie en lees over de vinyl versie van dit traject ben ik wel erg jaloers. Maar daar zit wel een priijskaartje aan en voorlopig zal de prijs ook tweedehands niet zakken. Dus dan maar de cd' s ook niet verkeerd !

Op zo'n compilatie ontbreekt er natuurlijk altijd wel iets en al bij al is deze verzameling toch vrij compleet. Eigenlijk valt het op hoe spaarzaam Mrs bush is geweest in het afleveren van b-sides, side projects, samenwerkingen etc als je weet dat dit over een periode van zowat 40 jaar gaat. Behalve 'humming' is er ook niets dat de trouwe Kate Bush fan nog niet kende. Wat zou ik graag eens in haar archieven duiken, daar liggen waarschijnlijk massa"s pareltjes die nooit het daglicht gaan zien.....
Wat mij betreft "schittert" het prachtige 'the empty bullring' helaas door zijn afwezigheid. Samen met 'under the ivy' (staat er gelukkig wel op) mijn twee favoriete niet-album tracks.