Def Rhymz - De Goeiste (2000)

Label: Top Notch

1. De Goeiste (Intro) (3:46)
  2. Achterlijk (3:45)
  3. Voel (3:32)
  4. Doekoe (3:49)
  5. Roddelen #1 (1:00)
  6. Puf (4:05)
  7. Tralalaaaaa (3:49)
  8. Ali Baba & de Veertig Bandieten (4:41)
  9. Roddelen #2 (0:49)
  10. Ziek (3:31)
  11. Wereldmensen (4:35)

met General B.

12. Verlaten (4:32)
  13. Wees een Vader voor Je Kind (3:36)

met Lloyd

14. Roddelen #3 (0:45)
  15. Meisje (3:10)
  16. Politie Agent (3:05)
  17. Poepie (3:21)
  18. Roddelen #4 (1:59)
  19. Wat Zou Je Doen (3:31)
  20. De Bom (13:19)

met Postmen

avatar van Daan
Ik stond een keer voor lul door het nummer doekoe. Toen het een hit was toen zat ik er over te praten met een paar andere gasten uit mijn klas. Vroeg eentje opeens of ik wel wist wat doekoe betekende...Oeps...Ik wist dat dus niet. Stond dik voor lul natuurlijk op dat schoolplein.

Voor lul Je bent toch geen surinamer?

avatar van tovenaar
met Lloys Graciano
Ik heb er niet veel verstand van... maar heet die kerel niet Lloyd?

dajando schreef:

Voor lul Je bent toch geen surinamer?
Als het mij nu gebeurd dan kan het mij geen zak schelen. Maar destijds kneep ik hem wel even toen dat gebeurde.

avatar van Jordy
Je kunt je maar ergens druk om maken

avatar van Daan
Leuk weetje: Ik zei dat ik voor lul stond, maar het kan nog beter. Die gozer die vroeg of ik wel wist wat het betekende stond daarna zelf ook voor lul. Hij zat mij namelijk uit te lachen. Maar dat pik ik natuurlijk niet, dus dit is wat ik toen zei: "Jij kan dan wel weten wat doekoe betekent, maar ik heb tenminste een hoop doekoe, iets wat ik van jou niet kan zeggen". HaHA...toen had die toekomstige WW'er niks meer te zeggen.

tovenaar schreef:

Ik heb er niet veel verstand van... maar heet die kerel niet Lloyd?
Klopt tovenaar, typfoutje. De s en de d zitten nemelijk vlak bij elkaar. Ik zal het even herstellen.

0,5
Het album is trouwens complete muk. Heb het destijd gekocht (vond het 'vet cool' uiteraard). Luisterda laatst nog eens enkele nummers, maar ben maar gauw gestopt. 1*

avatar van Music4ever
2,5* ster door de goede humor die Def in dit album heeft gestopt.
Muzikaal vind ik er helemaal geen zak aan (totaal mijn genre niet) maar ik moet toegeven dat hij wel goede humor heeft. Vooral dat Roddelen is best grappig.

avatar van avdj
Inderdaad ja, vandaar dat ik mijn stem dan ook verhoogt heb. Maar muzikaal is en blijft het 0,0

avatar van Nicolage Rico
Sinterklaas rijmt beter, dat weet ik wel zeker.

0,5
Dit album wordt geloof ik in Arabische landen gebruikt als martelmethode om informatie los te krijgen van gevangenen.
Ik nomineer Def Rhymz als de slechtste artiest uit de muziekgeschiedenis.

avatar van avdj
Ik ook. Zover je het een "artiest" kan noemen dan...

avatar van Ali Chemicali
Haha, hij mag dan een slechte artiest zijn maar humor heeft ie wel. Vroeger vond ik het helmaal geweldig, maar nu vind ik er muzikaal geen drol meer aan, maar humor wel dus 2*

Hij is ook zo niet serieus, als je hem ziet op tv, laatst op tmf, bij 10 jaar tmf stak hij zijn tong in het oor van Jeroen Post. Hij is positief en houdt van alles wat los en vast zit.

avatar van Stuzzie
Echt, dit album is
En nostalgie overheerst..

avatar van nuf
nuf
Stuzzie schreef:
Echt, dit album is
En nostalgie overheerst..

mee eens, daarom stem ik ook niet

avatar van Max Payne
Def Rhymz is echt een grapjas, in de tijd vond ik Doekoe echt te grappig

JustaRascal
Oei oei wat is dit toch slecht. Zelfs als je dit product op de markt brengt als iets waar je om zou moeten lachen is het nog tergend.

avatar van DJFreez
Music4ever schreef:
2,5* ster door de goede humor die Def in dit album heeft gestopt.

Dus dat. Beetje commerciële poprap, maar gast is té grappig. "Roddelen" is een gimmick wat hij live deed, als hij bijvoorbeeld MC was op een party en de etnische groepen waarover het ging, lachten er zelf vaak het hardst om . Het is eigenlijk een soort stand-up comedy op (matige tot slechte) muziek...

Ik vond dit echt een goed album. De teksten slaan soms echt nergens op maar ik vind de beats, ritmes en muziek erg mooi. Ik gaf een 4!

avatar van lennon
Dat dit ooit op een cd schijfje is geperst is wel het meest zinloze wat er ooit gebeurd is.

Wat een verschrikking is deze gast zeg... en een niveautje...

Stond destijds in een cd winkel, en de single verkocht als een achterlijke (aan kinderen onder de 12) maar de cd liep (terecht) voor geen meter.

1,0
1 ster voor de bom;) postmen en een doe maar klazieker maken het nummer uiteraard niet die deffy duck

avatar van MAS
MAS
Dit is leuk als je een keer wil lachen maar wel bedroevend slechte muziek. Als ik dit hoor kan ik me moeilijk voorstellen dat hij een oldschool veteraan is die vroeger veel respect kreeg in de scene.

avatar van KILLERBEE99
Def Rhymz blijft me gewoon interesseren, vind de Allergoeiste wel beter, daar staan meer tracks op en ze staan ook in een betere volgorde, het nummer Tralalaaaaa moet je wel aan wennen, vond het een minder nummer. Heb De Goeiste nooit gehoort maar De Allergoeiste heb ik al honderden keren gehoort.

Leuke, grappige, goede MC is die Def, met hele goede beats ook nog!

avatar van René.
Ik heb ooit bij Fresku gezegd dat het muziek voor de laagste vorm van menselijk leven was, maar ik had het mis. Er is een nog lagere vorm van menselijk leven, en dat is het type mens dat dit soort muziek met plezier beluistert.

avatar van Amicus
René. schreef:

Oordeel niet over een ander
leef in vrede naast elkander.
Een vriendelijk woord is zo gegeven
niemand gaat feilloos door het leven.
Oordeel niet over de fouten van een ander
Oordeel niet over uw medemens
verleg ook eens spontaan de grens.
Een misstap die is zo gemaakt
ook al voelen wij hoe diep die raakt......

Maarreh Def Rhymz is idd wel kompleet ruk

Relax
René. schreef:

Je kan ook gewoon even normaal doen.

avatar van L_T_B
Ze blijven zo schattig die gebruikers. Zeker als ze ook andere albums met halve sterren belonen die ze naar alle waarschijnlijk nooit (in z'n geheel) hebben beluisterd....

avatar van lennon
L_T_B schreef:

Maar in het geval van dit album zouden ze medailles moeten uitreiken voor diegene die dit album in zijn geheel kan doorstaan