Maan - Waar Ga Je Heen (2018)

Label: 8ball

1. Lief Zoals Je Bent (2:50)
  2. Ik Heb Je (2:56)
  3. Spijt (2:56)

met Jonna Fraser

4. Waar Ga Je Heen (3:00)
  5. Ups & Downs (3:15)

met Paul Sinha

6. Wat Jij Wilt (2:36)
  7. Waar Ga Je Heen [Acoustic] (3:21)
avatar van XanderJ
Het album is in orde, maar de cover.........!

avatar van gaucho
Die mocht niet veel kosten, zo te zien.

Of een grafisch vormgever met weinig fantasie......

avatar van Arrie
Lijkt me een bewuste keuze om voor deze esthetiek te gaan.

avatar van Venceremos
Gaat ze naar de maan?

avatar van Kramer
Maan is niet een artiest waar ik zo gauw naar zou luisteren. Haar media-optredens getuigden van weinig interessants, het nummer dat ze met Ronnie Flex zong vond ik vervelend, en sowieso moet ik toegeven dat ik zeer weinig meekrijg van de popmuziek die de afgelopen jaren uitkwam. Het geluid van wat ik tegenwoordig op de mainstream radiostations hoor staat zó ver van me af, dat ik nooit een poging heb gewaagd. Maar soms moet je een uitzondering maken, en toen ik zag dat Maan komende week vlak bij mijn huis komt optreden dacht ik: waarom geef ik dit plaatje niet eens een kans?

Eerlijk is eerlijk: eigenlijk valt het me alleszins mee. Ik vind het erg leuk dat de Nederlandstalige muziek de laatste jaren aan terrein lijkt te winnen, en de teksten die Maan hier te berde brengt zijn misschien erg saai, maar helemaal niet slecht - wie had dat verwacht? Ook muzikaal luistert dit allemaal prima weg. De hele stijl van produceren, schrijven en zingen zal nooit mijn grootste liefde worden, maar toch hoor ik genoeg waar ik plezier aan kan beleven. Er zit nota bene melodie in, ook dat overtreft mijn verwachtingen! Ook de beatjes zijn wat mij betreft best in orde.

Ik acht de kans niet groot dat Maan me zal blijven boeien - ze geeft me niet de indruk zelf veel creativiteit, muzikaal inzicht of vernieuwend talent in huis te hebben. Maar wie weet verbaast ze me en ontwikkelt ze zich in een richting die mij kan smaken. Waar Ga Je Heen is in elk geval een stapje de goede kant op.

avatar van tnf
tnf
Er zijn heel erg veel Maan-achtigen in Nederland. Knappe buurmeisjes-types met een redelijke stem, maar ook niks bijzonders.

Dit exemplaar heeft gewoon geluk gehad op de een of andere manier meer op te vallen dan die anderen. Maar voor hetzelfde geld had er een ander hoofd + naam op het hoesje gestaan, met verder dezelfde composities (ingezongen door dat andere hoofd).

avatar van Kramer
tnf schreef:

Dit exemplaar heeft gewoon geluk gehad op de een of andere manier meer op te vallen dan die anderen. Maar voor hetzelfde geld had er een ander hoofd + naam op het hoesje gestaan, met verder dezelfde composities.
Nou, zo ver zou ik ook weer niet willen gaan - dit hoofd ziet er namelijk wel erg mooi uit, en er komt een leuk geluid uit. Maar inderdaad, dat is niet uniek aan Maan. En ik denk dat het meisje wel heel bewust kiest met wie ze wil werken: na haar doorbraak bij The Voice of Holland had het misschien meer voor de hand gelegen dat ze voor een andere muzikale hoek had gekozen. Ik ben het dus niet met je eens dat deze mevrouw compleet inwisselbaar is. Maar ja, een beetje natuurlijk wel.

Dit vind men in Nederland kennelijk "goed".
Het is op een enkel liedje nog net niet tenenkrommend. En dan met die rapper erbij. Krijg acuut jeuk en huiduitslag. De stem is niks bijzonders en inderdaad gewoon inwisselbaar.
Dan heeft Kira toch een beter plaatje afgeleverd.

EHartmann
Leuk EPtje, maar met de juiste producer en dito musici kan Maan volgens mij meer bereiken. Deze nummers halen geen voldoende wanneer je ze afzet naar een artiest als bijvoorbeeld Ilse de Lange. Over Wende, Anouk, Eefje de Visser of Ellen Ten Damme wil ik het al helemaal niet hebben. Nee, dan is er nog heel wat werk aan de winkel bij de BV Maan.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Even de stofzuiger erover heen gehaald en alle niet album-gerelateerde posts verwijderd

avatar van MIAB
Ik vind dit helemaal geen rare EP. Zeker voor een beginnend artiest. In NL zijn vooral Nederlanders heel erg kritisch op hun eigen product. Wat dat betreft zouden we best wat trotser mogen zijn. Het is raar om een vergelijk te maken met Anouk, Ilse DeLange en Wende. Die timmeren al veel langer aan de weg. Ik ben benieuwd naar haar nieuwe album.

Het acoustische "Waar Ga Je Heen" springt er bovenuit. Ik vind Ups & Downs ook steeds lekkerder klinken.

avatar van Emichel
WillemM schreef:

Dan heeft Kira toch een beter plaatje afgeleverd.

Kira.. wie?

avatar van MIAB
Blijft gewoon een leuke EP van MAAN. Je kunt wel horen dat ze nu een stukje volwassener is geworden in haar muziek. 3,5*

Lief Zoals Je Bent (2:50) --- 4,0
Ik Heb Je (2:56) --- 3,0