Arthur Verocai - Arthur Verocai (1972)

Braziliƫ

6. Seriado (1:44)
  7. Na Boca Do Sol (2:53)
  8. Velho Parente (2:19)
  9. O Mapa (2:41)
  10. Karina (Domingo No Grajau) (5:16)
avatar van Srananbloke
Zonder twijfel een van mijn meest favoriete Braziliaanse albums! Een erg ondergewaardeerd meesterwerkje.

Ik ben blij dat ik Arthur Verocai met band afgelopen oktober live heb mogen aanschouwen in Paradiso. Wat een sfeer, wat een muziek....onvergetelijk!

avatar van pinguin#13
Prachtige plaat, doordrenkt van de nostalgie. Met muziek die zo net tussen de noten door lijkt te sluipen. Bijna 'vals' maar niets is minder waar.

avatar van waxs
Veel verschillende invloeden, maar onmiskenbaar eigen. Bijzondere plaat met veel interessante melodieën, ritmes en blends van genres.

avatar van Arjan Hut
Kwam een platenzaak binnen, KingKong in Leeuwarden, waar dit draaide. Meteen aangeschaft. Nooit meer terugkijken.

avatar van hoi123
Hmm, ik wil deze plaat bijzonder graag geweldig vinden aangezien het optreden van de inmiddels 77-jarige Verocai bij de aankomende Primavera een unieke kans is om een Braziliaanse grootheid live te zien, maar ik weet niet zeker of deze muziek compleet in mijn straatje valt. Vooral de momenten met zang doen me opveren, zoals het openingsnummer, het weelderige Na Boca do Sol en het lekkere laid-back Dedicada a Ela. De instrumentale nummers daarentegen vind ik toch wat te vaak klinken als een vrij gezichtsloze jamsessie die je ook in lokaal jazzcafe Het Trompetje kan tegenkomen. Hopen dat het kwartje alsnog valt voor Primavera, anders misschien toch ergens anders heen.