Winne - ODZ (2018)

5. Drive By's (5:01)

met Raw Roets, Josylvio en Vic9

6. Brand New Day (3:33)

met Jayh

7. Porto Cervo [Interlude] (1:36)
  8. RCL (3:49)
  9. Alleen Maar Love (3:21)

met Melissa Lopes

13. Weinig Real (3:50)

met Feis en Kevin

14. Blond & Blauw (4:32)

met Fresku en Derek Otte

15. Blond & Blauw [Outro] (1:11)
  16. Help (3:44)

met Glen Faria

17. Horizon (3:56)

met Bekir Kolic

avatar van Silky & Smooth
Na de aanschaf van de vinyl boxset heb ik dit album voor het eerst geluisterd. Lekker album met een paar heel sterke tracks, maar helaas ook wat fillers. Hierdoor is het net wat minder knallend dat Winne Zonder Strijd. Zoals hij rapt op Eerwraak hoor ik hem het liefst.

avatar van Glaciers of Ice
Komt niet in de buurt van wat hij eerder heeft gemaakt. Wel hoor je dat het muziek is wat zoals gewoonlijk dicht bij de persoon Winne staat. Ik vind Winne zelf niet per se slechter rappen dan voorheen, maar het totale plaatje ontbreekt hier voor mij. Van de beats tot aan de gastbijdrages komt het niet in de buurt van zijn EP of debuutplaat. Je hoort zeker leuke teksten voorbij komen, al is het wat minder in je face dan eerdergenoemde werken. De autotune refreinen en merendeel van de beats klinken nergens naar. Wat is er gebeurd met Concrete?

avatar van Willemsb
Ik kom 100% volledig terug op mijn eerste reactie ('vind het helemaal niks'). Tweede reactie: 'Dit begint heel lekker te klinken.' Bij deze reactie drie: geweldige plaat die ik met grote regelmaat op zet. Ook na live-bezoekjes (Hall of Fame in Tilburg en niet veel later Paaspop in Schijndel): wat een geweldige rapper is dit. En deze plaat blijft me boeien. En als je het wilt weten: ik ben verliefd op Melissa Lopez. Daagggg.

avatar van VDB79
Heb deze echt moeten leren waarderen. De eerste pogingen konden me niet bekoren vanwege te hoog autotune gehalte. Inmiddels is hij gaan groeien. Deze sound zal nooit helemaal mijn ding worden, maar ik kan het hem niet kwalijk nemen dat hij met z’n tijd meegaat.
Winne is lyrically vrijwel onovertroffen. En een echte perfectionist bovendien. Daarom weet je dat als hij iets uitbrengt dat het op dit vlak altijd top is.
Hij heeft ook een goed oor voor talent. Raw Roets, Rass King en Melissa Lopes zijn allemaal echt erg goed. Ik hoop dat het hem lukt met het label succesvol te worden.
Sommige features zijn wel overbodig. Die Josylvio en co voegen echt niks toe wat mij betreft en hebben inhoudelijk ook nooit wat zinnigs te melden behalve meer van hetzelfde. Het niveauverschil tussen deze “nieuwe helden” en Winne is pijnlijk....en het jammer want qua productie en chorus is Drive By’s de tofste track. Maargoed, genoeg ijzersterke momenten om van te genieten. Hiphop is nog niet helemaal dood.
Go Winne, RIP Feis.

Muziekverslaafd
Rene1979 schreef:
Alleen vanwege sommige auto-tune zangers 0,5 aftrek.. Verder een legendarisch album! 9 jaar wachten meer dan waard..

Ik heb hetzelfde. Hoe vaak ik het ook hoor, het went niet. Autotune verpest een hoop. Als je niet kunt zingen, zing dan niet! Zet dan een echte zanger op het refrein.

avatar van jordidj1
Staat de laatste tijd weer vaak op repeat. Fijne plaat blijft dit zeg, Winne is echt zo'n chille MC om naar te luisteren