Travis Scott - Astroworld (2018)

Label: Epic

1. Stargazing (4:30)
  2. Carousel (3:00)

met Frank Ocean

3. Sicko Mode (5:12)

met Drake, Juicy J en Swae Lee

4. R.I.P. Screw (3:05)

met Swae Lee

5. Stop Trying to Be God (5:38)

met James Blake, Kid Cudi en Stevie Wonder

13. Can't Say (3:18)

met Don Toliver

14. Who? What! (2:56)

met Quavo en Takeoff

15. Butterfly Effect (3:10)
  16. Houstonfornication (3:37)
  17. Coffee Bean (3:29)
avatar van Slowgaze
Op Twitter kwam ik deze mooie alternatieve hoes tegen.

avatar van Johnny Marr
Gaat dit hard worden? Dit gaat hard worden.

Warp
Moeten de features er nog niet bij vermeld worden?

Had na de enorme hype verwacht dat het toch enigszins zou tegenvallen, maar gelukkig is dat toch zeker niet het geval. Dit voldoet wel aan de verwachtingen wat mij betreft

avatar van catdog
Eerste helft is heerlijk met o.a. Carousel, Sicko Mode en Stop Trying to Be God als sterke uitschieters. Vanaf 5% Tint wordt het iets minder, maar ook de tweede helft ken nog uitschieters zoals een 'Can't Say'. Snap alleen de keuze niet om 'Butterfly Effect' er alsnog op te stoppen. Had 'm dan nog als bonustrack erbij gevoegd, of, net als 'Watch', compleet weggelaten.

avatar van Willemsb
Van oorsprong een echte boom-bap hiphop-head. Doordat ik twee jaar geleden over Travis moest schrijven, z’n vorige plaat veel beluisterd. Het duistere trok me. Het trap-autotune wat minder, maar het grimmige sfeertje trok me toch wel.

Vanochtend op weg naar ‘t werk direct Astroworld aangezwengeld and gotta admit: shit is dope. Zit nu op luisterronde 3. Het plaatje begint me aan te staan. Vaker luisteren is nu het devies. Valt in ieder geval niet tegen. Dan hoor ik nu zeker te zeggen: ITS LIT. Bij deze.

avatar van Arrie
Sodeju, die line-up van track 5. Ben benieuwd!

catdog schreef:

Puur een zakelijke zet voor de chart en numbers. Het kan ook zijn dat het label hem dwong om hem het erop te zetten, Travis is (nog) niet een onafhankelijke artiest die kan doen wat hij wil.

avatar van zaaf
Tof plaatje dit. Gaat nog wel vaak langskomen deze dagen.

avatar van -SprayIt-
Ik wil dit ruk vinden, maar het lukt niet!

Kos
Het is dan ook niet echt ruk. Erg goed ook niet.

-SprayIt- schreef:
Ik wil dit ruk vinden, maar het lukt niet!

Waarom zou je dat willen?

avatar van -SprayIt-
Mijn buurman kwam langs om te zeggen dat ik die rommel moest afzetten. Zoals hij het beschrijft: van die muziek die gastjes van nog geen 25, die op miraculeuze wijze aan geld voor een dikke wagen zijn gekomen, in de binnenstad met de ramen open op standje 10 pompen. Het klinkt allemaal wat infantiel.

Er zit in deze muziek veel wat ik eerder als anti-muziek zou bestempelen, lompe trapbeats, autotune en enigszins irritante ye-ye-ye's en andersoortig geschreeuw erdoorheen de hele tijd. Toch is deze plaat best genietbaar. Genoeg variatie, hier en daar sterke teksten en mede door de goede productie en gastbijdragen een klein uur vermaak.

STARGAZING

Dat tweede stuk. Damn.

-SprayIt- schreef:

Dus de mening van je buurman heeft invloed op wat jij goed vindt?

avatar van sj0n88
No Bystanders voelt als een gewelddadige aanranding van mijn trommelvliezen. Wat een lomp geschreeuw; Travis Scott-onwaardig. Over de rest van de plaat ben ik vooralsnog wél te spreken. Algeheel oordeel volgt nog: zijn platen landen bij mij doorgaans langzaam.

Kos
Butterfly Effect is toch wel het prijsnummer.

avatar van juvefc_robin
Eigenlijk wil ik dit van te voren niet tof vinden. Zoals -SprayIt- het al zo mooi verwoordde, het is soms anti-muziek waar je naar luistert. Het is iets waar van te voren mijn maag van omkeert.

Toch een kans gegeven na alle lovende recensies en man oh man, wat ben ik blij dat ik heb doorgezet. Geweldige producties en alles past perfect bij elkaar. De plaat is mij iets te lang, maar voelt nergens overbodig lang.

Voor mij niet de beste hiphop plaat van 2018, maar wel één van de grootste verrassingen!

Kos schreef:
Butterfly Effect is toch wel het prijsnummer.

Dat zou het geweest zijn als Stargazing er niet had op gestaan. Dé twee grote uitschieters op dit verder vrij overroepen album.

Kos
Stargazing is de 2de helft ook wel heel fijn ja.

avatar van jordidj1
Hmm, toch wel een groeiertje dit. Misschien dat ik er nog een half sterretje bij pomp.

avatar van Arrie
Ja, voor mij is het ook een groeier gebleken.

Idem.

avatar van Ralph.
Warp schreef:

En omdat Butterfly zijn beste tracks is baby. Na Antidote dan.

Ralph. schreef:

En omdat Butterfly zijn beste tracks is baby. Na Antidote dan.

Nee, Butterfly Effect is veruit de minste, een vrolijk pop nummer voor de mainstream massa is het. Na een minuut weet je al hoe het nummer gaat, niets bijzonders is het, zowel op productie, lyrics of flow. Voor mij het enige zwakke nummer op Astroworld.

Hier staat t beste eerste kwartier van een album van 2018 op imo.

avatar van mASTROg
Beste album 2018 naar mijn mening. Inhoud goed, features goed, flow goed, beats goed, vibe goed. Geen minpunten op een paar mindere hooks na.

avatar van bennerd
Sicko Mode knalt er goed door.

bennerd schreef:
Sicko Mode knalt er goed door.

Je knalt er zelf goed door. Kanye doesn't approve though

Johnny Marr schreef:

Je knalt er zelf goed door. Kanye doesn't approve though

Wat heb jij toch de laatste tijd luister deze album gewoon en drop die vier sterren.

Bij het recapituleren van het muziekjaar 2018 kan ik niet anders dan dit album 4* te geven. rollin' rollin' got me stargazuuung