Bob Dylan - Live 1962-1966 (2018)

Alternatieve titel: Rare Performances from the Copyright Collections

Folk / Rock
Label: Legacy

1. Blowin' in the Wind (2:40)
  2. Corrina, Corrina (3:54)
  3. John Brown (5:12)
  4. Don't Think Twice, It's All Right (3:35)
  5. Bob Dylan's Dream (4:31)
  6. Seven Curses (5:14)
  7. Boots of Spanish Leather (4:44)
  8. Masters of War (2:47)
  9. The Lonesome Death of Hattie Carroll (5:14)
  10. When the Ship Comes In (3:15)
  11. The Times They Are a-Changin' (3:32)
  12. Girl from the North Country (3:46)
  13. Mr. Tambourine Man (6:35)
  14. It Ain't Me, Babe (4:21)
  15. To Ramona (4:22)
  16. Chimes of Freedom (7:32)
  17. One Too Many Mornings (4:02)
  18. It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding) (8:03)
  19. Love Minus Zero / No Limit (3:59)
  20. Gates of Eden (6:50)
  21. It's All Over Now, Baby Blue (5:07)
  22. She Belongs to Me (4:19)
  23. Maggie's Farm (4:20)
  24. It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry (3:31)
  25. Desolation Row (10:36)
  26. Baby Let Me Follow You Down (3:38)
  27. I Don't Believe You (She Acts Like We Never Have Met) (5:52)
  28. Ballad of a Thin Man (7:38)
  29. Visions of Johanna (7:09)
avatar van AOVV
Zeer interessante compilatie van Dylan's live performances in de periode 1962-1966. Deze compilatie geeft een fraai, behoorlijk volledig beeld van de evolutie van de piepjonge, wat schuchtere en toch al excentrieke folkie die Dylan was toen hij net in Greenwich Village was gearriveerd, over de vlijmscherpe protestzanger die dit etiket na verloop van tijd van zich af wilde scheuren tot de wereldster die korte metten maakte met zijn verleden door de elektrische toer op te gaan.

Deze dubbelaar bevat enkele van zijn eerste liedjes, opgenomen in Gerde's Folk City in New York, alsook enkele van de beste songs uit zijn oeuvre in de sixties (en wat mij betreft zelfs overall). De compilatie is verder ook mooi van opzet, daar je Dylan hoort groeien van een kleine folktent in New York naar grote podia over de hele wereld (al bevat dit album enkel opnames van concerten in Engelstalige landen).

Een beetje obscuur en ondergesneeuwd, deze LP, en dat mag geen verrassing heten als je weet welke parels er bijvoorbeeld in de Bootleg Series alleen al op de wereld werden losgelaten. Maar desalniettemin een interessant artefact, en bovendien ook bijna tweeënhalf uur genieten van de Meester.

4 sterren