Dolores O'Riordan - Are You Listening? (2007)

Ierland
Label: Sequel

1. Ordinary Day (4:04)
  2. When We Were Young (3:23)
  3. In the Garden (4:27)
  4. Human Spirit (4:00)
  5. Loser (2:56)
  6. Stay with Me (4:01)
  7. Apple of My Eye (4:42)
  8. Black Widow (4:56)
  9. October (4:38)
  10. Accept Things (4:11)
  11. Angel Fire (5:02)
  12. Ecstasy (5:13)
  13. Letting Go * (5:47)
  14. Forever * (4:08)
  15. Sisterly Love * (2:35)
  16. Willow Pattern * (4:18)
avatar van chansadres
Het soloproject van Dolores, beter bekend als de zangeres van The Cranberries.

Ordinary Days is een goede single en zal wel veel airplay krijgen. Black Widow is geschreven voor de Sipder-Man Soundtrack maar om onbekende redenen kwam hij er niet op. Dit was Dolores haar startschot op een solo-album te maken.

Leuke cd. Moet even groeien.

Dolores trok het nummer zelf terug om de simpele reden dat ze het liever op haar eigen album had staan.
Vind het album trouwens goed te doen bij eerste beluistering.

edejong
luistert lekker weg, mischien wel iets té lekker
we wachten het af..
voorlopig een 3*

Muziekstad schreef:
Vind het album trouwens goed te doen bij eerste beluistering.

Wat een geweldig nummer is dat: Black Widow. Jammer voor de soundtrack van Spiderman 3.

Volgende week zondag geeft Dolores een concert in Paradiso: niet missen!

avatar van erikb88
Net onderworpen aan een eerste luisterbeurt. Ik vond hem zeer sterk, ik hou het voor nu op 3.5*

Omayyad
chansadres schreef:
Leuke cd. Moet even groeien.

Liever niet, want dan past 'ie niet meer in een cd-laatje

Prima solo cd'tje dit, blijft toch een markante stem.

Wat een geweldig concert gaf Dolores zojuist in Paradiso! Afwisselend de ook live sterke nummers van deze prachtcd met jawel veel oude topnummers van the Cranberries.
De nieuwe nummers konden makkelijk mee in al dit mooie geweld.

Wat een power, wat een stem, wat mooi.

avatar van rusty nail
Prachtige stem. Ze straalt iets geheimzinnigs uit . Zal dit plaatje nog eens opzetten. Verveelt niet snel.

avatar van Guinness1980
haar (solo) debuutplaat klinkt luistert lekker weg. Vinmd het echt zondagochtend muziek!

avatar van rkdev
Sterke debuutplaat die aangeeft dat Dolores O'Riordan ook absoluut bestaansrecht heeft (had?) zonder haar bandmaatjes van Cranberries, en laat tevens horen dat zij voor een groot deel dat bandgeluid bepaald. Maar dit is ook meteen het minpunt dat ik kan noemen over deze plaat: het wijkt qua sound wel weinig af van een Cranberries-plaat.

Het album start sterkt met de twee singles 'Ordinary Day' (onbegrijpelijk dat dit geen hit is geweest) en 'When We Were Young' (heerlijk!). Twee nummers die in het verlengde liggen van het Cranberries geluid.
En het niveau blijft hoog bij het stevige 'In the Garden'.

'Human Spirit' toont voor het eerst een nieuw geluid voor Dolores, met drumhooks en Ierse fluit. Maar het sterke 'Loser' en 'Stay with Me' sluiten weer naadloos aan op het bandgeluid.

'Apple of my Eye' is een wat zoetsappig liedje, en Spider-Man nummer 'Black Widow' is een redelijk nummer, al is het zeker een gedurft nummer qua sound.
En 'October' is prima, maar zulke nummers heeft ze beter geschreven.

Daarna volgt een van de hoogtepunten van het album, het luchtige 'Accept Things', een nummer met akoestisch getinte coupletten en aanstekelijk refrein. Als dit een single was geworden had dit best wel eens een hit kunnen worden.

Het album sluit goed af met het sterke 'Angel Fire' en typische afsluiter 'Ecstasy'.