The National - Boxer (2007)

Label: Beggars Banquet

1. Fake Empire (3:26)
  2. Mistaken for Strangers (3:31)
  3. Brainy (3:18)
  4. Squalor Victoria (3:00)
  5. Green Gloves (3:39)
  6. Slow Show (4:08)
  7. Apartment Story (3:33)
  8. Start a War (3:16)
  9. Guest Room (3:19)
  10. Racing Like a Pro (3:24)
  11. Ada (4:03)
  12. Gospel (4:33)
  13. Blank Slate * (3:17)
  14. Santa Clara * (4:07)
Prachtplaat. Plaat van het jaar. Ga ze ook live zien. Verslavend. Voorlopig 5*, zal misschien nog zakken als ik teveel luister. Nu is het toch wel continu. Alle nummers zijn zowat even goed.

avatar van otherfool
Ook voor mij mag deze ceedee het stickertje 'plaat van het jaar' opgeplakt krijgen (voorlopig dan toch zeker). Wat een schitterende liedjes! Het moody Fake Empire bijvoorbeeld; de speelse opening, de donkere stem, en dan, als de song tijdens het 2e couplet pas echt, eerst wijfelend, dan plots standvastig, haar volle glorie toont, ja dat is een moment van pure gelukzaligheid.

Voor de rest is er teveel schoons om op te noemen, nuja ik doe het toch: het stampende Mistaken for Strangers, het gevoelige duo Green Gloves en Slow Show (*wat* een song, beste mensen...), de spanning in Apartment Story, dat refreintje van Guest Room en het mooist voor het laatst: Gospel... Invite me to the war every night of the summer and we'll play G.I. blood... ik kan de man wel omhelzen, wat mooi...

De enige song die het nog niet compleet bij me doet is Ada maar ook dat zal wel een kwestie van tijd zijn... wereldplaat!

avatar van Migo
Met Ada zal 't kwartje dan ook nog wel vallen..GIng bij mij bijna net zo.
Slow Show is inderdaad een klein meesterwerkje. Kan hem nu ook op de gitaar spelen, erg leuk.

otherfool schreef:

Ik heb deze plaat al een tijdje en Ada was ook het nummer waar ik het meest aan moest wennen, maar inmiddels vind ik dit zelfs het beste nummer van de cd .

Earphone schreef:

't Jaar is nog niet ten einde maar inderdaad wellicht een van de platen van dit jaar.

4.5 met een plusje

avatar van Lennonlover
hele leuke muziek! Eerste dat ik van The National hoor, en het bevalt me echt wel! 3.5*

beetje wennen, maar dan is het echt heerlijk! yess!

avatar van Blue88
otherfool schreef:

Sterker nog, mijn favo nummer denk ik van de plaat Maar inderdaad een geniale plaat zeg. Zijn ze live trouwens een beetje goed? Ik wil ze echt eens meemaken namelijk..

*edit* Bart had ook al gereageerd zie ik.. Ik deel je mening !

avatar van Petterson
Geweldig ook hoe iedereen in dienst van de zanger lijkt te spelen, om diens stem zo goed mogelijk te laten uitkomen.

sleep
Heerlijke plaat.
Fake Empire, Racing Like a Pro, Ada en Gospel zijn favoriet.

avatar van korenbloem
een mooie zit echt tussen de 3.5 en de 4 in voor mij. Zal hem het voordeel van de twijfel geven en dat maakt een 4

Prachtige plaat. deze toen gaan luisteren omdat deze in de rotatie lijst achter de editors stonden. En ik wilde wat nieuwe rock ontdekken. De editors kende ik niet, maar dat wekte niet echt intresse. deze plaat daarin tegen deed wat hij moest doen.

4 sterren

avatar van HiLL
Stem doet mij denken aan The Tindersticks..

Aangenaam plaatje waar groei in zit! Voor nu 3,5*

avatar van Migo
En groeien zal ie

(verwijderd)
in de tijd dat deze plaat uitkwam gekocht door alle goede reacties, maar hij wist mij niet te raken.. Door toeval weer een keer in mn cdspeler gestopt en in een keer was het raak.. aankomende dagen maar even lekker luisteren..

5 van mij. Echt een topplaat. Nr's als start a war, gospel en racing like pro vond ik allereerst een beetje sloom overkomen, maar zijn achteraf gezien geweldig mooi.

=prachtige live versie van gospel.

avatar van ronnievb
Beetje flauwe muziek die door de zanger alsnog naar een hoger niveau wordt getild. Er staan een aantal erg mooie nummers op, maar die kunnen het geheel niet redden wat mij betreft.

Larsch
Ik kan het bijzondere er niet aan ontdekken en heb 'm toch zeker wel een paar keer geluisterd. Guest Room en Ada zijn de leukste nummers. 2,5*

Stem doet me trouwens denken aan de oude Johnny Cash.

avatar van reptile71
Ik hoor dit momenteel voor het eerst. Had nooit van de band gehoord. Klinkt best aardig op het eerste gehoor. Ga dit zeker vaker luisteren. Stemmen komt later wel...
Vergelijking van de stem met oude Johnny Cash kan ik zeker in komen.

(verwijderd)
Het is weer bijna December, en de eindejaarslijstjes snelen dichterbij.

Hoewel de mijne natuurlijk nog niet definitief is, weet ik al we dat deze plaat heel hoog zal gaan eindigen.

Sterker nog, ik denk dat dit toch echt de sterkste plaat van dit jaar is.

Ik heb dit album een keer helemaal geluisterd, toen wist hij mij totaal niet te raken, ik zal niet stemmen, daarvoor heb ik het te weinig beluisterd, maar het doet mij niet veel dit soort muziek.

plaat van het jaar 2007 1#

avatar van Yeahz
Wat is een deze 'Boxer' toch een fantastische plaat. Het zijn niet zozeer de nummers an sich die dit zo'n fantastische luisterervaring maken, als wel het geheel van alle nummers: alles draait hier om sfeer.

Middels het strakke drumwerk en het baritone stemgeluid word je als het ware het 'The National' universum ingezogen, wat ook ons universum blijkt te zijn. Verloren liefdes om middernacht, yuppen die zichzelf kwijtraken en het eeuwige verlangen naar jeugd en de daarmee samenhangende levensvreugde; op 'Boxer' voelt dit alles heel natuurlijk aan en worden wij aan de hand genomen van Matt Berninger die ons een inkijkje geeft in onze eigen levens. Briljant.

Zou zo maar plaat van het jaar kunnen worden. Via het toegankelijke Fake Empire wordt je deze muziek ingesleurd. En inderdaad: wel donker maar geen zelfmoordmuziek. Volgens mij een geval van: óf de muziek raakt je helemaal van binnen óf het doet je helemaal niets.

*Laura*
Wat een prachtige cd. Een zanger met een stem die je kan raken tot op het bot, en muzikanten die uitblinken door hun subtiliteit. Hoogtepunten zijn Slow Show, Green Gloves, Apartment Story en vooral het hartverscheurend mooie Fake Empire. 4.5* Een dikke 4.5*

avatar van Leonard91
Kende de band nog niet, mooie stem heeft de zanger. Begin de liedjes al een beetje uit elkaar te houden en moet zeggen dat er wel wat pareltjes op staan. Voorlopig een 3,5* maar ik voel dat er nog groei in zit.

avatar van Paalhaas
Strak, stijlvol en weinig zooi.

avatar van thetinderstick
Ongetwijfeld een van de beste albums van het jaar. Wat mij betreft ook beter dan het vorige album Alligator; Boxer klinkt allemaal wat meer samenhangend en strakker. Je hoort nog steeds Interpol en Tindersticks in het geluid, maar toch vindt the National steeds meer een eigen sound. Mooi vind ik ook de vrouwenzang op de achtergrond bij veel nummers. Fake Empire, Mistaken for Strangers en Green Gloves zijn tot nu toe mijn favorieten.

avatar van Leonard91
Halfje erbij, zitten toch wel wat erg mooie songs op. Groeiplaat is het zeker.

Lost Highway
Vooral het instrumentale spreekt mij aan op dit album.
De stem wordt nog even wennen denk ik maar een ontdekking is het zeker en vast.

Lost Highway
Hij groeit niet echt zoals verhoopt. Een aantal uitschieters tot nog toe, Mistaken for strangers en vooral Guest Room vind ik zonder meer een geweldig nummer, dit had best nog wat langer mogen duren. Er staan me iets teveel accoustisch getinte nummers op vrees ik, deze lijken niet echt aan te slaan.