Digitalism - Idealism (2007)

Duitsland
Dance / Rock
Label: Virgin

1. Magnets (3:50)
  2. Zdarlight (5:41)
  3. I Want I Want (3:29)
  4. Idealistic (4:11)
  5. Digitalism in Cairo (4:49)
  6. Departure from Cairo (0:54)
  7. Pogo (3:46)
  8. Moonlight (2:52)
  9. Anything New (4:59)
  10. The Pulse (4:19)
  11. Home Zone (2:09)
  12. Apollo-Gize (2:20)
  13. Jupiter Approach (1:13)
  14. Jupiter Room (5:02)
  15. Echoes (3:38)
  16. Apollo-Gize [Breakbot 'Hypnotoad' Mix] * (4:37)
  17. Home Zone [Proxy Remix] * (4:34)
  18. The Pulse [DerDieDas Rmx] * (4:32)
  19. Apollo-Gize [Fred Falke Edit] * (3:31)
  20. Zdarlight (Rewind) * (5:13)
Kadafi
Poa schreef:
Simpel stampwerk, dan denk ik zelf eerder aan hardstyle en dergelijke. Vind dit ook nog wel een stukje subtieler en verfijnder dan electro-genregenoten (Justice, Boys Noize, SebastiAn etc).

Perceptieverschillen blijven trouwens apart. Tracks als Digitalism In Cairo en Echoes staan wat mij betreft bol van de emotie, zo'n gelukzalig geluid

Ja het is uiteraard geen hardstyle dit. Maar ik vind het wel wat hebben van booty-house met elektro erbij. Ik vind elektro best enig op z'n tijd, maar het moet geen wazig door-elkaar-heen-gepruttel op wat slappe akkoorden en beats worden. Daar ben ik na 1 nummer ook weer van genezen.

8 november nieuwe EP genaamd Blitz ! (eindelijk nieuw werk...)

avatar van wisselstroom
Dit album kan me niet al te lang boeien. Na de eerste 4, vooruit, 5 nummers wordt het allemaal wel erg gezapig.

Heb ze vorig jaar nog gezien met Koninginnenacht in de Maas-silo, Rotterdam. Avond met allerlei electro-acts (Fake Blood, Crookers, Simian Mobile Disco, Tiga, Dr Lektroluv) en deze beste mannen. Helaas leverden ze de meest treurige dj-set van de avond af, met de slechtst gemixte overgangen ever. Wellicht dat hun knetterstonedheid er iets mee te maken had.

Ik heb ook wel eens een dj-set van Digitalism gehoord en dat was inderdaad vrij matig. Maar zo vreemd is dat ook niet; ze zijn doorgebroken met produceren en moesten toen opeens ook gaan DJ'en. Op dat soort feesten komen ze dan puur op naam, niet omwille van hun draaikwaliteiten. Ze zullen het best aardig doen, maar tegen artiesten als Tiga en Dr Lektroluv die eerst bekend waren als DJ en later pas hits gingen scoren kunnen ze nooit op natuurlijk.

avatar van brooklyn
herman schreef:
. Op dat soort feesten komen ze dan puur op naam, niet omwille van hun draaikwaliteiten. .

Ga dan 'Live' denk ik altijd

avatar van Man of Sorrows
Dit album bevat de nostalgische classic 'Pogo'; als ik een top 20 zou maken met nummers uit het vorige decenium, dan zou Pogo daar zeker ergens tussen staan. Daarbuiten een album dat al bij al vrij aangenaam is; goed om zesmaandelijks/jaarlijks eens terug te horen, met ook nog Idealistic en Zdarlight als uitschieters. Het nieuwe album is ook niet slecht, maar mist de kleppers die dit debuut overeind houden.

avatar van Shelter
Ik ontdek alles in de electric scene een beetje laat, kom meer van een hiphop achtergrond.
Deze CD zag ik liggen voor weinig en ik dacht ik ga het eens luisteren.
Naar mijn mening is het een soort van Daft Punk en die sound kan ik wel waarderen.
Er staan zeker wat nummers op waarbij ik niet stil kan zitten, lekkere beats en electro geluidjes.
Voor mij zijn de beste nummers; Zdarlight, Digitalism in Cairo, The Pulse, Home Zone en Jupiter Room.

Ik twijfel tussen 3,5 en 4. Voor alsnog 3,5 en als het op lange termijn nog vet klinkt ga ik het verhogen.

avatar van Shelter
Overigens vind ik Pogo nou niet bepaald een topnummer, zou ik dat nummer eerst gehoord hebben weet ik niet zeker of ik het album geprobeerd zou hebben

avatar van Shelter
Minpuntje is trouwens dat de zang wel erg "duits" klinkt

avatar van Eis-T
Het is lente en deze plaat is weer raak! Vorige keer vond ik het opzette vond ik het allemaal flink gedateerd klinken , zeker vergeleken met hun plaat van afgelopen jaar. Misschien is het nonstalgie, of de mindset nu, maar ik voel em zeker! Straks kijken of planisphere van justice eenzelfde herleving krijgt!

(overigens leuk om het zeer sterk uiteenlopende commentaar op de plaat te lezen op musicmeter: ik ben zelden een album hier tegengekomen dat zowel "simpel stampwerk" als "gezapigheid" verweten wordt.)

avatar van ArnoldusK
Destijds naar veel electro-feestjes geweest, voornamelijk in de hoek van Dr Lektroluv en Justice.
Maar nu pas dit album ontdekt dat, helaas, niet heel goed de afgelopen jaren heeft doorstaan.

avatar van matthijs
Klinkt leuk, inderdaad beetje DaftPunk (vind ik niet zoveel aan) en Justice (veel opwindender).