The Rolling Stones - Between the Buttons (1967)

Label: Decca

1. Yesterday's Papers (2:04)
  2. My Obsession (3:17)
  3. Back Street Girl (3:27)
  4. Connection (2:08)
  5. She Smiled Sweetly (2:44)
  6. Cool, Calm, and Collected (4:17)
  7. All Sold Out (2:17)
  8. Please Go Home (3:17)
  9. Who's Been Sleeping Here? (3:55)
  10. Complicated (3:15)
  11. Miss Amanda Jones (2:47)
  12. Something Happened to Me Yesterday (4:55)
avatar van marco straaten
please go home en miss amanda jones zijn echt geweldige rocknummers

avatar van Thunderball
Dit album vind ik toch een stuk minder dan de vorige en zeker dan het superieure After Math.

Ook nu geldt weer: koop de Engelse versie en vermijdt de mindere Amerikaanse!

Op die verbasterde versie hebben ze de hits Let's spend the night together en Ruby Tuesday geknald, maar dit gaat ten koste van Yesterday's papers en Please go home, die natuurlijk voor de verzamelaars veel interessanter zijn dan de wel bekende hits.

avatar van Toon1
De Stones waren erg goed op weg en toen brachten ze deze misser uit. En dat net in het scharnierjaar 1967. Geen slechte plaat natuurlijk, maar toch een stukje minder dan de voorganger en de opvolger bijvoorbeeld. Ook hier moet je, zoals Thunderball als zegt voor de Britse uitgave gaan. De hits "Let's Spend the Night Together" en "Ruby Tuesday" moet je dan maar luisteren op 'The Singles Collection'...

avatar van gemaster
Ik heb lekker de Amerikaanse versie. 'Ruby Tuesday' en 'Let's Spend The Night Together' zijn beide pareltjes die behoren tot het beste wat The Stones hebben gemaakt. De rest is redelijk goed, maar niet fantastisch.

avatar van Toon1
Zagen de Stones dit album ook niet altijd als een mislukking dat ze proberen te verzwijgen? Of ben ik mis?

avatar van Jeroen enzo
Jagger zei inderdaad een keer in een interview dat er 2 goede nummers op dit album staan..

avatar van Music4ever
.............en dit zijn dus ook The Rolling Stones.
En nee, dit bedoel ik niet negatief, maar JUIST positief.
Ze worden vaak gezien als een band die alleen maar een beetje Rock 'n' Roll en Bluesbandjes na kan spelen.
Maar dit is geheel ten onrechte en denigrerend t.o.v. The Rolling Stones. Na de aanschaf van het psychedelische meesterwerk TSMR vond ik het nu tijd voor dit schandalig onderschatte album BTB. Het album zit boordevol met mooie melodieën, prachtige koortjes en ouderwets goede Rock. Het album staat als een huis, met bijna geen minpunten. Cool, Calm & Collected is het meest creatieve nummer op de plaat vind ik, let ook vooral op dat indische gitaarinstrument van Brian Jones! Dit hele album is gewoon genieten. Beggars Banquet valt binnenkort ook op de deurmat en dat wordt dan mijn 5e originele Stones-album alweer. En dat is ook meer dan logisch, want The Stones waren gewoon één van de beste bands van de jaren '60' en zeker origineel, laat dat ook eens gezegd worden! voor dit album trouwens 5***** sterren.

Harald
in deze periode hebben de Stones behoorlijk onder druck gestaan een sterke en successvolle 7"single op de markt te grooien wat hun ook met Lets spend en Ruby Tuesday gelukkt is. Mischien zijn dit de reden dat deze plaat een beetje minder was. Maar toch staan op deze plaat geen slechte liedjes. All sold out, het fantastische Connecion, Miss Amanda Jones...alles toppies. Maar toch is er iets miss met deze plaat

Pieter Paal
Ik heb de mono-persing nog in de kast staan met 'Back street girl' en 'Please go home' erop. Op cd heb ik de Amerikaanse versie met 'Let's spend the night together' en 'Ruby Tuesday' erop.
Die UK (Decca) en die US (London) discografie lopen toch niet helemaal gelijk. 'Between the buttons' behoort samen met 'Aftermath' en de compilatie 'Flowers' tot mijn meest favoriete Stones-albums uit de jaren 60. Vroeger hadden The Stones nog verassingen.

Sheplays
Weleens van Through The Past, Darkly gehoord Pieter Paal?
Toch ook een aardige verzamelaar.

avatar van rudiger
Sheplays schreef:

....of valt dat niet in je alfabetische volgorde van albums beoordelen?

ay , die staat voor paal.

avatar van Rufus
Ik ben een echte fan van deze periode.
Aftermath, Between en Their satanic zijn voor mij echte toppers
het hoogtepunt van de Stones.

Pieter Paal
Sheplays schreef:
Weleens van Through The Past, Darkly gehoord Pieter Paal?
Toch ook een aardige verzamelaar.

....of valt dat niet in je alfabetische volgorde van albums beoordelen?

Natuurlijk heb ik dat album ook in mijn collectie in zowel de U.K.-versie (dus met die acht hoekige hoes) als de U.S.-versie (als cd) en ik moet zeggen dat het een prima compilatie is maar de U.K.-versie is toch wat beter samengesteld en sterker. Nummers zoals 'You better move on' en 'Sitting on a fence' zorgen daarop voor een wat betere afwisseling.
Op die Amerikaanse staan ook nog dingen van de Engelse 'Big hits (High tide and green grass) uit 1966.

avatar van Toon1
Net deze plaat nog eens gedraaid, was benieuwd of ik hem deze keer wel beter vond. Maar nee, het wil maar niet klikken, ik blijf op 3.5* staan. Een krappe 3.5* zelfs. Hoe jij aan maar liefst 5* komt is mij een raadsel, Music4ever. Enerzijds staat er geen enkel nummer op dat er bovenuit springt, maar anderzijds ook geen enkel nummer dat slecht is. Gelukkig zijn de bonustracks, de single die de Stones op dat moment uitbrachten wel van een hoog niveau, meer zelfs; het is mijn favoriete Stones-single. Zowel a- als b-kant zijn absoluut fantastisch, 'Let's Spend the Night Together' is dan ook mijn favoriet Stones-numer. Toch nog een lichtpuntje dus aan het einde van deze lange zit die deze plaat is!

EVANSHEWSON
Het album begint veelbelovend met Yesterday's papers, wat ik altijd een aanstekelijk nummer heb gevonden. Helaas zakt het vrij vlug in en klinken de nummers nogal vlak.

Bij Miss Amanda Jones schiet ik terug wakker, een prima riff, een pakkende melodie, hier rocken de jongens duidelijk terug.

Maar voor de rest is dit nogal slappe hap, tenminste voor een band als de Stones toch...

2.5 sterretjes

**1/2

avatar van Toon1
Poeh, je hebt gelijk, bij nader inzien verlaag ik ook maar naar 3*.

Harald
Ik heb het op 17 juni 2007 al eerder geschreven waarom deze plaat geen topper is maar slappe hap is onzin. Connection b.v. is een absolute top nummer.Er staan echt geen slechte nummers op deze plaat

avatar van marco straaten
In mijn ogen blijft dit een zwaar onderschatte plaat.
luister naar All sold out, connection en Miss amanda jones.
4.5*

Harald
Jammer dat ze "Connection" bijna nooiet live spelen. Absolute top nummer!

thebyrds69
Een zeer onderschat album, waar een paar goede nummers op staan.

Het is niet het beste album maar ik vind het alsnog 4* waard.

Father McKenzie
Voor mij echt toch één van de missers uit hun vroege periode; Miss Amanda Jones en het schitterende Yesterday's Papers ontspringen de dans der middelmatigheid.

Harald
Het is niet het beste album maar middelmatig is het nu ook weer niet. Er staat niet een slechte song op dit album.

avatar van marco straaten
Wij zijn het eens met elkaar !!

Absoluut...

avatar van LucM
Misschien wat minder dan hun vorige "Aftermath", maar toch nog een sterk album. "Let's spend the night together" en "Ruby Tuesday", die alleen op de Amerikaanse versie staan, zijn natuurlijk toppers. Maar "Yesterday's papers", "Connection", "Complicated" en "Miss Amanda Jones" zijn toch eveneens erg goede nummers.

nanneb
Behoorlijk onderschat top album!!

Een geweldig album, 1967 was een absoluut fantastisch Stones jaar. Dit album en Their Satanic.. behoren tot de beste werken van hen en We Love You was een geweldige nr. 1 hit in Nederland (Jumping Jack en Honky Tonk haalde de hoogste positie niet in Nederland). Ook deden ze een fantastische Europese tour waar Brian zelfs mellotron speelde tijdens Let's Spend.. op het podium. Dit album met She Smiled Sweetly, Backstreet Girl, Who's Been Sleeping Here en natuurlijk Yesterday's Papers (het enige nummer overgens dat ze live speelden tijdens de '67 Euro tour, Let's Spend en Ruby van de US versie natuurlijk niet meegerekend). 5 punten!

avatar van James Douglas
Ik heb de versie mét 'Ruby Tuesday' erop en dat vind ik een schitterende song. Voor de rest vind ik het maar zozo.'Cool, Calm, Collected' is een grappige song maar ook niet wereldschokkend. Nergens wordt echt het niveau van Aftermath gehaald en dat is best jammer. The Stones konden véél beter en dat zouden ze later laten horen.

avatar van Leonard91
Music4ever schreef:
.............en dit zijn dus ook The Rolling Stones.
En nee, dit bedoel ik niet negatief, maar JUIST positief.

Eens, goed album van de Rolling Stones. Vind het over de gehele linie beter dan Aftermath, wat het vooral van de uitschieters moest hebben. Ze beginnen echt al een mooi, eigen geluid te krijgen. Een 4*

avatar van heicro
Ruby Tuesday, Yesterday's Papers en Let's Spend the Night Together zijn legendarisch, de rest net voldoende.