AMMAR 808 - Maghreb United (2018)

Tunesiƫ
Electronic / Folk
Label: Glitterbeat

1. Degdega (3:09)
  2. Sidi Kommi (3:44)
  3. Ain Essouda (4:03)
  4. El Bidha Wessamra (3:23)
  5. Layli (2:43)
  6. Alech Taadini (3:47)
  7. Ichki Lel Bey (3:43)
  8. Kahl el Inin (3:29)
  9. Boganga & Sandia (4:43)
  10. Zine Ezzine (3:43)
avatar van Ataloona
Mooi dat dit erop staat, want ik kijk hier best wel naar uit. Zo nu en dan deelt The Wire met zijn 'Tapper-reeks' wat songs van AMMAR 808 (hetzij van zichzelf, hetzij als productie voor een ander) en die bevallen eigenlijk vrij goed. Dit belooft in ieder geval een eigenzinnig project te worden. De producties van AMMAR 808 klinken dikwijls als afro-future of afromuziek-in-space, maar op deze eerste soloworp van deze Tunesiër worden de vocalen ook zeer ambitieus opgezet. Hij heeft drie zangers aangenomen, uit respectievelijk Marokko, Algerije en Tunesië, om ze verschillende traditionele Noord-Afrikaanse (zeer breed, I know) liederen te laten zingen. Zeer benieuwd hoe dat klinkt, met de futuristische afrodance producties van AMMAR.

Hier alvast een smakelijk voorbeeld: The Wire - Watch “Boganga & Sandia” by Ammar 808 featuring Mehdi Nassouli - thewire.co.uk

avatar van Masimo
Ataloona schreef:
Ietsiepietsie specifieker: Maghreb!

avatar van Ataloona
'Gigantisch dansbaar en heerlijk geproduceerd'; is vooralsnog mijn oordeel.