Isaac Hayes - ...To Be Continued (1970)

Soul
Label: Enterprise

1. Monologue: Ike's Rap I (3:57)
  2. Our Day Will Come (5:20)
  3. The Look of Love (11:07)
  4. Medley: Ike's Mood I / You've Lost That Lovin' Feelin' (15:23)
  5. Runnin' Out of Fools (5:49)
Het is toch echt buitengewoon vreemd dat er bij dit album van Isaac Hayes uit zijn absolute toptijd, 1969-71, nog helemaal geen bericht staat. Het album heet niet vooor niets ... To Be Continued, want het is en klinkt ook als de opvolger van zijn klassieker Hot Buttered Soul uit 1969. Dit keer staat achterop ook het hele orkest vermeld met de verschillende instrumenten (violin, viola, flute, bass, trombone, trumpet, French horns). Want ook hier zingt Isaac Hayes met zijn fraaie stem met een compleet orkest en een sterk achtergrondkoor.

De gemaakte arrangementen zijn weer buitengewoon fraai gedaan, zeker van cover You've Lost That Lovin' Feelin'. De finale daarvan is fenomenaal. Daarvoor staat het oh zo mooie instrumentale en door hiphop'ers gesampelde Ike's Mood. Een ander hoogtepunt is het lange The Look of Love, met al weer zo'n prachtige finale. Kortom, ook deze plaat mag er meer dan wezen. Wat een fantastische muziek maakte de beste man toen!

Absoluut een geweldig album en daar denken andere muzikale grootheden blijkbaar ook zo over.
Portishead en Tricky gebruiken een sample van Ike's Rap in hun Hell Is Around The Corner en Glory Box en Massive Attack gebruikt Our Day Will Come in Exchange.

Dit is dus het originele werk. Heel sterk.

Het beste album van Isaac Hayes

aERodynamIC schreef:
Portishead en Tricky gebruiken een sample van Ike's Rap in hun Hell Is Around The Corner en Glory Box.

Echt geheel toevallig lees ik jouw bericht met Glory Box op de koptelefoon!

avatar van joris80sgek
Voor mij de beste van Isaac Hayes. Het arrangement van You Lost That Lovin' feeling vind ik meesterlijk. Prachtige cello lijn in het midden.

avatar van vinylbeleving
Wat een steengoed album van Isaac Hayes, alles zit hier in. Misschien wel z'n beste. Extra voor Running' Out of Fools. Een zalvende finale van een prachtige plaat!