Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino (2018)

Rock / Pop
Label: Domino

1. Star Treatment (5:54)
  2. One Point Perspective (3:28)
  3. American Sports (2:38)
  4. Tranquility Base Hotel & Casino (3:31)
  5. Golden Trunks (2:53)
  6. Four Out of Five (5:12)
  7. The World's First Ever Monster Truck Front Flip (3:00)
  8. Science Fiction (3:05)
  9. She Looks Like Fun (3:02)
  10. Batphone (4:31)
  11. The Ultracheese (3:37)
Skullour
Hier ben ik heel erg benieuwd naar! Kan ook niet wachten tot ze weer gaan touren.

avatar van Maartenn

avatar van jellecomicgek72
Werd tijd

avatar van Linius
Zin in!

Special edition vinyl (zilver kleurtje) is al te pre-orderen via de website. Komt neer op zo'n 35 euro inclusief verzenden naar NL. Ze zeggen dat zilver exclusief is via de webshop. Maar goed, vermoedelijk uiteindelijk ook wel te bestellen via je lokale platen boer. Of wellicht nog een ander kleurtje voor de retail.

Arctic Monkeys | Official Store - arcticmonkeys.dominomart.com

avatar van VladTheImpaler
Het heeft allemaal even geduurd, maar dan is het eindelijk zover! Ben echt heel benieuwd welke kant de band deze keer opgaat. Laat die eerste single maar komen!

JVT
Ben ook zeer benieuwd welke kant dit opgaat. Iedere plaat klinkt toch weer iets anders.
Eindelijk komt mijn favoriete band dan weer met een nieuw album, echt iets om naar uit te kijken.
Van mij hoeven ze eigenlijk niet eens een single te lossen, gewoon ineens de gehele plaat zonder al singles te kennen is ook wel eens fijn, is eens iets anders. Releasedatum is in iedere geval al niet meer zo ver weg.

Mooie hoes trouwens!

Linius schreef:

Bedankt voor de tip! Zit ook een boek bij van 16 pagina's.

Trailer

Ik vond AM echt veruit het slechtste dat ze ooit hebben gemaakt, maar dit klinkt heerlijk gezegd wel heerlijk eigenlijk. T/m Humbug waren ze erg goed. Daarna zijn ze afgegleden, maar ik weet dat ze nog steeds een steengoed album in zich hebben.

PS: Mooi hoesje ja.

JVT
Humbug is mijn favoriet, maar heb al hun albums op 5* staan eigenlijk. Ze klinken allemaal iets anders maar de kwaliteit is er op iedere plaat. Met suck it and see had ik het meeste moeite, maar die uiteindelijk wel heel erg gegroeid.
En idd die teaser klinkt alvast goed

avatar van coldwarkids
Linius schreef:
Zin in!

Arctic Monkeys | Official Store - arcticmonkeys.dominomart.com

Ga hem bestellen bij Mn platenboer hoor, heel mooi hoesje inderdaad!
Het lijkt erop of ze richting de Humbug sound gaan. Ben iig benieuwd. Klappers als de eerste albums hoeven we denk ik niet meer te verwachten.

avatar van blur8
Daar begint de discussie al: Mijn favo album is A.M.
Maar blijft natuurlijk geweldig, waar Alex & Co. ook me gaan komen.
Over een maand is het zo-wie-zo feest voor het oor.

avatar van ArthurDZ
Berichten verplaatst naar Arctic Monkeys - AM (2013)

Ik hoop dat ze weer terug gaan naar hun oude sound. Vond AM veel te poppy en verreweg hun minste album.

JVT schreef:

Helemaal eens. Zou een verademing zijn.
Het blijkt/schijnt dus een concept album te zijn over een hotel ( +casiono) op de maan (Tranquility Base) en een groot deel van hun vriendengroep speelt mee :

“For the first time in their career the band invited a few befriended musicians to the recording studio, among them their tour keyboard player Tom Rowley, James Righton (Klaxons), Zach Dawes (Mini Mansions/The Last Shadow Puppets), Tyler Parkford (Mini Mansions/The Last Shadow Puppets), Cameron Avery (Tame Impala) and Loren Humphrey (The Last Shadow Puppets).”

avatar van OscarWilde
UnknownPleasure schreef:

Helemaal eens. Zou een verademing zijn.

Van waar komt die info? Had het nog niet gezien.

En Mini Mansions is super. Zouden ook wat meer aandacht mogen krijgen.

avatar van ArthurDZ
Berichten verplaatst naar Arctic Monkeys - AM (2013)

avatar van IllumSphere
Ik vond hun vorige plaat (AM) destijds eigenlijk ook niet echt goed. Ondertussen zitten er al enkele jaren tussen nu en mijn laatste luisterbeurt, dus wie weet denk ik daar vandaag heel anders over. Tevens een mooi moment om eens al hun platen opnieuw te beluisteren naar aanloop van deze release.

OscarWilde schreef:

Van waar komt die info? Had het nog niet gezien.

En Mini Mansions is super. Zouden ook wat meer aandacht mogen krijgen.

Ik heb even stiekem rondgekeken op het AM forum

(verwijderd)
SOAD schreef:

Beloofd helaas niet veel goeds. Een verlengde van AM afgaande op de recensie.

Ik haal eigenlijk niet eens iets specifieks over de muziek uit deze review..

SOAD schreef:

Beloofd helaas niet veel goeds. Een verlengde van AM afgaande op de recensie.

Nee toch, waar lees jij dat? Ik werd juist enthousiast over de informatie, en de kritiek die deze man geeft neem ik niet zo serieus, want hij noemt AM een "masterpiece".

UnknownPleasure schreef:

"This is no kind of guitar album"

Las ergens in de recensie iets over een nummer met Hip-hop beats. Track 2 dacht ik. Ik vrees ook voor veel overlappingen met de Last Shadow Puppets.

avatar van blur8
Het artikel toont ook een indrukwekkende 'personeelslijst':
Alex Turner [Vocals & guitar, drums, piano, Synth]
James Righton [Wurlitzer]
Tyler Parkford [Piano]
Josephine Stephine [Piano]
Cam Avery [Bk vocals]
James Ford lijkt bijna 5de bandlid, omdat ie samen met Alex ook de productie verzorgd.
Met z'n lijst aan musicie lijkt er een divers en rijk geluid te komen, en geen strijkers dus een gevreesde mix met L.S.P. lijkt voorbarig. Wel is duidelijk dan een terugkeer naar het geluid van de eerste 2 albums ijdele hoop is. Dat is een afgesloten periode van 10 jaar terug. Ik houdt er zelf ook van dat een band vooruit kijkt en niet terugblikt; wat een deel van je fanbase ook wil.

UnknownPleasure
Waar ik eerder nog bang was voor een AM 2.0 lijkt nu alles er op te wijzen dat dit een echte koerswijziging zal zijn. Serge Gainsbourg, Nick Cave, Bowie en Lennon komen te voorschijn. Van die rijke instrumentatie kan ik alleen maar warm worden, evenals het feit dat er erge nadruk op zijn teksten wordt gelegd.

UnknownPleasure
“It’s got more chords. And space shit.”

- Alex Turner describes Tranquility Base Hotel + Casino

avatar van coldwarkids
Nog steeds geen nummer

coldwarkids schreef:
Nog steeds geen nummer

Hopelijk blijft dit zo tot de release.