Van Morrison & Joey DeFrancesco - You're Driving Me Crazy (2018)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Jazz
Label: Legacy

1. Miss Otis Regrets (5:15)
  2. Hold It Right There (4:08)
  3. All Saints Day (3:05)
  4. The Way Young Lovers Do (4:13)
  5. The Things I Used to Do (5:55)
  6. Travelin' Light (4:18)
  7. Close Enough for Jazz (4:45)
  8. Goldfish Bowl (7:05)
  9. Evening Shadows (3:21)
  10. Magic Time (5:13)
  11. You're Driving Me Crazy (4:46)
  12. Everyday I Have the Blues (5:38)
  13. Have I Told You Lately? (4:52)
  14. Sticks and Stones (2:46)
  15. Celtic Swing (5:15)
avatar van heartofsoul
Na een paar nummers op Youtube te hebben beluisterd ben ik bang dat ik dit album niet ga aanschaffen.
Joey DeFrancesco is een uitstekend hammond-organist (ik hoorde hem al eerder samen met John McLaughlin), en ook de andere musici lijken mij heel vaardig, maar in mijn oren klinkt wat ik heb gehoord nogal als standaard routine-jazz. Bovendien, en misschien komt dat door de gesleten stem van Van Morrison, de zang is wel heel erg vlak. Overigens ben ik verbaasd dat dit het derde album is in nog geen jaar tijd. Voor mij had het (naar alle waarschijnlijkheid) niet gehoeven.

avatar van Marco dB
Smooth inderdaad, maar toch ook weer lekker. Originaliteit is ver te zoeken, maar Van is nog goed bij stem.

avatar van Bartjeking
Zijn stem klinkt nog fantastisch en ik wil er toch ook aan toevoegen dat de beste man op deze plaat erg gepassioneerd overkomt. Heerlijk ook om die B3 Hammond zo aanwezig te horen. Fijne mix van standards en wat remakes uit eigen doos. En dat voor de 3e keer in 7 maanden, chapeau.

avatar van Chet
Wat een productiviteit: drie albums in een jaar tijd.
Vind ook dit weer een mooie combinatie van twee rasmuzikanten.
Zeker een aanrader!

avatar van Supersid
Dikke aanrader alweer, deze plaat! Van kan me de laatste jaren erg bekoren, zeker ook nu met deze geslaagde combinatie. Lekker swingend, piekfijn gemusiceerd en naar mijn aanvoelen helemaal niet zo glad als wordt beweerd...