Marillion - The Gold (2017)

Alternatieve titel: Best of Convention 2017

Label: Intact

1. Hotel Hobbies (3:18)
  2. Warm Wet Circles (4:14)
  3. That Time of the Night (6:06)
  4. House (9:30)
  5. White Paper (7:52)
  6. Beyond You (6:09)
  7. Estonia (7:23)
  8. Faith (3:53)
  9. The Leavers (19:53)
avatar van vigil
Prachtige live CD van Marillion opgenomen bij de diverse 2017 weekends. Schitterende setlist waar een soort van bijna instrumentale versie van Hotel Hobbies direct een flinke portie kippenvel geeft. Een nummer als House dat verder niet direct tot mijn grootste favorieten behoort maar deze live versie gaat door merg en been. De nadruk ligt het op dat moment 30 jaar oude Clutching en uiteraard de nieuwe plaat FEAR.

Grappig is dat bij het ene nummer staat dat het in The Netherlands is opgenomen en bij een ander nummer staat Holland

avatar van musicborst
Ik had graag mijn stem aan deze cd willen hangen maar dat moet nog even wachten....
Hij staat al weken "factory-sealed" hier naast mijn monitor en Hi-Fi installatie maar het verbreken van de "sealing" verlaagd de marktwaarde is mijn ervaring. Al mijn hoop is momenteel gevestigd op de streaming- en/of downloadsite's waar ik hem tot vandaag nog steeds niet kan vinden. Toch maar open scheuren? Tsja, een ander aspect wat mij tegen de borst stuit dat slechts een uurtje muziek is uit een blast van bijna 9 uur. Het zal al zomer zijn voor de gehele conventie te koop is, ze geven de RAH release voorrang. Voeg daar bij de verschillende re-, [re,(re-)] release's van oud werk en het moge duidelijk zijn, het wordt weer een duur Marillion jaartje.

avatar van vigil
musicborst schreef:

Sowieso komt alleen de Chili conventie uit en dat zal komende zomer zijn, in maart komt het hele RAH gebeuren uit. Die laatste uiteraard via de gewone Retail en dus "overal" te koop. Hopelijk ook een versie waar beeld en geluid bij elkaar is gevoegd zodat ik niet en en hoef te kopen.

De Brave heruitgave in dezelfde vorm als MC laatst staat ook al vast voor 2018.

avatar van musicborst
Werkelijk weergaloos.... Wat een top productie!