Daar doe je het voor......dit soort platen.
Wat ik maar wil zeggen.....geweldig om eens ver in het verleden te duiken en geconfronteerd te worden met funk/soul die werd gemaakt toen je zelf nog maar een jaar of 5 was.
Ja, Blaxplotation soundtracks waren erg in toen en dat leverde uitstekende muziek op.
Superfly staat vol met dampende songs die in alle opzichten helemaal kloppen..Curtis Mayfield was een perfect muzikant/ vocalist en arrangeur.
Met name het voorteffelijke 3 tal waar dit album mee opent, maakt diepe indruk.
Geen opbeurende lyrics, best wel veel tragiek ook, maar ondanks het thema van de gelijknamige film, heel realistisch en zaken die ook echt gebeurden.
Muzikaal boeiend en volgens een geslaagd recept gemaakt.
Strings, percussie, soepele baslijnen, drums met swing en functionele gitaar en keyboards + horns en de hoge stem van Mayfield die de ruimte krijgt en duidelijk ook echt de lead krijgt.
Muziek in dienst van de lyrics en de zang.
Buitengewoon goede productie ook.
Alles goed hoorbaar en alles op de plek.
Curtis was een perfectionist en dat hoor je terug.
Later wordt het wat smoother en softer, maar da's niet bezwaarlijk, omdat het past in de lijn van het verhaal.
En met de legendarische titeltrack er tussen in, kan het al helemaal niet stuk.
Ik hoor geen zwakke plekken waar dan ook.
Zeer boeiend geheel die mijn geringe ervaring aangaande dit genre helemaal heeft aangewakkerd. En dit is ook wel een school voorbeeld van hoe het gemaakt moet worden. Bam! Volle mep.
Daar doe je het voor.