Believe - Seven Widows (2017)

Polen

5. V (8:35)
  6. VI (8:37)
  7. VII (8:19)
avatar van Soul Dreamer
Wat is dit een goed album. Veel beter dan de twee voorgangers (World is Round en Warmest Sun In Winter). Collage is zo nu en dan aanwezig, maar ook heel andere invloeden. Wat is het vioolspel van Satomi fantastisch. Luister naar de tweede helft van IV...kippenvelmuziek!

avatar van folkie-joey
Dit is inderdaad een prachtig album van de Poolse progrockers. Het vioolspel van Satomi raakt ook bij mij de juiste snaar! Progressieve-, klassieke- en folkelementen met elkaar verweven. Jammer dat de zang niet het niveau haalt van de instrumentatie; als de voorman van Riverside deze 7 tracks had ingezongen... Wie dit waardeert, verwijs ik graag naar het 2e album van de Oekraïense band Obiymy Doshchu: Coh (Son) uit 2017.

Mssr Renard
Ik vind nog steeds de zang de zwakke schakel. Het doet wat denken aan de zanger van Linkin Park of Alien Ant Farm. Een beetje dat zeurderige Amerikaanse emo-gebeuren.

Muzikaal is dit dik in orde. Atmosferische neoprog met mooi toetsen- en gitaarwerk en ook viool, wat liefhebbers van zowel Gazpacho als Lunatic Soul zou moeten aanspreken.

De gitaarsolo's liggen ook wel een beetje in het straatje Gilmour/Rothery, dus dat zit ook wel snor.
De muziek is wel melancholisch, maar daar excelleren de Polen wel in. De vioolsolo's maken het geheel ook wat dromerig.