Deeltje 4 alweer uit deze serie is wederom best een aardige volume en ik weet nog goed dat ik de LP hiervan ongeveer tegelijkertijd met de LP van Jean-Michel Jarre's Equinoxe kocht in de zomer van 1990.
Ik heb hier goede herinneringen aan, maar tevens was Equinoxe voor mij ook de introductie tot het échte werk van Jarre. Dus het was zo'n beetje in dezelfde periode dat ik me meer en meer wilde verdiepen in de originele albums van o.a. Vangelis (dankzij mijn kennismaking met zijn Greatest Hits-LP twee jaar eerder al), maar ook van Jarre. Later kwamen daar natuurlijk nog veel meer artiesten bij.
Maar eerlijk is eerlijk: de Synthesizer Greatest-compilaties hebben hier het zetje toe gegeven en aangezien ik tegenwoordig met een bepaald gevoel voor nostalgie best wel weer positief kan luisteren naar al die nagespeelde versies van Ed Starink, zorgt dit ook voor een bepaalde 'schwung' aan het gehele project.
Deel 1 en 2 uit deze serie zijn veruit het meest succesvol en het populairst gebleken, maar persoonlijk genoten volume 3 en 4 toentertijd bij mij de voorkeur. Heeft ook wel te maken met de goede herinneringen die ik heb bij deze delen van de serie.
Er staat een leuke selectie op dit album, waarvan ik vooral de versie van Jarre's "Industrial Revolution (Part One)" erg leuk vind. T.o.v. het origineel grijpt Ed met zijn bewerking wat vaker terug op het hoofdthema en dat werkt in dit geval positief. Ook later op het album is Ed's bewerking van Jarre's "Second Rendez-Vous" in een kortere versie best leuk gedaan.
Verder zijn de bijna Industrial-achtige bewerking van Kraftwerk's "The Robot" (had eigenlijk "The Robots" moeten heten) en Alan Parsons Project's "Lucifer" heel degelijk bewerkt en daarom erg leuk ook om naar te luisteren.
Ook hier staan weer wat nummers op, waarmee ik persoonlijk weinig kan ("Theme from 'Airwolf'" en "Popcorn" heb ik persoonlijk weinig mee), maar dat houd je toch. Maar algeheel gezien is dit album best wel acceptabel te noemen en laat Ed Starink horen dat hij op best een leuke manier synthesizer-hits kan coveren.
Hier vond ik jarenlang op een negatieve manier echt wel wat van, maar ik vind het best bijzonder te noemen dat ik, mede door toedoen van Kebu's cover-album Synthesizer Legends onlangs en natuurlijk de nostalgie naar het verleden als kind toen ik in aanraking kwam met deze albums, hier op een hernieuwde en frisse wijze weer naar kan luisteren. Wonderen bestaan blijkbaar!
