Michael Jackson - Scream (2017)

Label: Epic

1. The Jacksons - This Place Hotel (A.K.A. Heartbreak Hotel) (5:43)
  2. Thriller (5:58)
  3. Blood on the Dance Floor (4:13)
  4. Somebody's Watching Me (3:57)

met Rockwell

10. Unbreakable (6:25)
  11. Xscape (4:05)
  12. Threatened (4:19)
  13. Ghosts (5:13)
  14. Blood on the Dance Floor x Dangerous [The White Panda Mash-Up] (3:38)
avatar van lennon
een verzamelaar met "enge" liedjes.

Beetje vreemd, maar natuurlijk wel gevuld met te gekke tracks.

De nieuwe mix van Blood on the Dance Floor X Dangerous is aardig, en het enige echte nieuwe op deze plaat.

De LP wordt een glow in the dark.. dat is wel een reden tot aanschaf.

avatar van Poles Apart
Vreemde release, ligt er dan echt niets 'nieuws' van niveau meer op de plank?

Krijgen we na het concept Kerstalbum nu ook een reeks albums uitgebracht voor Halloween?

avatar van gaucho
Tja, 't Is inderdaad wel het toppunt van uitmelken, zeker als je bedenkt dat er nauwelijks nieuwe nummers op staan. Beetje geforceerd bij elkaar geharkt, met nummers van The Jacksons en Rockwell (waarin MJ natuurlijk wel uit duizenden herkenbaar is in het refrein) die er aan de haren bij lijken te zijn gesleept.

Thematisch is het wel aardig gevonden, maar stilistisch en productietechnisch is dit natuurlijk een ratjetoe om te beluisteren. Ik vind sowieso MJ's organische muziek uit de tijd van Off the Wall en Thriller heel anders klinken dan het nogal mechanisch aandoende werk dat hij vanaf en zeker ná Bad heeft gemaakt. Het heeft gewoon een heel andere 'feel'.

En was er nou niemand die Smooth criminal een 'eng' liedje vond? Dat nummer lijkt me hier goed bij passen, en het is bovendien een van zijn beste.

avatar van ThingMan
Gewoon een verzamelaar. Wel met leuke nummers maar dit gaat nergens over. Er zijn nog zo veel nummers die Sony kan uitbrengen en dan komen zij met dit soort shit. Enge nummers.... Volgend jaar komt denk ik de verzamelaar met ballads rond valentijnsdag.

lennon schreef:
een verzamelaar met "enge" liedjes.

Beetje vreemd, maar natuurlijk wel gevuld met te gekke tracks.

De LP wordt een glow in the dark.. dat is wel een reden tot aanschaf.

Ik heb die 2-lp al in de bestelling staan. Wat een schitterende release is dat. Prachtig vormgegeven. Mooi dat de lp op mijn verjaardag uitkomt, vlak voor Halloween.

Alleen mis ik Is It Scary eigenlijk en vind ik LMA een beetje misplaatst. Vandaar 4,5* (Ik heb als groot fan alles in huis, dus is de stem gerechtvaardigd). En de mash-up moet ik vaker horen denk ik. En dat is geen bonus track, aangezien die er op de cd en op lp gewoon opstaat.

Overbodige verzamelaar. De hoeveelste is dit? De 20ste greatest hits?

avatar van Darkzone
Jammer dat er weer 2 zielepootjes maar 1* geven aan deze verzamelaar, die totaal niet op de muziek gericht is. Zo is MuMe geen representatieve site meer.

avatar van Kos
Kos
Beetje rare plaat idd.

avatar van Venceremos
Halloween komt eraan hè.

Jan uit Berlijn
Darkzone schreef:

Of juist wel. Dit is gewoon doodordinair knip en plakwerk van ergste commerciële soort.
O,O toegevoegde waarde. Zelfs voor de fanboys en girls. Of zijn alle nummers nieuw voor je?

avatar van Darkzone
Er zit zeker niks nieuws bij als doorgewinterde fan. Ik zie ook liever nieuw materiaal verschijnen, al moet je je afvragen na zo'n 'gedrocht' als Xscape of ik dat wel wil.

Puur afgaand op de songs op dit album, het thema én het artwork (inclusief de glow-in-the-dark lp), moet je hier als MJ liefhebber wel een hoge waardering voor geven lijkt mij, anders m n je net zo goed gaan galspuwen bij Bieber. Alsof de muziek van MJ ineens níet goed meer is. Maar dat is mijn bescheiden mening.

avatar van René.
Dezelfde muziek die er al was weer uitgebracht om geld te verdienen. Dit keer met een heus glow-in-the-dark-hoesje.

Hier moet je wel een laag cijfer aan geven.

avatar van lennon
Heb de plaat inmiddels in bezit, en vind 't nog steeds een uitmelk verzamelaar, maar voor de songs die er op staan kan je gewoon geen onvoldoende geven.

Het thema is "eng" en dat is op zich wel grappig. Het glow in the dark deel is ook leuk, al vind ik het wat tegenvallen. De verpakking in hard PVC is mooi, maar erg onhandig en zeer schade gevoelig. Toch vind ik het een leuke plaat om zo te horen. Want elk nummer is gewoon raak, ondanks dat ze allemaal al bekend zijn en overal al op staan.

Puur naar de nummers gekeken, 4,5 sterren.

Als 'like new' voor relatief weinig uiteindelijk toch gekocht op vinyl. En daar ben ik blij mee. Want wat een mooie verpakking en vooral prachtig gekleurd vinyl. Fantastische mastering van een fraaie verzameling Halloween songs. Uniek aan deze verzamelaar is ook dat er twee nummers van the Jacksons op staan en een prima single van Rockwell met gastbijdrage van Michael Jackson. Verder natuurlijk titelsong Scream samen met zus Janet, wat ik altijd een erg sterke song heb gevonden. De eerste 10 nummers zijn natuurlijk geweldig, uitblinkers kan ik niet noemen, dat zijn ze allemaal. Klinkt ook nog echt lekker in deze volgorde. Op vinyl een absolute aanrader als je het voor een leuke prijs kan krijgen.

west schreef:

Ik vind de verpakking vooral onhandig. Had van mij ook als een gewone gatefold uitgebracht mogen worden.
Qua muziek natuurlijk een geweldige verzamelaar, al snap ik niet wat een mager nummer als Leave Me Alone hierop doet. Maar dat is persoonlijk. Verder mis is thematisch gezien ook Is It Scary? en Monster.

avatar van rkdev
Eens met eerdere sprekers Lennon en West over deze compilatie. Voor mij persoonlijk ben ik erg blij nu "Somebody's Watching Me" ook op een CD te hebben en de glow in the dark LP is erg tof.

Verder vind ik wel dat een nummer als 'Dirty Diana' er een beetje met de haren bij gesleept is, terwijl zoals Darkzone al zei 'Is It Scary' juist mist. Vreemd. Dat 'Monster' er niet op staat heeft natuurlijk een andere reden...