The Who - Tommy: Live at the Royal Albert Hall (2017)

Label: Eagle Rock

1. Introduction
  2. Overture
  3. It's a Boy
  4. 1921
  5. Amazing Journey
  6. Sparks
  7. Eyesight to the Blind (The Hawker)
  8. Christmas
  9. Cousin Kevin
  10. The Acid Queen
  11. Do You Think It's Alright?
  12. Fiddle About
  13. Pinball Wizard
  14. There's a Doctor
  15. Go to the Mirror!
  16. Tommy Can You Hear Me?
  17. Smash the Mirror
  30. Love, Reign O'er Me
  31. Baba O'Reilly
  32. Won't Get Fooled Again
avatar van E-Clect-Eddy
Hoe lang kunnen ze het nog volhouden Pete en Roger?

Het beste is vocaal natuurlijk al lang af maar dit is nog goed genietbaar... een live versie van Tommy voor het goede doel, doen ze nog eens hun ding.

Prima livealbum van "Tommy". De laatste keer dat The Who deze rockopera opvoerde was in 1989. Opnames van die tour zijn te horen op de liveplaat "Join Together" uit 1990. Nu, in het kader van Teenage Cancer Trust, speelt The Who de rockopera weer. Maar nu helemaal. Nummers als "Cousin Kevin" en "Welcome", die de band zelden tot nooit live speelde, worden nu wel gespeeld. De band is aangevuld met Jon Button op bas, en een drietal toetsenisten, die vooral verantwoordelijk zijn voor de achtergrondgeluidjes en achtergrondzang.

Schitterende uitvoeringen van de bekende "Tommy"-nummers, met een aantal andere tracks als toetje erachteraan. Roger Daltrey klinkt, voor 73 jaar, fabuleus. Pete is ook in goede vorm, alhoewel je af en toe het podium op wil kruipen om een ram te geven op dat delay-pedaal, dat vooral in "Sparks" en "Underture" voor een rommelige sound zorgt.

Na het "Quadrophenia"-livealbum uit 2013 nu ook een recent livealbum van die ándere rockopera. Een welkome aanvulling op de collectie!

avatar van ricardo
Dit is een prachtig mooi live album van hun beroemde rock opera Tommy. Je kunt alleen wel horen dat Daltrey in het begin een beetje op gang moet komen, en dat het later beter gaat, al haalt hij bijlangena de hoge noten niet meer. Toch blij om deze naast ouder werk te kunnen leggen, en niet al te veel verschil te horen. En niet te vergeten, het goede doel waar ze het voor deden is ook een prachtig en genereus gebaar!