kende Willie Watson van de band The Old Crow Medicine Show en hun geweldige cover van het Dylan nummer "Wagon Wheel", zodoende kwam ik bij dit tweede solo album van hem terecht.
een zeer aangename verrassing met 6 traditionals en een 6-tal covers met o.a. de meer op blues gerichte covers van een 2-tal liedjes (10 en 11) van Huddie Ledbetter aka Leadbelly, "When My Baby Left Me" (Walter Furry Lewis) en "Always Lift Him Up" (Alfred Reed) bekend van de Ry Cooder versie van zijn album "Chicken Skin Music".
Willie Watson beschikt over een prettig stemgeluid en schittert vooral in de (Appalachian) folk liedjes als "Samson and Delilah", "Gallow's Pole" en "The Cuckoo Bird", waar de meer op blues gebaseerde liedjes overigens nauwelijks voor onder doen. het gospel gezelschap de Fairfield Four, bekend van hun bijdrage aan het John Fogerty album "Blue Moon Swamp", voorziet de nummers "On the Road Again" en de klassieker "Take This Hammer" van een heerlijk gospel sausje.
jammer dat Gillian Welch, die de drums bespeelde op track 6 niet met haar zang te horen is op dit fraaie album. een aanrader voor de roots/americana liefhebber. zoals
Lura al eerder aangaf, een verslavend plaatje.
Recorded at Woodland Sound Studios, Nashville, Tennessee
Willie Watson: vocal, guitar, banjo, harmonica, slide guitar
The Fairfield Four: vocals (1,6,11)
Morgan Jahnig (bass 6), Paul Kowert (bass 3)
Woodwind Ensemble (bassoon, clarinet, English horn, oboe 2 en