Angus & Julia Stone - Snow (2017)

Australiƫ
Label: [PIAS]

1. Snow (4:12)
  2. Oakwood (3:43)
  3. Chateau (4:33)
  4. Cellar Door (4:41)
  5. Sleep Alone (4:29)
  6. Make It Out Alive (3:17)
  7. Who Do You Think You Are (6:51)
  8. Nothing Else (4:24)
  9. My House Your House (4:42)
  10. Bloodhound (3:58)
  11. Baudelaire (4:14)
  12. Sylvester Stallone (3:23)
avatar van Spoelworm
Een nieuwe? Dat is goed nieuws

bas1966
als het weer een goed album is....zéker !

avatar van coldwarkids
Zeer benieuwd naar! Angus & Julia Stone was een geweldig mooi album.

Ben benieuwd!
... Wel een 'cheesy' cover naar mijn mening.

avatar van coldwarkids
Dat zeker. Dan er nog eens bij dat Snow niet echt past bij dat weertype.

avatar van Leeds
coldwarkids schreef:
Dat zeker. Dan er nog eens bij dat Snow niet echt past bij dat weertype.

Inderdaad, maar langs de andere kant is het nu wel winter in Australië en geloof het of niet, het sneeuwt daar ook jaarlijks. Dus met hun Aussi roots lijkt het me zo gek niet.

Leeds schreef:

Ah oke maar persoonlijk mag van mij een artwork er wel wat "knusseriger" uitzien. Wat een beetje bij dit soort muziek past. Hier knap ik op af maar het nummer Snow zelf stelt me gelukkig niet teleur.

avatar van Pepino
Het lijkt op een Instagram-filter Veel te overdreven idyllisch, enzo...

avatar van Snoeperd
Ja jammer. Waarom niet gewoon een cover zoals Down the Way, die echt mooi de sfeer zet van het album. Deze en de vorige zijn echt lelijk en nodigen minder uit te luisteren. Krijg er meteen een zoete pop-associatie van.

avatar van Mjuman
Snoeperd schreef:

Humorist: "zoete-popassociatie" - ga een zak vullen bij de zelfscheppen-bak van Kruidvat - met zo'n userid+avatar

avatar van FRNKY
Ik ben weer erg benieuwd naar deze. Cover zal me aan mijn reet roesten

avatar van Snoeperd
Mjuman schreef:

Ik zeg niet dat ik de muziek zoet vind. Alles behalve, maar zo'n gladgestreken cover geeft me het gevoel dat de muziek dat ook is. En dat merkte ik ook bij het vorige album, dat een stuk gepolijster was dan de vorige, miste de rauwheid van Down the Way een beetje. En ben bang dat dat bij dit album weer zo gaat zijn, zeker ook getuige Snow. Maar ga het wel luisteren, want het blijven geweldige componisten.

Verder snoep ik niet alleen van zoete pop maar van alle muziek, of het nou trekdrop, zure matten, chocola, biggetjes of lollies zijn.

FRNKY schreef:
Cover zal me aan mijn reet roesten

Ik weet dat wij nu heel erg aan het afwijken zijn van de uiteindelijke muziek, maar: dat vind ik dus niet. Een cover vind ik ook belangrijk en kan, bij sommige albums, net heel iconisch en treffend zijn.

Prachtig nummer trouwens, Snow!

avatar van E-Clect-Eddy
De eerste sneeuw van het jaar is al weer gevallen het titelnummer met in de intro dat typische geluid die ik associeer met de Roland CompuRhythm CR-78, dromerige Pop

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
De hoes heeft een hoog #vanlife gehalte.

avatar van Zwaagje
Ik vond de vorige wat tegenvallen en ik ben niet echt onder de indruk van de single Show. Down the way was een pareltje, maar daarna werd het helaas een stuk minder voor mij. Ik wacht gespannen af.

Erwin72
Chateau staat als clip op YouTube. Ligt weer lekker in het gehoor. Vleugje Dope Lemon, het sideproject van Angus Stone. Ben uitermate benieuwd naar dit album. Echt slecht werk kunnen deze twee niet afleveren volgens mij.

Chateau is zo romantic!!

avatar van Appels123
Chateau is een prima single - zeker niet hun spannendste nummer maar het is erg catchy en in combinatie met de video vind ik het zeer geslaagd. Over Snow ben ik echter niet zo enthousiast. Dat nummer klinkt wat mij betreft iets te veel als standaard Angus & Julia Stone nummer.

avatar van Zwaagje
Appels123 schreef:

Hier sluit ik me bij aan. Na Snow is Chateau een mooie stap in de goede richting.

Who Do You Think You Are doet me denken aan The War on Drugs die weer doen denken aan Dire Straits, Springsteen enzovoort.
My House Your House neigt zelfs wat naar The xx, met name door de manier van zingen en dat gevoel krijg ik bij hele wat meer nummers (Oakwood bijvoorbeeld).

Echt origineel is het duo niet maar het zit allemaal prima in elkaar zo ook op Snow.

De vorige vond ik wel okay en deze klinkt toch net ietwat prettiger. Qua sterrenregen zit ik wat tussen de vorige en Down the Way in, dat zou dan 3,75* zijn maar laat ik toch nog even wat zuiniger inzetten.

avatar van Minneapolis
Ik ben benieuwd. Waar is het album te luisteren aERodynamIC?

Minneapolis schreef:
Ik ben benieuwd. Waar is het album te luisteren aERodynamIC?

Het is te pindakazen

avatar van Lura
aERodynamIC schreef:

Het is te pindakazen

Toch wel op zijn minst Calvé?

avatar van Minneapolis
Oke. Dan wacht ik nog even. Ik heb tegenwoordig een pindakaasloos dieet.

Ik ben altijd meer een fan van Julia dan van Angus geweest, en de laatste is voor mijn gevoel dit album iets meer op de voorgrond. Staan weer een paar erg sterke nummers op, maar ook een paar die me weinig doen waardoor ik het gevoel krijg dat de plaat net wat te lang duurt. De vorige plaat was één van mijn albums van het jaar toen, deze gaat dat niet worden, maar toch weer een ruime voldoende.

Rudi1984
Minneapolis schreef:
Oke. Dan wacht ik nog even. Ik heb tegenwoordig een pindakaasloos dieet.

Hij is inmiddels ook gewoon op de fatsoenlijke manier te streamen en te koop.

Ben hem momenteel eerste maal aan het luisteren op Spotify. Klinkt allemaal heel goed. Tot nu bevalt het me prima.

avatar van ArjenT
Ze raken steeds verder weg van het pure geluid van de eerste twee platen. Erg zonde! Teleurstelling toch wel.

avatar van philtuper
aERodynamIC schreef:
Klopt, maar wel een goed geslaagde versie. Fijn nummer! Blijf moeite hebben met Julia. Krijg er de verkeerde kriebels van al balanceert dat op een dun koordje. Vind Angus als zanger prettiger.