Shania Twain - Now (2017)

Canada
Label: Mercury

1. Swinging with My Eyes Closed (3:33)
  2. Home Now (3:21)
  3. Light of My Life (3:36)
  4. Poor Me (3:21)
  5. Who's Gonna Be Your Girl? (4:13)
  6. More Fun (3:38)
  7. I'm Alright (3:51)
  8. Let's Kiss and Make Up * (3:59)
  9. Where Do You Think You're Going? * (3:22)
  10. Roll Me on the River (3:06)
  11. We Got Something They Don't (3:28)
  12. Because of You * (3:47)
  13. You Can't Buy Love (2:39)
  14. Life's About to Get Good (3:40)
  15. Soldier (2:59)
  16. All in All * (3:43)
avatar van joko150
Lead single ''Life's About To Get Good'' is best een leuk lied, en snap niet echt waarom dit nog niet door de radio opgepakt wordt.
Het genre country kan trouwens wel weg gelaten worden, dit is straight up pop.

Swinging with my eyes closed bij de Jimmy Fallon show gezien. Ook gewoon een prima nummer. Maakt mij ook wel benieuwd naar de rest.

avatar van joko150
Ik heb wat mixed feelings voor dit album.
Er staan een aantal best leuke Country Pop nummers op.
Maar allemachtig wat is de productie op sommige nummers slecht!
Poor Me is gewoon een rip off van Chainsmoker's Don't Let Me Down.

Aan de ene kant heb je de Country Pop nummers die leuk zijn, maar aan de andere kant zijn de pop nummers zonder enige country invloeden, wat zeer jammer is want er staan zeker leuke nummers op.

avatar van Emile93
Zwaar teleurgesteld.... Swinging With My Eyes Closed is BY FAR het beste nummer.

Swinging 10/10
You can't make love: 6/10
Life's about to get good: 8/10
Soldier: 4/10
All in all 7/10

Al met al ben ik eigenlijk zwaar teleurgesteld vanwege het feit dat Shania zo'n zwak album aflevert na 15 jaar wachten (en ja ik ben momenteel 24 dus dat is echt lang!). Het valt op dat Shania's stem niet meer zo 'fris' klinkt als vroeger en dat ze veel monotoner is gaan zingen. Zeker met 16 nummers op het album gaat dat erg vervelen. Er staan veel saaie nummers op... Echt zo zonde. Queen of country is ze al lang niet meer, en die eretitel gaat ze met dit album zeker niet terugkrijgen! Zonde!

joko150 schreef:
Ik heb wat mixed feelings voor dit album.
Er staan een aantal best leuke Country Pop nummers op.
Maar allemachtig wat is de productie op sommige nummers slecht!

Zeker mee eens!

avatar van teus
Emile93 schreef:
Queen of country is ze al lang niet meer

Sorry....Deze mooie popdame heeft zelfs nooit in de buurt of schaduw kunnen staan van die titel

teus schreef:

'

Dat ben ik niet met je eens. Ze past echt wel binnen de country-pop en is volgens wikipedia ook tot Queen of Country Pop in Canada benoemd . Daarbij is ze tot op de dag van vandaag de bestverkopende countryzangeres ter wereld...

avatar van teus
Emile93 schreef:
'

Klopt.... maar nu haal je Country-Pop en ....in Canada aan ,dat is dus wel een ander gegeven
Toegegeven haar verkoopcijfers zijn idd indrukwekkend
maar best verkopende Country-Pop zangeres ?? Dat betwijfel ik
Die verkoopbronnen zijn ook al niet altijd betrouwbaar en hou je ook maar niet vast aan Wiki daar staan ook veel fouten in
Voor alle duidelijkheid over die Eretitels,ik heb niks tegen Shania Twain ,heb ook muziek van haar,wat ik bedoel ... eigg vind ik die zgn vaak over het paard getilde titels grote kolder,wat voor grootheid het ook is of was ,wie bepaald dat?.
Wat Shania Twain betreft ,dez eretitel ...niet gebaseerd op de inhoudelijke muzikant,... maar het meest gebaseerd op grote verkoopcijfers van vnl 2 albums ,die continuïteit had ze dus ook niet dus....
En om on topic te blijven ,dit album Now is ook gewoon onder de maat voor een zgn Country-Pop queen

In tegenstelling tot sommige anderen, vind ik dit een geweldige plaat. Het haalt het niet bij 'come on over', maar het is zeker beter dan haar laatste plaat 'up'. De beste nummers van de plaat.

- Swingin' with my eyes closed: herinnert aan het vroegere werk van Twain, een country stamper met een 'we will rock you'-theme en reggae vibes.
- Home Now: Nummer met grote hitpotentie voor country radio. Het heeft een Lady Antebellum feel.
- Who's gonna be your girl: prachtige harmonie in de refreintjes.
- Because of you: Still the one 2.0, mooie lyric en simpele compositie.
- Life's about to get good: Hier en daar een tikje overgeproduceerd, maar zo kennen we het werk van Twain, vrolijk en gelaagd.

Ik ga nu vast vloeken in de kerk, maar de low-key productie past wat mij betreft goed bij de leeftijd van de inmiddels 52-jarige Shania. Het heeft hier en daar wat weg van het latere werk van Johnny Cash, alhoewel met net dat extra likje pop, zoals het de queen of country-pop betaamd. Benieuwd hoe de plaat het gaat doen in de charts.

avatar van E-Clect-Eddy
Zonde van al die effecten op en met de stem in het nummer Swinging with My Eyes Closed zo wordt het een mix tussen Britney en P!nk. Muzikaal is het gewoon een prima Pop nummer, met een Reggae vibe.

Life's About to Get Good niet alleen die vervelende effecten op en met de stem maar nu is ook duidelijk dat de auto-tune nodig is. Ook dit is muzikaal een aardig Pop nummer. Die vertraging in de laatste noten moet een zangeres toch gewoon zonder kunstmatig studio-effect kunnen zingen!

Poor Me en We Got Something They Don't minder effecten op de stem, maar nog steeds aanwezig.

Een zangeres die regelmatig zingt zou geen noodzaak moeten aan die studio-spielerei effecten op de stem, noch die auto-tune.

Kwam vandaag pas toe aan het luisteren van de singles, maar ik laat het daarbij. Zo slecht als Britney's laatste album is het niet maar zit daar ook niet ver vandaan als ik de single aanhoor. Zonde.

avatar van StefanK
Duidelijk heeft een aantal mensen hier niet de moeite gedaan om uit te zoeken 'waarom' Shania's stem op deze plaat anders klinkt dan voorheen. De beet van een teek en de ziekte van Lyme zorgden ervoor dat haar stembanden werden aangetast en wel op zo'n manier dat zelfs spreken een probleem voor haar werd. Twee jaar lang onderging ze intensief stemtherapie. Uiteindelijk hervond ze haar sound, maar klonk hij wel anders dan voorheen.

Tel daarbij nog haar relationele problemen (haar echtgenoot/producer had een affaire met haar beste vriendin) en je realiseert je dat de afgelopen 15 jaar niet altijd een pretje waren. Om dan nog een sterke plaat als 'Now' af te leveren dwingt (voor mij) diep respect af. Dat veel nummers meerdere luisterbeurten nodig hebben om je enigszins te raken, dat moet ik dan wel weer toegeven. De hit-tijden van 'That Don't Impress Me Much' en 'Man! I Feel Like A Woman!' zijn nu eenmaal verleden tijd. 'Now' kan je zien als Shania's puurste werk maar ook het meest volwassen. En met een platina onderscheiding in Canada kun je niet ontkennen dat haar houdbaarheidsdatum versterken is.

avatar van NewYorkCityLight
Shania Twain heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt (lees berichten hieronder of elke willekeurige review van dit album). Mede daarom is dit haar eerste studioalbum in welgeteld 15 jaar.

Het eerste wat opvalt is dat de eindeloos positieve Twain op dit album minder aanwezig is. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit album alleen maar kommer en kwel is. Helemaal niet zelfs. Het klinkt echter niet meer als haar oude werk. Logisch, ze is haar en vaste (schrijf)partner en producer kwijt.

Mis ik de 'oude' Shania? Ja, ergens wel. Haar stijl was enorm herkenbaar en elke zin was een pakkende hook op zichzelf. Aan de andere kant draai ik 'The Woman in Me' (1995) en met name 'Come on Over' (1997) en 'Up!' (2002) nog regelmatig en heb ik ook niet per se behoefte aan een album dat precies klinkt als haar oude materiaal. Die drie albums volstaan nog prima en definiëren een mooie tijd in haar carrière.

Vol lof ben ik omdat Shania hier elke track helemaal zelf heeft geschreven. Het is daarentegen wel te horen dat ze op dit album met meerdere producers heeft gewerkt. Het overkoepelende genre is pop, maar er is ook nog wat country in terug te vinden, een snufje bollywood ('Home Now'), een track die geïnspireerd is door tropical house muziek ('Let's Kiss and Make Up') en ook een nummer dat verdacht veel lijkt op een deuntje van The Chainsmokers ('Poor Me').

Shania Twain hoeft zich al lang niet meer te bewijzen. Toch ben ik blij dat ze met dit album na zoveel jaar afwezigheid de nummer 1 positie in de VK, Australië, Canada en de VS heeft kunnen bereiken. Dit succes en al het succes dat ze in de toekomst nog zal hebben is haar 100% gegund.

avatar van joko150
Je kan gewoon niet ontkennen dat de productie echt slecht is. De hoeveelheid autotune dat dit album bevat is dramatisch