Everything Everything - A Fever Dream (2017)

Label: Sony

1. Night of the Long Knives (4:38)
  2. Can't Do (3:32)
  3. Desire (3:25)
  4. Big Game (3:48)
  5. Good Shot, Good Soldier (4:50)
  6. Run the Numbers (3:38)
  7. Put Me Together (5:32)
  8. A Fever Dream (5:59)
  9. Ivory Tower (3:53)
  10. New Deep (2:26)
  11. White Whale (4:49)
avatar van Manfield
Ik ben erg benieuwd, vorig album was top!

avatar van Manfield
Prima single ook. Ik moet er voor in de stemming zijn. Maar als dat dan het geval is, dan is Everything Everything absoluut onweerstaanbaar!

avatar van jellecomicgek72
Lekker nummertje inderdaad! Ben benieuwd, vorige album was top.

avatar van coldwarkids
Word nog niet warm van Can't Do.

avatar van blur8
De titlesong staat online. Hypnotiserende beats op een heel aansprekend piano thema. YES.

avatar van coldwarkids
A Fever Dream is niet verkeerd maar mis toch net dat extra sprankelende EE van de voorgaande albums.

avatar van daftpunk
Wederom een schot in de roos. Typisch Everything Everything; onwijs veel energie, een tikkeltje bombastisch, maar toch klinkt het weer anders dan voorheen. Ze schakelen moeiteloos tussen enerzijds ingetogen en rustig opgebouwde ('A Fever Dream' en 'White Whale') nummers en anderszijds nummers die nog steviger klinken dan we van het collectief gewend zijn ('Ivory Tower'; wat een meesterlijk nummer). Onweerstaanbaar.

De eerste was aan me voorbij gegaan en heb ik nog steeds niet gehoord. De vorige twee albums bevielen me goed. Deze eigenlijk ook wel weer, maar ik merk wel dat er een beetje vermoeidheid is ontstaan bij het luisteren naar dit soort bandjes. Misschien heb ik er even genoeg van.

Neemt niet weg dat dit wederom uitstekend in elkaar zit en dat ze de kwaliteit hoog weten te houden.

avatar van coldwarkids
Eerste luisterbeurt klinkt wel aardig moet ik zeggen. Toch vind ik (tot nu toe) Arc het beste van hun.

avatar van El Stepperiño
Erg benieuwd naar deze. De vorige beviel me erg goed. Misschien in de tussentijd nog eens die daarvoor beluisteren, die heb ik nog nooit gehoord volgens mij..

avatar van Rvdz
Ivory Tower!

avatar van blur8
Het is een dynamisch album geworden waar Hardrock Drum'n'Bass en religieus Koorwerk zij aan zij gaan. ArtPop kan topzwaar worden, maar EverythingEverything weet knap die valkuil te vermijden.
Beste songs zijn bewaard tot het eind: A Fever Dream, Ivory Tower, White Whale .
Naar verwachting ga ik dit meer beluisteren dan Alt-J.

Ik vind de singles Can't Do en Desire nog de minste nummers. Vind de rest echt heerlijk, vooral die rustig opbouwend meeslepende tracks als Put Me Together, Good Shot, Good Soldier en a Fever Dream.

avatar van coldwarkids
A Fever Dream vond ik als eerder vrijgegeven nummer matig maar hij past volledig in het concept van dit album. Wow echt een fantastische plaat! Run The Numbers had zo op ARC kunnen staan.

Echt een heel goede plaat, ik krijg hem al een maand niet meer uit de speler, zo verslavend goed! Waanzinnig catchy, zonder (afgaande op het debuutalbum vertrouw ik daarop) aan frisheid in te doen.

avatar van coldwarkids
Run The Numbers. Echt kippenvel. Dat refrein!

avatar van ArthurDZ
Berichten verplaatst naar Everything Everything

avatar van venderkets
Eerste keer luisteren was erg wennen, maar na een keer of 3 a 4 komt hij aardig binnen. Behoud de sterke punten van vorige album. Catchy, maar inderdaad, zonder na een paar keer te gaan vervelen. Dat is heel knap.

avatar van JVT
JVT
White Whale, heerlijk nummer ??

'Cause I can feel, 'cause I can feel it
And I don't caaaaaaaaaaaaaaaare