Julie London - Julie Is Her Name (1955)

Jazz
Label: Liberty

1. Cry Me a River (2:58)
  2. I Should Care (3:17)
  3. I'm in the Mood for Love (2:29)
  4. I'm Glad There Is You (2:27)
  5. Can't Help Lovin' Dat Man (3:10)
  6. I Love You (1:51)
  7. Say It Isn't So (2:01)
  8. It Never Entered My Mind (2:24)
  9. Easy Street (3:13)
  10. S'wonderful (1:33)
  11. No Moon at All (1:52)
  12. Laura (1:43)
  13. Gone with the Wind (2:07)
Een van de meeste onderschatte vrouwelijke jazz vocalisten. Komt wat mij betreft het meest tot haar recht met minimale begeleiding zoals op dit album.
Bijna al haar albums zijn bovendien erg goed opgenomen.

avatar van Devoo
Cry Me A River is met afstand de beste song van dit album. De rest van de songs zijn van degelijk niveau, maar nergens word het zo sterk als Cry Me A River. Best wel een aangename stem om naar te luisteren. Een beetje zwoel en een beetje sexy. De begeleiding is zeer minimaal maar toch erg goed. Het voelt allemaal een beetje jazzy aan. Hier staat er wel Pop, maar eigelijk is dit Vocal Jazz.

Typisch zo'n zondagochtend plaat: naald in de groef, ontbijtje erbij, wat leesvoer. Supercliché, maar o zo heerlijk.
Zwoel, sexy en relaxed. Soms wil je je muziek gewoon zo hebben.

avatar van E-Clect-Eddy
Is vast ook wel een zondagavond plaat, straks maar even luisteren..