trebremmit schreef: Nou, dat Strangest Thing vind ik maar een ontzettend suf nummer eerlijk gezegd en Holding On is zo mogelijk nog erger. Jammer want Thinking Of A Place vind ik wel mooi.
Helemaal eens, bij Strangers thing leunen ze wel heel erg op een simpele melodie, wat naar het einde toe veel te veel wordt uitgemolken.. tot nu toe scoort alleen Thinking Of A Place bij mij een voldoende... (de vorige 2cd's vind ik overigens geweldig..)
Inderdaad heel suf. En zeker Holding On met de kerstbelletjes afgrijselijk. Thinking Of A Place kan er mee door maar is veeuls te lang. Had zo'n 9 minuten korter gemogen.
Strangest Thing vind ik erg goed, Holding On.....weet ik nog niet. Thinking of a place begint hoopgevend, maar gaat als een nachtkaars uit. Door de duur hoop je toch op weer zo'n toffe gitaaroutro als in An Ocean in Between the Waves, maar ik werd weer wakker toen het was afgelopen. Moet ik maar niet meer op het werk draaien.
En toch houd ik hoop, de vorige plaat landde met al z'n ingetogenheid ook niet meteen,.
Granduciel neemt voorlopig geen afslagen naar spannende kiezelpaadjes maar blijft keurig op dezelfde sonische snelweg toeren.
Wellicht wat saai, maar ik merk dat ik van het uitgegeven werk erg blij word. Strangest Thing is een zalvend juweeltje.
Zooo...nummer 4 is vrijgegeven (Pain). Melodieus niet zo geweldig als de voorgaande 3. Niet zo meeslepend, of zoals sommigen het saai noemen. Maar aan het einde... wat een zalig gitaarwerk. Kan iemand me op weg helpen wat eventueel de inspiratie hiervoor is geweest?
Heb de hype rond War on Drugs nooit begrepen. Het is zeker geen slechte muziek, maar ik vind het vaak erg simpel en veilig overkomen. Zo ook Holding On en Pain. Zeker niet verkeerd, maar persoonlijk zou ik het alleen kunnen waarderen als achtergrondmuziek. Thinking of a Place vind ik daarentegen een gedrocht van een nummer. Het enige nummer wat me tot nu toe echt kan bekoren is Strangest Thing.
Appels123 schreef: Heb de hype rond War on Drugs nooit begrepen. Het is zeker geen slechte muziek, maar ik vind het vaak erg simpel en veilig overkomen.
'Veilig'? Welke band maakt tegenwoordig een nummer van 9 minuten? Coldplay die een track opneemt met een op dit moment populiere dance-DJ. Dat is pas veilig.
fcdenhaag schreef: Welke band maakt tegenwoordig een nummer van 9 minuten?
Nou best veel (zelfs in de routatielijst staan er diverse), zelfs buiten al die prog en metalbands.
Op het vorig album opende ze ook al met een nummer van bijna 9 minuten maar dat kwam vooral door dat minutenlange vervelende outro
Nou best veel, zelfs buiten al die prog en metalbands.
Nu krijg je de volle 9 minuten muziek te horen. Dat is nou niet echt lekker te noemen bij deze band. De oogleden gaan er van hangen en wel meer. Pain is daarentegen wel steengoed. Die 5 minuten zijn iig goed besteed.
Voor mij toch het mooiste nummer tot nu toe. Thanks voor sharing! ?
Graag gedaan. Ikzelf vind 'Strangest Thing' werkelijk prachtig. Het mooiste van de 4 vrijgegeven nummers tot nu dan. Ondanks dat ik ze alle 4 pareltjes vind. Ik heb me zelden zó op een album verheugd als deze.
Ga je naar 1 van de 2 concerten?
Ik zat toevallig nu weer naar die nummers te luisteren en het zijn idd echt pareltjes allemaal.