Ramses Shaffy - Zonder Bagage (1971)

Pop / Roots
Label: Philips

1. Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder (3:51)
  2. Ze Komen Samen Niet Meer Terug (2:56)
  3. Als 't Stormt (1:19)
  4. Maurits (1:02)
  5. Aan de Andere Kant van de Heuvels (De L'Autre Côté des Collines) (3:22)

met Liesbeth List

6. Ik Denk over Je Na Amsterdam (3:12)
  7. Als Je Niet bij Me Bent (3:08)
  8. Loop Door (2:16)
  9. Ik Betaal (1:05)
  10. Ik Laat Jou Niet door de Poort (2:03)
  11. Johnny van de Vier Seizoenen (2:25)
  12. An en Jan (Tot in de Dood) (2:38)
  13. Als 't Legaal Geworden Is (2:14)
  14. Zonder Bagage (De Wereld Heeft Mij Failliet Verklaard) (2:09)
Pieter Paal
Tracks 1, 5, 11 en 14 zijn echte pieken in het ouevre van Ramses Shaffy.

Johnny 00
En vergeet nummer 2, 3, 6, 7, 8, 9 en 10 niet! Klassieke nedertalige muziek voor iemand er erg in had...

avatar van freakey
Zijn 4, 12 en 13 nou niet gewoon k*t nummers??

mahone
freakey schreef:
Zijn 4, 12 en 13 nou niet gewoon k*t nummers??

Absoluut niet!4 is het minste nummer van de plaat de rest is geweldig.

avatar van vigil
An en Jan is echt een fantastisch nummer! Verder natuurlijk sowieso een top cd. Ben erg blij dat ik die box van Ramses gekocht heb!

britsnob
Niemand kan in nederland aan Shaffy in deze vorm tippen, beste nederlandse plaat Punt.....! meoldie en tekst allemaal Uberdivisie

britsnob
ik bedoel natuurlijk melodie

avatar van Supersid
O jee, na een X-aantal luisterbeurten (een 5-tal in mijn geval) komt hier plots een onverhoopt meesterwerk bovendrijven. Ik heb me voor een prikje de box aangeschaft met alle albums, en de eerste drie (nog niet verder geraakt) zijn me al erg dierbaar... Dat Belooft! Deze is voorlopig de beste...

Vet album man.

Eerste nummer sla ik natuurlijk even over want die kennen wel maar verder eigenlijk een prachtige plaat met een heel verfijnde instrumentatie en een sfeertje dat ook wel doet denken aan klassieke Scott Walker.

En daar was ik natuurlijk sowieso al groot fan van.

Sophisticated shit, dit.

avatar van Deranged
Werkelijk waar een prachtig album met het vermogen om te ontroeren. Ik had zelf even een momentje bij het nummer over Amsterdam. Niet dat ik iets met die stad heb doe mij maar Breda maar je kunt het ook anders interpreteren denk ik.

Daarnaast zit er een lekker tempo in met veelal korte nummers waardoor er veel verschillende dingetjes gebeuren over de beknopte lengte, en dat pakt erg goed uit.

Ik doe er dus nog maar een halfje bovenop.

Even een mooie ontdekking zo op de zondag.

avatar van Deranged
Ik wil er geen gewoonte van gaan maken om een hattrick te zetten. Maar ook gelet op de veelal zeer rake teksten kwam ik tot de conclusie dat dit voor mij
eigenlijk gewoon een 5* album moet zijn.

Het is de gecompleteerde luisterervaring.

Uiterst verfijnd verzorgd in alle aspecten met een beroering van gevoel en dan ben je er wel in principe.

In mijn optiek.

Een album dat mij heeft behaagd en geraakt en waarvan ik heel blij ben dat ik het aan de memorie en collectie heb kunnen toevoegen.

Misterfool
Toen ik laatst "Laat Me" beluisterde, overtuigde me dat gek genoeg . Dat was opmerkelijk voor mij, aangezien Ik Shaffy onterecht mentaal had ingedeeld bij de Frans Bauers en André Hazussen van deze wereld. In werkelijkheid schurken deze chansons dichter tegen een Jacques Brel aan. Deze plaat bevat mooie nostalgische muziek, waarbij de prachtig stem van Ramses opvalt. Soms net iets te sentimenteel voor mijn smaak, maar zeker een aangename ervaring. "An en Jan" en "Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder" zijn zelfs geweldig.

avatar van vigil
Misterfool schreef:

Oh wow

Ga ander werk checken!

Misterfool
Gaat zeker gebeuren.
Dit smaakt naar meer!

avatar van muziekobsessie
mooie ontdekking. raar eigenlijk nederlandstalige vergeten meesterwerken zijn moeilijk te vinden. even een top 5. Vul me bij daar waar nodig!!
1. zjef vanuytsel - de zotte morgen
2. robert long - vroeger of later
3. tom pintens - tom pintens
4. peter koelewijn - het beste in mij is niet goed genoeg
5. ramses shaffy - zonder bagage

avatar van Deranged
Cultureel erfgoed met de hoofdletter U.

Wat een plaat is het toch ook ey boys.

Blijf er maar naar luisteren deze schitterende liedjes.

avatar van Lau1986
Een heerlijk album is dit van Ramses. Het is van begin tot eind genieten.