VanVelzen - Unwind (2007)

Label: Foreign

1. Unwind (3:42)
  2. Baby Get Higher (3:57)
  3. Burn (3:19)
  4. Waiting for the End (3:53)
  5. I'll Stand Tall (4:04)
  6. Rise (4:33)
  7. Deep (3:54)
  8. When Summer Ends * (3:58)
  9. Chasing the Sun (4:00)
  10. Fool for Life (3:48)
  11. Shine a Little Light (3:43)
  12. Someday (4:43)
  13. One Angry Dwarf * (4:10)
Joy
wat een scheitmuziek, de dwarves dan

naakt op het podium is ook al 3647 keer gedaan

DonDijk
Joy schreef:

naakt op het podium is ook al 3647 keer gedaan

dat je dat bijhoudt zeg...

avatar van Paalhaas
Lulle, de Dwarves heersen.

Mojo Pin
The Dwarves

djeffibrelich
Mojo Pin schreef:
The Dwarves

ik klikte op die link , maar ik wist niet dat ik dit kon verwachten, goede band , goede live act en goed gitaarspel en een goede tekst ook : "every track is like a motherf@#ing hit " whahaha

erg goeie CD.....

Baby get higher hoorde ik veel op 3fm vond het altijd wel een vet nummer dus was benieuwd hoe de rest van de cd zou zijn....

mijn favoriete nummers van de cd zijn...

*Someday
*Baby Get Higher
*Burn
*Rise
*Chasing The Sun
*Waiting For The End

nja...de rest van de nummers op de cd is niet echt mijn ding...maar hoop in ieder geval dat we nog veel meer horen van deze gast...

avatar van xrockerx
0,5
dit zal wel muziek voor dwergen zijn want ik moet echt bijna overgeven als ik die gast weer zie spelen (damn die PR reis op de Nederlandse tv van hem is om te kotsen)...

pop muziek zonder ziel

chapeaux we hebben weer een dieptepunt erbij in de Nederlandse muziek...

mag in het rijtje Muzikale aids met Di-rect, kane, anouk en andere van deze nietszeggende rommel

Klein, maar penetrant.

gemaster schreef:
Zijn die hits zelfs covers? Op de brandstapel met die man!

Zelf iets verzinnen, daar moet je in Nederland niet mee aankomen.

Ik vind nou eens dat we niet zo moeten zeiken!
Geef toe; het is toch stukken beter, dan al die goedkope rommel zoals Di-rect ( wat in het begin nog te haggelen was), Anouk ( zelfde verhaal).
Dacht echt dat het met Nederland gedaan was op muziekaal gebied. En dan komt VanVelzen, die lekker vrolijke muziek maakt; met een strot die groter is dan hij zelf
En covers..tja die zijn toch al niet meer weg te denken. Alles krijgt al een nieuw jasje en wordt gemixt.

Ik geef een 3.5, omdat, ik benieuwd ben of het voor lange duur is deze muziek. Zelf denk ik dat ie nog groter kan worden ( niet qua lengte natuurlijk ).

Ik heb een schijthekel aan het begrip on-Nederlands goed. Ik vind het niet zo leuk dat je je eerste hits scoort met covers. En eigenlijk is Van Velzen gewoon één grote marketingtruc, compleet met schattige videoclip en De Wereld Draait Door.

Maar toch, het is niet slecht!! Er staan goede popsongs op het album (Unwind, Burn) maar het beste voorbeeld vind ik Baby Get Higher. Het mag dan wel een cover zijn, maar wanneer je deze versie vergelijkt met het origineel (van David Sneddon) merk je pas waar de kracht van VanVelzen ligt: zijn stem!! Vooral het refrein, is gewoon schitterend!! Het album is op zich niets bijzonders, omdat er ook wat simpele nummers opstaan, maar slecht is het toch zeker niet!

avatar van Rammetje*
xrockerx schreef:

Grappig. Di-rect, Kane en Anouk zijn nou een van de weinige Nederlandse artiesten die mij wél iets zeggen en die ik kan waarderen..

Over VanVelzen ben ik er nog niet helemaal uit..

avatar van DarkDuuvel
xrockerx schreef:

Di-rect, Kane, Anouk.. allemaal toppers die je daar noemt,
Waarom zeg je dit?

Rammetje* schreef:

Over VanVelzen ben ik er nog niet helemaal uit..

Dit is nou precies hoe ik het ook zou zeggen,
alleen ben ik er al uit

5 sterretjes voor deze kleine zanger

Ik ben er nu eindelijk uit wat ik van deze cd vind, na weetikhoeveel maanden. Elk nummer spreekt me aan en ik kan met elk liedje meeblèren. Lekkere meeblèr muziek. ;D
Ben ook naar twee VanVelzen concerten geweest, en de energie die Roel uitstraalt is geweldig, ik werd er zelf helemaal hyper van. (wat voor mij eigenlijk niet zo raar is...)

VanVelzen is de eerste Nederlandse artiest die mij aanspreekt, Di-Rect heb ik nooit leuk gevonden, Anouk vond ik maar mwàh, en Ilse de Lange d'r muziek is de mijne niet, Kane is me te soft, en ik houd niet erg van Nederlandstalig. (bye bye, Marco en Jan!) VanVelzen is een lekkere afwisseling tussen pop/piano rock, en zijn stem vind ik ook geweldig. WAT een stem.

avatar van Bert Wasbeer
Ik had dit al een aantal keren gehoord op de radio. Toen dacht ik: wat moet ik hier nu mee? Het is in ieder geval beter dan Kane en Di-rect, das een begin. Maar echt goed is het ook niet. Verder nooit aandacht aan besteed...

Tot ik een videoclip zag waar een heel klein mannetje op een verhoginkje stond te rocken terwijl de microfoonstandaard al op de laagste stand stond. Er om heen stonden allemaal posers wild te rocken maar dan op zijn Nickelbacks...

En ik schaam me enigszins om het te zeggen maar ik heb me helemaal kapot gelachen voor de TV! Midgetrock, het moet niet gekker worden.

Ik weet best dat ik niet mag discrimineren en dat een handicap niet mag uitmaken (iedereen die muziek wil maken moet dat kunnen) en dat het niet gaat om het uiterlijk maar om de songs maar de performance was echt te idioot. Geeft maar weer aan dat ik nog geen perfect mens ben.

Maar goed, ik wens deze mensen (serieus) het allerbeste en ik hoop dat ze iedereen bands als Kane doen vergeten want de muziek is in ieder geval beter dan dat. Van mij 2,5* (2 voor de kwaliteit en een halve ster omdat ik van mezelf vind dat ik niet zo hard had mogen lachen)

avatar van douwens
Van Velzen.. ik heb hem tweemaal aan het werk mogen zien.
De eerste keer was op een koude donderdagavond in Scheveningen, toen ik in het kader van een personeelsuitje met het restaurant waar ik toen werkte een bezoek bracht aan the Crazy Piano bar aldaar.
Achter een van de twee rode piano's zat een onbekende lilliputter werkelijk waar de pannen van het dak te spelen op zijn piano. In enige beschonken toestand vuurden wij het ene na het andere verzoeknummer op deze man af en speelde hij ondermeer nummers van ACDC, Don MCLean, Ralph MCTell, Bon Jovi tot in de late uurtjes.
Aangezien wij die avond de enige aanwezigen waren hadden wij beide crazy pianisten helemaal voor ons alleen. Ik moet zeggen dat met name Van Velzen mij en (oud)collega's een geweldige avond had bezorgd. Goed zat en gelukkig gingen wij dan ook naar huis.

De tweede maal zag ik hem optreden tijdens de (aller)laatste editie van het Hilvarenbeekse Elastiek muziek. Op zich vind ik zijn muziek niet meer dan alledaagse mainstream top40 pop. Maar toen ik dit mannetje een show weg zag geven op het grote podium van Elastiek was ik wederom onder de indruk. Want wat krijgt deze kleine man een groot publiek gemakkelijk plat. Iedereen ging werkelijk uit zijn dak en het was een optreden van een zeer hoog niveau, zowel muzikaal als vocaal.
Van Velzen is een kleine man met een enorm groot talent en een echte rasmuzikant. Dat kan van veel hedendaagse top40 artiesten niet meer gezegd worden.
Dus voor hij/zij die dit nietszeggende top40 pop vindt. Op een cd-schijfje is dit misschien wel zo, maar bezoek eens een keer een concertje of optreden van deze man en zijn band en het zal je aangenaam verrassen.

avatar van master-rens
2 jaar geleden vond ik het mooie muziek.
Nu vind ik het niks meer aan.

avatar van Mctijn
Een typisch gevalletje van men neme een sympathieke zanger (in dit geval met beperking, dus automatisch te sympathiek voor woorden), een containerschip vol cliché-nummers en een goede manager en we hebben een zanger die ons na een jaar al de strot uit komt. Jammer, want ik denk dat Roel betere nummers kan maken als hij even uit het mega-commerciële schuitje stapt. Dit gaat 'm nie t worden helaas....

Joy
kheb altijd het id dat dat manneke veel meer kan dan die commerciele bagger

avatar van pureshores
hoor toch echt liever Anouk en Di-rect-oude en nieuwe versie dan dit Life and cooking rock (Kane dan weer niet)

baby get higher is 1 van de meest irritante nummers die 3fm bijna een jaar bleef draaien

avatar van Arrie
Joy schreef:
kheb altijd het id dat dat manneke veel meer kan dan die commerciele bagger

Ik ook! Bij The Voice of Holland kwam ie ook altijd op me over als een zeer geschikte kerel, ook muzikaal gezien. Zou me niet eens verbazen als ie nog best een aardige smaak heeft.

avatar van jerome988
Haha die albumhoes is wel vet!

avatar van Shelter
Dit is toch een zeer gemiddelde zanger, in Crazy Piano's een goede entertainer en thats it.
Bij deze kerel kunnen we toch zeker spreken van een positieve wending voor zijn carriere door zijn geringe lengte. Ow leuk een lilliputter die kan zingen...

avatar van adri1982
Dit is misschien wel het slechtste/ minst goede album die ik op cd geprint in mijn cd-kast heb staan
De zanger Roel van Velzen laat wel horen dat hij goed kan zingen, maar bijna alle nummers klinken zo commercieel gelikt, dat ik de cd na een nummer of 4 á 6 eigenlijk zou moeten afzetten.
Maar ik doe het niet, net zoals ik dat een paar keer eerder in zijn geheel heb geluisterd.
'Baby, get higher', 'Burn', 'Deep' en 'Shine a little light' verschenen in 2007 en/of 2008 op single en bereikten toen de hitparade.
Maar dat zijn zo ongeveer de beste nummers die ik op het album kan horen.

avatar van BoyOnHeavenHill
75 berichten uit het jaar dat deze plaat verscheen (veelal over niet ter zake doende factoren zoals lichaamslengte en de veronderstelde bijbehorende gunfactor), slechts negen uit de dertien daaropvolgende jaren. Jammer, want ik blijf dit een leuke en frisse plaat vinden: het klinkt allemaal als een klok (zo ergens waar Keane en de rockier/poppier U2 elkaar ontmoeten), de nummers zitten slim en opbeurend in elkaar, en Van Velzen heeft echt een geweldige stem, zeker voor het steviger werk. Gelikt, commercieel, bezwaren tegen covers – het zal allemaal wel, als ik een alternatief of tegendraads plaatje wil horen zet ik wel wat anders op. Jammer dat het album bij de laatste drie nummers een beetje inkakt.

avatar van Shelter
Lol lichaamslengte en gunfactor doen juist ter zake als deze gekoppeld zijn aan de eindwaardering van dit album ipv puur het muzikale geluid en de teksten.
Overigens 13 jaar na dato, vind ik het nog steeds een nietszeggend album met een zeer gemiddeld geluid as in hij zingt niet vals maar er zit niks in dat mij doet toebewegen het weer op te zetten (zelfs zo erg dat alleen het bericht van bovenstaande poster mij nieuwsgierig maakte weer de nummers op te zoeken om tot de conclusie te komen: laat maar!)

avatar van DeWP
Helaas, ondanks dat Roel goed kan zingen vind ik dit album niks. Van zijn stem zijn er dertien in een dozijn, en de nummers zijn vlak en inspiratieloos.
Misschien is dit voor een andere doelgroep?