Alessi - Alessi (1976)

Label: A&M

1. Do You Feel It? (5:33)
  2. You Can Have It Back (3:02)
  3. I Was So Sure (3:59)
  4. Big Deal (Live Without You) (2:22)
  5. Don't Hold Back (3:49)
  6. Too Long to Forget (3:20)
  7. Sad Songs (3:43)
  8. Oh, Lori (3:21)
  9. Joanna (2:28)
  10. Seabird (3:08)
avatar van devel-hunt
Ik vind Oh, Lori best een goed nummer. De rest van de plaat ken ik niet, maar of ik daar iets aan mis? Ik betwijfel dat dan ook wel weer.

avatar van Stekelnootje
Mooi dat ze met Oh Lori toch een leuke hit scoorden, is ook gewoon een leuk en mooi nummer. Authentiek ook. De rest van het album is erg eenvoudig en soft. Plaats je het echter in de tijd waarin de Barry Manilows van deze wereld gevraagde types waren dan begrijp ik wel dat deze broertjes een album als dit maakten.

@ stekelnootje: Ik zou ook eens gaan luisteren naar : Barnaby Bye en Wiggy Bits. Dan is grotendeels de begeleidingsband van de Alessi Brothers en heeft meer power. Grote man is Peppi Castro (later ook terug te horen in de groep Balance)

avatar van Von Helsing
devel-hunt schreef:

Ik betwijfel het ook, op het vorige album staat nog een nummer met P. Stanley.

ALESSI feat. Paul Stanley (Kiss): You`re Out Of Love - YouTube

Wel een typisch jaren'70 discogitaar solo van Paul Stanley.

avatar van devel-hunt
Von Helsing schreef:

Ik betwijfel het ook, op het vorige album staat nog een nummer met P. Stanley.

ALESSI feat. Paul Stanley (Kiss): You`re Out Of Love - YouTube

Wel een typisch jaren'70 discogitaar solo van Paul Stanley.

OKE

Verassende plaat dit. Heel divers. Jammer dat mensen alleen Oh Lori kennen - wat ik helemaal geen verkeerd nummer vind - terwijl er naar mijn mening toch interessantere tracks op dit album staan. Bepaalde tracks zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. De basis is wellicht pop, maar per tracks verschillen de invloeden. Oh Lori gaat richting vocale jazz, Seabird kan met z'n drumbox en synth zowel richting Shuggie Otis als richting indie/synth-pop en de opener Do You Feel It zou ik haast omschrijven als psychedelische yacht rock.