Focus - Focus II (1971)

4. Moving Waves (2:42)
  5. Focus II (4:03)
  6. Eruption (23:02)
Stijn_Slayer
Nagenoeg perfecte plaat. Focus is toch zeker een van de beste progressieve rockgroepen. Een haast perfecte mix van jazz, klassiek en rock. Akkerman / Van Leer vind ik een veel beter componistenduo dan die twee uit Liverpool. Hier spelen ze nog met Cyril Havermans, die veel meer zijn stempel drukt dan Bert Ruiter.

Waarom ik toch op 'slechts' 4* uitkom, is omdat ik 'Hocus Pocus' niet zo geweldig vind, ook niet echt vind passen op dit album, en het Engels van Thijs van Leer op het titelnummer ook niet. Zou je dat wegdenken is het makkelijk Focus' beste albums en overtreffen ze wellicht zelfs Camel of Gentle Giant.

avatar van Hans Brouwer
Stijn_Slayer schreef:
Dat is toch zeker een grap?

Stijn_Slayer
Hans Brouwer schreef:
Dat is toch zeker een grap?

Zeker niet!

avatar van spoiler

Zeker niet!

Eens

avatar van echoes
Stijn_Slayer schreef:

Ik vind dat niet te vergelijken. Totaal andere categoriën. Beide duo's briljant. Gelukkig hoef ik niet te kiezen.

Mssr Renard
Ozric Spacefolk schreef:
Wanneer ik deze op zet, merk ik wel dat ik Hocus Pocus een beetje zat begin te worden.
Ik houd ook (denk ik) niet van dat type rock-gitaar geluid. Wat bijvoorbeeld Deep Purple ook deed.
Ik houd denk ik meer van het smaakvolle van bijvoorbeeld Andy Latimer, Mike Oldfield of David Gilmour.

In elk geval is er meer dan alleen Hocus Pocus wat de bent brengt. Zo is het gitaarspel op Le Clochard erg mooi. Mijn favoriet blijft toch Janis.

Ik was een tijdje terug erg rock-gitaar-moe. Ik ben dat soms nog steeds wel eens. Maar als ik er zin in heb, dan klinkt het gewoon erg fijn hier. Focus een mooie mix tussen wat relaxte symfo en stevige hardrock. Geweldig als je er zin in hebt.

Ik blijf er wel bij dat Janis hier de mooiste song is.