Arno - Idiots Savants (1993)

België
Label: Virgin

1. Boogie Woogie into Town (3:08)
  2. Dancing Inside My Head (4:53)
  3. Funky You're Not (5:32)
  4. Vive Ma Liberté (4:11)
  5. A Beautiful Day in L.A. (3:29)
  6. Rita Rose (4:17)
  7. Give Me the Gift (3:31)
  8. I Sold My Soul on MTV (4:10)
  9. Martha Ma Douce (5:29)
  10. Hoi Hoi (I'm Your Boy) (2:35)
  11. New Born Monkey (2:15)
  12. Knock Knock (2:12)
  13. Les Filles du Bord de Mer (4:59)
avatar van grovonion
Les Filles du Bord de Mer is een echte vloerstamper. Of moet ik zeggen: was. Vroeger alvast altijd heerlijk om op te dansen op fuiven e.d...

Mojo Pin
Is dat deze Arno?

avatar van freddze
Ah, Les Filles du Bord de Mer!! Nadat Brel himself het al eens gecovered had van deze man, heeft ook Arno dit gedaan en hij bracht België en Frankrijk ermee aan het walsen (joint-joint-joint).

De andere hit van deze plaat was Vive Ma Liberté. Maar deze plaat, die voor mij samen met Charlatan en Ratata het beste van Arno is, telt echter nog zoveel andere goeie nummers. Mijn persoonlijke favorieten zijn de opener Boogie Woogie into Town en verder Rita Rose (...never spoke spoke french with me) en Give me the Gift.

Voor deze plaat werkte Arno sinds lang nog eens samen met Jean-Marie Aerts, zijn geniale gitarist uit T.C. Matic.

De plaat werd opgenomen in Nashville, Tennessee (V.S.) en geproduceerd door Glenn Rosenstein.

EVANSHEWSON
Arno is zoals vaker goed op dreef op dit sfeervol album. Zoals steeds een geheel eigen kijk op blues, chanson, rock, waar hij zijn eigen soort muziek weet van te maken, ik vind weinig missers, dit is gewoon lekker van begin tot eind.

En Arno mag in Nederland echt wat hoger gewaardeerd worden!

****

Father McKenzie
Arno, erkend Brouwer van het vocht genaamd "European Blues" is zoals wel vaker prima op dreef op dit machtige album, mijn oude alter ego vond dit ook al, ha!

Benieuwd naar die nieuwe, want van Arno heb ik echt alles, "'k zou niet zonder kunnen. Arno, maar dus ook de Admiraal uit Antwerpen, yes!

0,5
Ar-No. In zijn naam zit voor mij al de afkeuring. Vreselijk.

Ik denk zn beste album, hier nog altijd met Jean marie

avatar van Enrique
alleen al voor Boogie Woogie Into Town, heeeerlijk!!!