Wheat - Hope and Adams (1999)

Label: Sugar Free

1. This Wheat (1:51)
  2. Slow Fade (1:39)
  3. Don't I Hold You (3:50)
  4. Raised Ranch Revolution (4:43)
  5. San Diego (2:51)
  6. No One Ever Told Me (2:16)
  7. Be Brave (4:17)
  8. Who's the One (4:40)
  9. Off the Pedestal (3:11)
  10. And Someone with Strengths (3:50)
  11. Body Talk Pt. 1 (2:35)
  12. Body Talk Pt. 2 (3:08)
  13. More Than You'll Ever Know (2:52)
  14. Roll the Road (2:11)
Briljantje

Wat was nu die waanzinnig prachtige single van dit album?

avatar van andré
herman schreef:

Wat was nu die waanzinnig prachtige single van dit album?

Je bedoelt Don't I Hold You? Niet echt een geweldige single hoor, in retro-spectief.

Ik weet niet meer of die het was. Maar er is een liedje van deze band dat destijds veelvuldig op de radio (Kink, 3FM?) te horen was en dat vond ik altijd erg mooi.

Don't I Hold You, prachtnummer

"We are currently working on our next record titled, Everyday I said a prayer for kathy and made a one inch square, look for it in the coming months".

Fantastisch nieuws! Ik bracht vandaag een bezoekje aan de website waar het te lezen stond. Vond het een stevige domper toen ze eerder verklaarden er de brui aan te geven, maar nu dus onverwacht positief nieuws.
Ik ben erg benieuwd waar ze mee op de proppen komen na het uitstekende Hope & Adams en Per Second, Per Second.

Fantastisch mooie gevoelige-snaren-rakende muziek. Heb hem net nog eens opgezet en het blijft een plaat van wereldklasse. Een doorbijtertje in het begin, maar dan laat het je niet meer los. Onbegrijpelijk dat dit niet populairder is.

Heb hem een aantal keer beluisterd en moet zeggen dat hij sterk is, maar niet over de hele lijn.
een aantal liedjes zijn veelbelovend, maar beginnen naar het einde toe te vervelen of irriteren
bv: San Diego goe dbegin, maar de laatste minuut is ineens geweldig chaotisch en eigenlijk gewoon irritant(vind ik)
deze cd is tot nu toe 3* waard

avatar van timhardt
Zeer mooi plaatje, een kleine glasscherf, glinsterend in de zon. Nog albums van Wheat die de moeite zijn? deze is 4*

Wat mij betreft zijn alle albums van Wheat de moeite waard! Dus de opvolger 'Per second...' en het debut 'Medeiros' zijn allebei prima platen. Het wachten is op de nieuwe die 22 mei zal uitkomen, ben daar erg benieuwd naar. De onlangs als voorproefje verschenen EP beloofde in ieder geval veel goeds!
(Ohja tim, vergeet je stem niet te plaatsen...:))

avatar van we tigers
het schijnt dat ze tegenwoordig helemaal de americana-hoek op zijn gegaan. Het zal me benieuwen: er komt een nieuw wheat-album uit dit voorjaar...
Bij dit album vraag ik me af of het geniale randje voor een deel niet ook afkomstig is van Dave Fridman die achter de knoppen zit.
In ieder geval een parel van een album.

avatar van timhardt
Nog een halfje verhoogd naar 4,5*. Ga vanavond eens op zoek naar de opvolger...

Deze plaat blijft voorlopig onovertroffen. Ik kan 'm niet anders dan 5* sterren geven. Eigenlijk zou iedere zichzelf respecterende muziekliefhebber deze schijf in huis moeten hebben.
De opvolger is anders maar eveneens heel erg goed. Het laatst verschenen album (Everyday I Said...) gaat qua sound weer terug naar dit album maar de songs zijn wat minder sterk...

avatar van fluidvirgo
Wacht eens! Don't I hold you stond ooit op een Oor compilatie, vond ik jaren geleden een prachtig nummer. Als ik de reacties zo lees (en zeker die van Kjeupa, ben het wel vaker met hem eens geweest) ga ik dit album maar eens snel aan een grondige luisterbeurt onderwerpen...

Ik luister nog regelmatig naar dit prachtige Album en de combinatie muziek/teksten/Melancholie/urgentie blijft me uitermate boeien.