The Darling Buds - Erotica (1992)

Label: Epic

1. One Thing Leads to Another (5:20)
  2. Sure Thing (3:24)
  3. Off My Mind (5:17)
  4. Gently Fall (5:36)
  5. Please Yourself (3:53)
  6. Angels Fallen (4:47)
  7. Isolation (4:07)
  8. Long Day in the Universe (4:11)
  9. Wave (4:20)
  10. If (3:36)
avatar van titan
titan (crew)
Toen de shoegazersmusiek zijn hoogtepunt kende begonnen er ineens allerlei bands, al dan niet opportuun, zich op dit genre te storten. Soms leverde dit lachwekkende resultaten op en soms klonk het (zoals bijvoorbeeld bij All about eve en deze band) juist heel naturel.

Na eerder nogal suffe liedjes te hebben gemaakt bleek de shoegazerssound de Darling buds uitstekend te passen. Over publiciteit had de Darling buds trouwens niet te klagen, omdat nagenoeg tegelijkertijd Madonna een album met exact dezelfde titel uitbracht. 4*

avatar van Saldek
Zelf kocht ik deze toen op de gok (voor volle prijs, maar was nog imme freakperiode) en vond en vind het helemaal niet slecht klinken. Verwacht geen opzienbarendheden bij een luisterbeurt, maar met wat lekkere grunge-based-loaded-gitaarwerk is het best wel de moeite waard. Shoegazersound? Spot of for real? In ieder geval nooit van gehoord. Deze 3,5

avatar van Saldek
Ik verhoog. Het is écht een lekkere cd. Moet wel zeggen dat er mogelijk een (over-)dosis nostalgie aan vast zit, dat schroeft de waardering zowiezo op natuurlijk. Maar toch echt......als je deze ooit mócht tegenkomen voor een schappelijk prijsje dan hoef je 'm niet te laten liggen. Niets extreem bijzonder, maar gewoon echt lékker dit!. Ik verhoog dus.........4*

avatar van Saldek
Nog even over deze.........wow! Heb 'm nu opstaan en is gewoon een feestje, weer, telkens weer. Favoriet is zonder meer 'Angels Fallen' die een beetje aan Cranberries doet denken. Maar als dat lieflijke couplet voorbij is gaan alle remmen los en is het knallen geblazen!
Heerlijk gewoon!

Inmiddels een MoV vinyl release hebbende en los van de cds staat die inmiddels ook hier. Het was genieten, het is genieten en dat zal ook wel zo blijven. Vergeten bandje, ten lande onbekend maar gewoon een fijn album ja. Staat weer bij herhaling op ja.