Slayer - Hell Awaits (1985)

Label: Metal Blade

1. Hell Awaits (6:15)
  2. Kill Again (4:56)
  3. At Dawn They Sleep (6:16)
  4. Praise of Death (5:20)
  5. Necrophiliac (3:45)
  6. Crypts of Eternity (6:38)
  7. Hardening the Arteries (3:59)
  8. Haunting the Chapel * (3:59)
  9. Captor of Sin * (3:31)
  10. Evil Has No Boundaries [Live] * (2:58)
  11. Show No Mercy [Live] * (3:03)
  12. Aggressive Perfector [Live] * (2:32)
  13. Chemical Warfare * (6:05)
avatar van Seamus
Ik vind dit de meest aparte plaat dat ze hebben gemaakt, ze klinkt niet alleen donker en evil maar het heeft zonder overdrijven een progressief/technisch tintje dat je op latere platen niet meer zo nadrukkelijk hoort.

Fav track is Crypts Of Eternity voor bovenvermelde reden.

Unieke Slayer plaat.

avatar van Dexter
Dit neigt ook bijna naar de deathmetal, imho. Ik raak altijd in de war als ik de intro van Kill Again hoor; is dit deathmetal? O nee, het is natuurlijk Slayer

haveman
Deze wil ik al zo lang hebben, zeker in die mooie verpakking. Maar ik vind hem erg duur!

haveman
AGE-411 schreef:

Meestal ligt ie er Digipack (CD+DVD) voor een slordige 22.

Je hebt gelijk dat 15 voor dit album goedkoop is. Voor die prijs heb ik m ook nog nooit gezien, maar dat is de max die ik spendeer aan een cd.

Ik ook.
Kheb wel al uitzonderingen (gelimiteerde vinyl's)

Raekwon the chef
ik heb 'm voor 20 euro zonder bonus shit erbij, echt ontzettend duur voor zo'n oud album..

14,99 bij de Large.

Toch wel vreemd dat deze en Show No Mercy rond de 16 a 20 euro zitten, en Reign in Blood (en de andere) maar 9 euro.

Stijn_Slayer schreef:

Reign in blood is ook maar 30min lang.

Hmm, zou dat het zijn? Staat wel tegenover dat Reign in Blood kwalitatief ook 2x zo goed is als deze

avatar van Dexter
Show No Mercy en Hell Awaits zijn niet op het Def American label uitgekomen, zoals de rest van Slayers albums.

Oh dan is dat het natuurlijk ja.. Hmm jammer ik moet dan misschien toch maar zo'n 30 euro uitrekken want ik wil die 2 albums nog wel een keer hebben.

Corpse Molestor
Dit is echt een meesterlijke Satanische cd van Slayer.Het hele album is gehuld in pure duisternis,precies zoals de cd klinkt.
Het lijkt wel ofals Tom zelf recht uit de hel komt,zo krijsend,zo gemeen.De intro van Hell Awaits,dan de rest van de plaat doorbeuken.....heerlijk!

avatar van knoltor

kost-ie 6 pleuro!
en de digipak slechts 14!
gratis thuisbezorgd.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ze hebben daar vast subsidie van Satan.

knoltor schreef:

kost-ie 6 pleuro!
en de digipak slechts 14!
gratis thuisbezorgd.

Zozo!

Zelfs Live Undead is nu betaalbaar!

Alleen heb ik in een topic op Musicmeter gelezen dat je wekenlang aan het wachten bent bij CD-Wow...

Joy
heftig plaatje, de stem van araya had wel iets minder op de voorgrond gemixed mogen worden

voor de rest lekker

avatar van horned_reaper
AGE-411 schreef:

Alle Slayer CD's kosten nu gewoon 7,99 via Bol.com

avatar van HammerHead
Ik zou nog maar eens goed kijken dan....

avatar van horned_reaper
HammerHead schreef:
Ik zou nog maar eens goed kijken dan....

op 2 na ofzow, doet er verder niet toe

horned_reaper schreef:

op 2 na ofzow, doet er verder niet toe

Jawel, dat zijn juist 2 van de beste...

Raekwon the chef
Klopt! Show no Mercy en Hell Awaits zijn op Reign in Blood na wel het beste eigenlijk.

avatar van notsub
Deze mag ik altijd graag horen, Het intro van deze CD is werkelijk werelds. Het nummer Hell Awaits laat je direct afdalen naar de duistere regionen van Satan's prive optrekje en dan moet het nummer nog opstarten. Als dat is gebeurt ben je al in extase. Het vervolg laat er ook geen gras over groeien, al blijft het titelnummer wel gelijk het hoogtepunt.

avatar van Eddie
het titelnummer is idd een hoogtepunt van de plaat. alleen door dat zo te stellen doe je de rest van de plaat wel te kort. Nummer als Crypts of eternity en hardening the arteries doen toch niet overdreven veel voor het titelnummer.

En dan ook eindelijk in mijn bezit. Bij CDWOW zijn deze en Show No Mercy een euro of 6/7, dus ik heb ze beiden gekocht Dit zijn betere prijzen voor dit soort topalbums.

avatar van exodus
HELLAWAITS = KUNST! Ik denk destijds stiekem 's nachts opgenomen op een kerkhof, en alles betoverd raakte bij de heren van Slayer en zij iets compleet iets uit het dodenrijk schiepen dat nog niet echt eerder was gehoord....helsepijn! Death Metal moet wel zeer veel te danken hebben aan dit donkere, sfeervolle en compositorisch zeer sterke Thrash album. (wat een beelden roept dit album op zeg...ongelooflijk! Ben blij dat ik 'm zelfs 3 keer op vinyl heb thuis; heb ik straks in het bejaardenhuis over een flink aantal jaren ook nog wat te draaien, bijv. op m'n sterfbed wanneer Satan het wil.)

avatar van orbit
Sayard, Satannnn!!!

avatar van Von Helsing
The Combat Tour, 1985, legendarisch, Hellawaits, Monsters of Rock, Sky Channel, Mick Wall!

avatar van Lau1986
De Combat tour als in: Venom, Slayer en Exodus heb jij gezien? Lucky bastard

Maar over het album. Ik vind dit toch een van Slayers beste albums. Tegenwoordig komen ze hier helaas niet meer bij in de buurt. Geweldige sfeer en composities, ook de productie past hier perfect bij.