Falco - Falco 3 (1985)

Oostenrijk
Label: GIG

1. Rock Me Amadeus (3:22)
  2. America (3:56)
  3. Tango the Night (2:28)
  4. Munich Girls (4:18)
  5. Jeanny (5:53)
  6. Vienna Calling (4:08)
  7. Männer des Westens (4:01)
  8. Nothing Sweeter Than Arabia (4:46)
  9. Macho Macho (4:56)
  10. It's All Over Now, Baby Blue (4:43)
  11. Jeanny [Hurts & Falco] * (3:42)

met Hurts

12. Without You [Demo Version] * (5:57)
  13. Rock Me Amadeus [Extended Version] * (7:07)
  14. Vienna Calling [Tourist Version] * (7:41)
  15. Männer des Westens [Extended Version] * (5:20)
  16. Urban Tropical [Extended Version] * (7:25)
Goed gedaan wel van Bolland & Bolland!

avatar van Halloween
Yeah Rock me Amadeus, vet lijpe nummer

avatar van Drs. DAJA
Geweldig album. "Jeanny", "Rock Me Amadeus" en een schitterende cover van Bob Dylan "It's All Over Now Baby Blue". Er staan overigens nog veel meer heele gaafe nummers op. Dit is zekers Falco op dreef

avatar van Jan 1970
Wat een heerlijk album. Pas gekocht in "Vinyl Classics"-versie, en genieten geblazen.
Het betere jaren 80-werk wat mij betreft!

avatar van foxhusky
Met dank aan de broers Bolland...

"Rock me Amadeus" en vooral "Jeanny" zijn jaren 80 klasiekers in mijn ogen. Beide nummers staan op dit album, samen met nog meer leuke Engels-Duitse nummers.

avatar van reptile71
Jeanny steekt wat mij betreft met kop en schouders boven de rest uit, wat ik over het algemeen maar suffe muziek vind, maar Jeanny... dat moment van die schreeuw... ow man, door merg en been, echt geweldig! Jammer dat hij maar 1 zo'n nummer heeft gemaakt.

avatar van musicfriek
Jammer? Erg blij om zelfs

avatar van reptile71
Ja het blijft zo wel een uniek Falco nummer, dat is waar.

avatar van BeatHoven
Ik kocht deze omdat ik Falco met zijn Oostenrijks accent en warme stem graag bezig hoor, het is erg funky en gelikt, met een zekere schwung; maar nergens heb ik de indruk dat het fake is. Ook niet als hij opeens van Duits naar Engels overschakelt.
Falco 3 is een typisch 80's-album met iets meer: "Rock Me Amadeus" maar vooral "Jeanny" - er hadden inderdaad meer zulke nummers mogen zijn. De rest is niet speciaal, maar ik zie het als een leuk tussendoortje. Intussen oefen ik nog wat Duits...

Voor iemand met de naam Beathoven verwacht ik niet een liefhebber van Rock Me Amadeus.

avatar van BeatHoven
Het is dan ook niet mijn echte naam.
Maar ik heb een brede smaak, en Falco valt daar zeker binnen. Ik heb op deze site ooit iets gezegd over muziek van de jaren 80, dat het plat was of zo, maar kijk, dat is het niet altijd. Falco is een leuke aanvulling voor de collectie. Geen hoogstaande muziek maar zeker entertainend.

Vienna Calling vind ik ook een goed nummer.
Ik ben wel liefhebber van het jaren 80 werk.
Zoveel moois verschenen.
Al ben ik als muziekliefhebber zeker niet aan een decennia verbonden.
Zoals vrijwel iedereen hier.

avatar van sjoersje
Vorige maand is de '25th Anniversary Edition' van dit album verschenen die behalve het geremasterde reguliere album ook enkele maxiversies en een niet eerder uitgebracht nummer ('Without You', geschreven door Falco zelf) bevat. Zeer de moeite waard!!

Helaas staat de gewone extended version op deze 25th Anniversary Edition. Dit terwijl de USA 12 inch een stuk beter was, met daarop ook de Salieri Mix (van de Amerikaanse 12 inch) van Rock Me Amadeus. 8 minuten en 23 seconden genieten, één van de beste 12 inch mixen ooit. De 'gewone' USA Mix is ook de moeite waard en nog altijd beter dan de extended version.

avatar van rock-rick
Naast de geweldige Rock Me Amadeus en Jeanny staat hier gewoon een verzameling heerlijke nummers op. Luistert lekker weg, maar verveelt nooit en het is altijd leuk om Falco te horen zingen.

avatar van laxus11
Jeanny Is de absolute topper op deze cd maar ok rock me amadeus is goed
en ook de leuke cover van bob dylan is ook best te pruimen + Vienna calling is ook goed

Blijven lekkere frisse, pakkende nummers, het feit alleen al dat ik naar Duits talig luister is al een extra punt waard voor deze plaat.
Sluit me eigenlijk volledig aan bij de opmerking van "rock-rick"

avatar van dazzler
Kan er iemand mij vertellen of er een release van dit album bestaat met de remix van Rock Me Amadeus op, zoals die in de Lage Landen een hit werd? Kan ik hiervoor bij de Extended Version (bonustrack 13) terecht, of is dat een lange versie van de oorspronkelijke, integraal Duitstalige versie (track 1) van het nummer?

avatar van Edwynn
De versie die hier een hit was, is de Canadian/American edit. Dat is die met korte saxofoonsolo en het "Baby, baby, do, do ya rock me" -fragmentje. Geen idee of die ergens nog op een album geplakt is. De extended mix is weer anders.

avatar van dazzler
Edwynn schreef:

I know.

Bestaat er een release van dit album met die versie op?
Op de meeste Falco verzamelaars ontbreek hij trouwens ook.

avatar van Edwynn
Een vlugge blik op discogs leert ons dat dat niet het geval is.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Negen keer gedateerd, vervelend en muzikaal zonder eigen smoel.

En dat machtig mooie Jeanny.

avatar van vigil
Er is maar 1 iemand die klinkt als Falco, die de (muzikale) attitude heeft als Falco en zich (muzikaal ) gedraagt als Falco

Als dat al geen eigen smoel is...

avatar van ZAP!
Buiten de door mij ook niet onderkende klassiekers hoor ik enkel wat '80s pop niemendalletjes (moet regelmatig ook aan soundtracks uit die tijd denken, 'Beverly Hills Cop' en zulks) die nog een beetje worden worden opgeleukt door 's mans koddige Duitstalige voordracht - dat zal de eigen smoel dan zijn. 'Munich Girls' vind ik nog wel net wat beter, alleen gaat die weer wat te lang door. Ook 'Vienna Calling' valt in die categorie. 'Männer...' klinkt ook goed, maar lijkt alweer behoorlijk op 'Rock Me Amadeus'. 'Nothing...' vind ik nog weer een stukje sterker. 'Macho Macho', gaat wel. 'It's All Over...' is wat mij betreft een vervelende misser.

'Rock Me Amadeus' en vooral 'Jeanny' zijn echter zo raak dat ik sowieso haast geen onvoldoende kan uitdelen.

***.

kleine man
Net even gezien dat er een vervolg is op de grandioze hit/clip Jeanny.
Tjezes, dat is een domper zeg.

avatar van vigil
kleine man schreef:
Net even gezien dat er een vervolg is op de grandioze hit/clip Jeanny.
Tjezes, dat is een domper zeg.

Nu zijn er meerdere vervolgen maar chronologisch gezien is dat Coming Home en dit vind ik zelf wel een sterk nummer. Helemaal verbolland & Bollandst, dat dan weer wel

avatar van gaucho
Gisteren een gaaf exemplaar van de 12 inch van Rock me Amadeus (Salieri mix) op de kop getikt. Die versie is wat mij betreft de definitieve vanwege de opbouw naar de climax, maar eigenlijk vind ik het jammer dat de coupletten van Falco zelf hier eigenlijk nauwelijks aan bod komen. Het is een Nederlandse persing en ik ging er eigenlijk van uit dat de B-kant de Can/American edit zou bevatten die hier te lande een hit is geworden, maar het blijkt de single-versie van de Canadian mix te zijn, en die is toch weer anders.

Ik ben even op onderzoek uit gegaan, want ook ik kwam tot de conclusie dat de 'Hollandse hitversie', zoals wij die in de jaren tachtig op de radio hoorden, moeilijk te achterhalen is, en al helemaal niet op CD. Dit uitputtende overzicht brengt alle releases en varianten daarop van Rock me Amadeus in beeld (even naar beneden doorscrollen). Dat blijken er nogal wat te zijn. 'Onze' hitversie is de Canadian American '86 mix (3'59)) en dat blijkt, zoals de naam ook doet vermoeden, een combinatie te zijn van de Canadese en de Amerikaanse mix, en eigenlijk vind ik die 7" single - die ik gelukkig ook bezit - de perfecte mix omdat hij alle goede elementen uit andere mixen - zoals Falco's Duitse coupletten en de Engelse levensbeschrijving van W.A. Mozart - op voorbeeldige wijze combineert. Maar het blijkt dus een versie die uitsluitend voor de Nederlandse en Belgische markt gemaakt en uitgebracht is. De originele 7" single lijkt 'the only way to go'.

avatar van RonaldjK
Mix me Amadeus!

Rock me Amadeus en Jeanny zijn mijlpalen in de popmuziek. Over de rest van dit album is het beter te zwijgen.